• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tanjug

23.03.2022

11:41 >> 12:21

ŠOLC: Rusi ne napreduju u Ukrajini! PUTIN MORA DA ČUJE ISTINU! Zamolio ga da ne koristi BIOLOŠKO ORUŽIJE!

Tanjug/AP

Vesti

ŠOLC: Rusi ne napreduju u Ukrajini! PUTIN MORA DA ČUJE ISTINU! Zamolio ga da ne koristi BIOLOŠKO ORUŽIJE!

Podeli vest

Ruske snage ne uspevaju da napreduju u Ukrajini uprkos kontinuiranom teškom bombardiranju gradova, tvrdi nemački kancelar Olaf Šolc

Šolc je rekao da ruski predsednik Vladimir Putin "mora da čuje istinu", zaustavi borbe i pokuša da pronađe diplomatsko rešenje.

- Putinova ofanziva je zapela uprkos svim razaranjima koja donosi iz dana u dan - rekao je Šolc obraćajući se političarima u Nemačkoj.

Šolc smatra da rat ne uništava samo Ukrajinu, već i budućnost Rusije, prenosi Bi-Bi-Si. Upozorio je Moskvu na dodatne sankcije.

- Stalno pooštravamo sankcije, ali mere ne bi trebalo da više naškode evropskim državama nego ruskom liderstvu - poručio je Šolc. On je dodao da Ukrajinci mogu da se oslone na Nemačku i istakao da su u toj zemlji izbeglice dobrodošle.

Nemački kancelar Olaf Šolc upozorio je ruskog predsednika Vladimira Putina, tokom telefonskih razgovora, da ne koristi biološko ili hemijsko naoružanje u Ukrajini, prenosi list “Cajt”.

Šolc je rekao da ruske optužbe da Ukrajina razvija takvo oružje ili da SAD žele da ih koriste, ukazuju da se radi o pretnji da Putin sam razmatra korišćenje takvog naoružanja.

- Zato je veoma važno da mu jasno direktno kažemo da tako nešto ne bi bilo prihvatljivo i bilo bi neoprostivo - rekao je Šolc “Cajtu”.
 

BONUS VIDEO:

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroljub

pre 2 godine

Fašisti iz Nemačke i Engleske se takmiče koji je veći Fašista.Lideri im takvi zlikovci,podli ,podmukli da je nemoguče ih opisati.Rađati ovakve monstrume je apsotutna privilegija nemačkih i engleskih majki.Njih ne stvara društvo oni se rađaju takvi.Bolesno da bolesnije ne može biti.

nesa151

pre 2 godine

SVABO!(nisam imao gde pre da ostavim komentar).Posto se NATO I AMERI javno zarekli da ce da uniste RUSIJU a RUSIJA NATO eto sta cekaju RUSI prvu gresku NATOA DA OPLETU!KAHDZAJI I SATANE VEC IMAJU CILJEVE I SAMO CEKAJU"PALI" Bolje cuti jer ako ti zavrne gas POCRKACETE ILI SE POBITI KO DVA PACOVA U BURETU!

ratko

pre 2 godine

Solc teraj se u tri lepe Nacisto jedna i vas ce poravnati ovaj put

Pera

pre 2 godine

Kako Šolc zna da će Putin upotrebiti hemijsko oružje ????? Naravno da ne zna ali misli šta bi on uradio, uradiće i Putin. Švabe nisu ništa naučili ni od Prvog ni od Drugog Svetskog rata, a ne znaju ništa ni danas. Kvinta (Nemačka, Francuska, Engleska i druge dve države) plus amerikanci su brutalne siledžije koje treba uterati u neke okvire koje će da poštuju. Ujedinjene Nacije to nisu u stanju. Kad oni napadnu Egipat, Koreju, Vijetnam, Irak, Iran, Afganistan, Libiju, Liban itd. itd., to je u redu i niko nesme ni da pisne a kad nateraju Rusiju da napadne Ukrajinu, svi kao besni psi laju na sav glas i šalju oružje da bi ratovali do poslednjeg ukrajinca. Žalosno je što je do ovoga moralo da dodje, ali imajte u vidu da je ukrajina dobila nezavisnost i punu državnost bez ispaljenog metka i bez ijedne ljudske žrtve. Njihova zahvalnost se ogleda u tome da su zabranili Ruski jezik i počeli sistematski da ubijaju 8 miliona Rusa, koje je trajalo preko 8 godina. Rusija nije napala Napoleona, Rusija nije napala Hitlera nego obratno, pa su bili poterani sve dosvojih glavnih gradova. Kako su to zaboravili, nacizam ponovo oživljen u punoj meri. Neko mora tome da stane na kraj.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija