• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.03.2022

08:29

"PUTIN JE SATERAN UZA ZID I ZNAMO ŠTA ĆE URADITI!" Bajden najavljuje STRAŠAN scenario, ali ne i dokaze da će se to dogoditi

Tanjug/AP/pool

Vesti

"PUTIN JE SATERAN UZA ZID I ZNAMO ŠTA ĆE URADITI!" Bajden najavljuje STRAŠAN scenario, ali ne i dokaze da će se to dogoditi

Podeli vest

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da postoji jasan znak da predsednik Rusije Vladimir Putin razmatra korišćenje i biološkog i hemijskog oružja u Ukrajini

On je rekao da Rusija možda planira da izvede sajber napad na SAD i pozvao je izvršne direktore američkih kompanija da zaštite svoja preduzeća od sajber napada i investiraju u sajber bezbednost, preneo je Rojters.

Ruske optužbe da Kijev ima biološko i hemijsko oružje su lažne i ukazuju da ruski predsednik Vladimir Putin razmišlja da ih i sam upotrebi u svom ratu protiv Ukrajine, poručio je američki predsednik Džozef Bajden, bez navođenja dokaza za svoje tvrdnje.

On je rekao da je Putin "priteran uza zid" i da sada iznosi lažne optužbe, uključujući i tvrdnju da "SAD imaju biološko i hemijsko oružje u Evropi", što kako je naveo američki predsednik, "jednostavno nije tačno“, prenosi Rojters.

"Oni takođe sugerišu da Kijev ima biološko i hemijsko oružje u Ukrajini. To je jasan znak da Putin razmišlja o upotrebi i jednog i drugog", naglasio je Bajden.

Ovim izjavama su ponovljene prethodne tvrdnje zvaničnika u Vašingtonu i savezničkim zemljama, koji su optužili Rusiju za širenje nedokazanih navoda da Ukrajina ima program biološkog oružja, što je, kako je rečeno u Moskvi, mogući uvod u potencijalno pokretanje bioloških ili hemijskih napada od strane Kijeva.

 

Foto: Tanjug/AP

Rusko ministarstvo odbrane optužilo je Ukrajinu, bez pružanja dokaza, za planiranje hemijskog napada na sopstveni narod, što bi se iskoristio kao povod da se optuži Moskva da koristi hemijsko oružje u svojoj vojnoj operaciji koja je počela 24. februara.

Ranije ovog meseca, američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven razgovarao je sa Nikolajem Patruševom, sekretarom ruskog Saveta za bezbednost, upozoravajući ga na posledice "moguće ruske odluke da upotrebi hemijsko ili biološko oružje u Ukrajini", a Bela kuća nije precizirala o kakvim merama je reč, navodi Rojters.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 2 godine

Bože kakav je ludak ovaj Bajden! Hitno u ludaru!

Svetskabanda

pre 2 godine

Svetska banda -duboka država ,će opet preko korisnih njima poslušničkih majmuna inscenirati biološko hemijski rat u Ukrajini kao što su to uradili sa Huseinom i u Siriji kada su prikazivali decu .To će biti prikazano u Ukrajini kako civili panično beže navodno od granatiranja hemijskim oružjem,i taj snimak je viđen na društvenim mrežama kada gomila ljudi i dece panično beže na znak Pred spremljenim kamerama,Čuje se reč AKCIJA na engleskom.Tako da je Upišani i usrani u pelenama bajden samo lutka koji u javnosti izgovara dobijene naredbe i obična je korisna njihova budala za javnost ,kao i svi zapadni poslušnički političari,vođe zapadnh država.BREGZIT je napravljen jer su ti engleski satanisti dobili naredbu da izađu iz EU, i sada su slobodni da prave njihova scenarija onako kako je u agendi zamišljeno i to se ostvaruje.A vi novinari ste idioti ,jer i niste novinari koji bi trebali da istražuju i vidljivo i sumnjivo i istine i laži.Vi ste ovčije pičke,pogotovo urednik vesti .Bede naj bednije uma i razuma kojeg nemate i ne smete ništa reći osim prenošenja bljuvotina,pa ste i sami takvi idioti nad idiotima.

Milan63

pre 2 godine

Bože dragi, ima li te? Bajden je saterao Putina u neki ugao, kaže on. Pitam se da li se taj čovek uopšte seća šta je pričao juče. Iranski ili ukrajinski narod? Putin je, reče onomad, napao Rusiju!? Idemo dalje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija