• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Index.hr

25.03.2022

17:53

RUSI MENJAJU STRATEGIJU? DVE SU OPCIJE DO POTPUNOG OSLOBOĐENJA, jedna se odnosi na Donbas, druga na celu...

Vesti

RUSI MENJAJU STRATEGIJU? DVE SU OPCIJE DO POTPUNOG OSLOBOĐENJA, jedna se odnosi na Donbas, druga na celu...

Podeli vest

Komandantruske vojske Sergej Rudskoj rekao je da će sada Rusija fokusirati svoje napore na "potpuno oslobođenje" Donbasa, regije na istoku Ukrajine

Rusko ministarstvo odbrane je objavilo da je Rusija razmatrala dve opcije za svoju specijalnu vojnu operaciju – jedna se odnosi na celu Ukrajinu, a druga na Donbas.

Komentari ruskog vojnog komandanta, koje prenose ruske državne novinske agencije, sugerišu da bi Rusija mogla da smanji svoje apetite u Ukrajini. Naime, ruske snage naišle su na žestok otpor na severu Ukrajine i oko Kijeva.

 

Sergej Rudskoj, načelnik glavnog operativnog odeljenja glavnog štaba oružanih snaga Rusije, rekao je da je 93% Luganska i 54% Donjecka pod kontrolom Rusije. Rusija je uništila ogromnu većinu ukrajinske ratne avijacije i mornarice i to označava "uspešan kraj prve faze konflikta", rekao je Rudskoj.

Foto: tanjug/AP/Russian Defense Ministry Press Service

Ne isključuju mogućnost osvajanja gradova

Ali, ministarstvo odbrane nije isključilo mogućnost osvajanja ukrajinskih gradova koji su u blokadi te je poručilo da će "Rusija odmah reagovati na svaki pokušaj uvođenja zone zabrane letenja nad Ukrajinom", što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u više navrata zatražio od Zapada.

Ministarstvo je takođe dodalo da će Rusija nastaviti s operacijom "sve dok ciljevi koje je postavio predsednik Putin ne budu postignuti", javlja ruska novinska agencija RIA Novosti, koja nije precizirala o kojim se ciljevima tačno radi.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija