• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mondo.rs

26.03.2022

09:56

POJAVIO SE ŠOJGU NAKON SPEKULACIJA DA JE DOBIO INFARKT! Evo šta je Putinov najbliži saradnik rekao pred kamerama (VIDEO)

AP/Photo

Vesti

POJAVIO SE ŠOJGU NAKON SPEKULACIJA DA JE DOBIO INFARKT! Evo šta je Putinov najbliži saradnik rekao pred kamerama (VIDEO)

Podeli vest

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu održao je radni sastanak sa rukovodstvom vojnog resora, usred spekulacija zapadnih medija da je imao infarkt

Spekulacije Ukrajinaca da je Sergej Šojgu dobio srčani udar ubrzo su se pokazale kao netačne, kada je ruski ministar u subotu održao radni sastanak sa rukovodstvom vojnog resora i izjavio da se državni odbrambeni nalog sprovodi po planu, uprkos poteškoćama, saopštilo je u subotu Ministarstvo odbrane Rusije.

- Održali smo sastanak sa Ministarstvom finansija o čitavom nizu pitanja u pogledu izvršenja i budžetskih obaveza za ovu godinu i, što je najvažnije, o državnom nalogu za odbranu. I pored teškoća koje imamo danas, ispunjavamo taj plan. S obzirom na to da su budžetska sredstva ove godine premašila prethodnu za 15 odsto, naravno, treba sagledati na šta treba obratiti posebnu pažnju prilikom ispunjavanja zadataka - rekao je ministar kojeg su snimile i kamere.

 

 

 

Šojgu je takođe primetio da uprkos antiruskim sankcijama, danas nivo državnih ugovora iznosi 85 odsto.

- Nastavljamo sa unapređenjem snabdevanja naoružanjem i opremom kreditnim sredstvima. Prioriteti su dalekometno precizno naoružanje, avijaciona oprema, kao i održavanje borbene gotovosti strateških nuklearnih snaga - naglasio je Šojgu.

On je dodao da je, imajući u vidu izvođenje specijalne vojne operacije u Ukrajini, 2022. godine neophodno održati zacrtani tempo za snabdevanje trupa naprednim naoružanjem, uključujući robotske sisteme, informatičku podršku i elektronsko ratovanje, kao i logistiku.

- Takođe želim da napomenem da Ministarstvo odbrane u potpunosti ispunjava sve društvene obaveze prema osoblju, uzimajući u obzir donete odluke o relevantnim indeksacijama. Ovo se odnosi i na indeksaciju novčanih dodataka vojnih lica, i naknada civilnog osoblja, i naravno, kako je predviđeno našim zakonodavstvom i vojnih penzionera. Osim toga, odobrene su izmene Zakona o veteranima prema kojima se učesnici specijalne vojne operacije u Ukrajini priznaju kao borbeni veterani. Podrška će biti pružena i rođacima ove kategorije vojnika - dodao je ruski ministar odbrane.

Podsećamo, Sergej Šojgu se nije pojavio u javnosti 12 dana, zbog čega su kružili navodi o njegovom lošem zdravstvenom stanju, a pominjalo se i da je ruski ministar odbrane navodno pod istragom ruske obaveštajne službe zbog navodne saradnje sa američkom Centralno obaveštajnom agencijom (CIA).

BONUS VIDEO:

 

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija