• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RT

28.03.2022

09:41

Lomili im ruke, noge i pucali na vojnike iz NEPOSREDNE BLIZINE  - Molili su Boga da se agonija završi ŠTO PRE!

Tanjug/Pixabay/fotomontaža

Vesti

Lomili im ruke, noge i pucali na vojnike iz NEPOSREDNE BLIZINE - Molili su Boga da se agonija završi ŠTO PRE!

Podeli vest

Neprovereni video snimci navodno pokazuju kako ukrajinski vojnici pucaju na Ruse iz neposredne blizine

Rusija je pokrenula istragu nakon što se na internetu pojavio video snimak koji navodno prikazuje mučenje ratnih zarobljenika od strane ukrajinskih vojnika.

- Snimak koji kruži internetom prikazuje zarobljene vojnike koji su pogođeni u noge bez medicinske pomoći - navodi se u saopštenju Istražnog komiteta zemlje.

- Istražiteljima je naređeno da utvrde sve okolnosti incidenta, prikupe i evidentiraju dokaze i identifikuju sve osobe koje su u njemu bile umešane kako bi ih potom priveli pravdi - rekao je Šef Aleksandar Bastrikin.

Ono što odmah nije bilo jasno jeste gde i kada su snimljeni ovi uznemirujući video snimci, neki izveštaji ukazuju da se incident odigrao u vojnom kompleksu koji se nalazi u istočnom ukrajinskom regionu Harkov, koji koriste "nacionalističke" jedinice, dodao je komitet.


Na snimku se vidi više ljudi, očigledno ruskih ratnih zarobljenika, kako leže na zemlji. Čini se da su svi vojnici teško pretučeni i imaju rane na nogama.

Povređene vojnike ispituju naoružani ljudi, od kojih mnogi nose plave trake koje obično koriste ukrajinske jedinice.

Neki od ranjenih su očigledno umrli tokom ispitivanja. Na snimku se takođe vidi da su tri druga zatvorenika naređena da izađu iz kombija i da im pucaju u noge iz neposredne blizine.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Šefik

pre 2 godine

Rusi se zaglavili u Ukrajini kao Amerikanci u Vijetnamu.

Perica

pre 2 godine

Za ove zlotvore nema suđenja. Samo metak u čelo. EU ćuti i prave se blesavi. Dokle!?

Laza Lazarevic

pre 2 godine

Surovo ali to je rat,kad ti agresor napadne zemlju sve je dozvoljeno za odbranu,ovo je namenjeno Ruskoj javnosti i majkama sta ceka sinove koji idu u tudju zemlju da ratuju,na stranu emocije i bratski Ruski narod ali da smo mi ovako sa Americkim zarobljenicima bilo bi drugacije.

Zagor

pre 2 godine

Srbijanska i ruska antiikrajinska propaganda!Očito je da su na zemlji Ukrajinski vojnici sudeći po uniformama,nisu jednoobrazne, hlače su drugačije od košulje ili jakne,čizme su iznošene i pohabane a znamo da Rusija kao "velesila" ako ništa barem ima jednoobrazno odjevena vojsku!!! Kao I obično...infirmer i Vučko prosipaju gebelsovsku propagandu! S druge strane,kad strana vojska upadne u srbiju,počne joj ubijati stanovništvo i razarati gradove,onda bi se trebali sažaljevati na agresora i posipati ih cvijećem??? Najodgovorniji za rat I razaranja i ubijanja su propagandni gebelsovski mediji koji potiču nasilje,kao informer,a vrijeme će pokazati da li će odgovarati za tu huškanja i podupiranja agresije,razaranja,ratne zločine...

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija