• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

28.03.2022

21:32

PAO MARIUPOLJ, PUTIN UNAPREDIO KADIROVA! KIJEV TVRDI: RUSI POSUSTAJU, OSLOBOĐEN JOŠ JEDAN GRAD! Bugari love mine u Crnom moru, pregovori sutra u 9.30 časova (FOTO/VIDEO)

Informer/Fotomontaža

Vesti

PAO MARIUPOLJ, PUTIN UNAPREDIO KADIROVA! KIJEV TVRDI: RUSI POSUSTAJU, OSLOBOĐEN JOŠ JEDAN GRAD! Bugari love mine u Crnom moru, pregovori sutra u 9.30 časova (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Ukrajinske snage i dalje granatiraju gradove Donbasa, dok Rusija isporučuje humanitarnu pomoć pre svega građanima Marijupolja, gde se nastavljaju borbe protiv nacionalističkih ukrajinskih trupa. Pregovori se redovno održavaju u onlajn formatu, a strane će se lično sastati 29-30. marta

18:40 Bugari love mine u Crnom moru

Nakon što je prijavljeno da je u Crnom moru primećena podvodna mina, Ratna mornarica Bugarske donela je odluku da istraži područje u kojem je ona viđena, saopšteno je iz pres-službe Ministarstva odbrane.
Bugarske pomorske snage će helikopterom izvršiti izviđanje situacije područja i po potrebi će poslati ronilački tim koji će deaktivirati minu.

18:01 Pregovori sutra u 9.30 časova

Pregovori ruske i ukrajinske delegacije u Istanbulu počeće sutra u 9.30 časova, saopšteno je danas iz kabineta turskog predsednika. Kako se navodi u saopštenju, pregovori će biti održani u Palati Dolmabahče, prenosi TAS S. "Sastanak će biti održan iza zatvorenih vrata", dodaje se u saopštenju.

 

 

17:48 Putin doneo odluku: Unapredio Kadirova
 
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin potpisao je ukaz o dodeli vojnog čina „general-potpukovnik" šefu Čečenske Republike Ramzanu Kadirovu. To je izjavio predsednik Parlamenta Čečenske Republike Magomed Daudov. "Dragi prijatelji! Od sveg srca čestitam mom dragom bratu, šefu Čečenske Republike, heroju Rusije Ramzanu Ahmatoviču Kadirovu na dodeli vojnog čina general-potpukovnika Ukazom predsednika Rusije, vrhovnog komandanta Vladimira Putina! napisao je Daudov na svom Telegram kanalu. On je takođe napomenuo da se doprinos Kajdrova pobedi nad međunarodnim terorizmom u Čečeniji i očuvanju integriteta Rusije ne može preceniti. Kadirov je ranije rekao da su svi muškarci iz njegove porodice sada u Ukrajini i da učestvuju u ruskoj specijalnoj operaciji u Ukrajini.

17:07 Pao Mariupolj

Gradonačelnik ukrajinskog lučkog grada Mariupolja rekao je u ponedeljak da je njegov grad "u rukama okupatora" nakon višenedeljne opsade ruskih snaga koje su sravnile grad, ostavile nepoznat broj civila mrtvih i proterala stotine hiljada ljudi iz svojih domova.
Vlasti ukrajinskog Mariupolja su danas saopštile da je oko 160.000 stanovnika ostalo u tom opkoljenom lučkom gradu i upozorile da će uslediti "humanitarna katastrofa" ako dalja evakuacija ne bude moguća.
Gradonačelnik Mariupolja Vadim Bojčenko izjavio je da ruske snage sprečavaju evakuaciju civila iz grada i da su vratile nazad neke koji su pokušali da izađu, preneo je ukrajinski javni servis.
Iz Mariupolja je nakon blokade evakuisano 150.000 stanovnika, pod opsadom je oko 170.000, a prema preliminarnim podacima poginulo je skoro 5.000 stanovnika, kažu gradske vlasti.

 

 

17:03 Gradonačelnik: U Mariupolju ostalo oko 160.000 stanovnika

Vlasti ukrajinskog Marijupolja su danas saopštile da je oko 160.000 stanovnika ostalo u tom opkoljenom lučkom gradu i upozorile da će uslediti "humanitarna katastrofa" ako dalja evakuacija ne bude moguća.
Gradonačelnik Marijupolja Vadim Bojčenko izjavio je da ruske snage sprečavaju evakuaciju civila iz grada i da su vratile nazad neke koji su pokušali da izađu, preneo je ukrajinski javni servis.

16:55 Rusi posustaju? Oslobođen još jedan grad

Gradonačelnik Irpina, blizu Kijeva, rekao je da su ukrajinske snage preuzele punu kontrolu nad gradom koji je bio jedna od glavnih žarišnih tačaka borbe s ruskom vojskom blizu glavnog grada, prenosi Reuters.

15.33 - Rusija će odgovoriti na odluku Severne Makedonije da protera petoro ruskih diplomata, javlja Interfaks pozivajući se na neimenovani izvor iz ruske ambasade u Skoplju.

"Biće adekvatnog odgovora", naveo je neimenovani izvor, a prenosi Rojters.

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije saopštilo je ranije danas da je pet ruskih diplomata proglašeno personama non grata i naložilo im da napuste Severnu Makedoniju u narednih pet dana.

Makedonsko Ministarstvo spoljnih poslova proglasilo je ranije dvojicu ruskih diplomata za persone non grata, jednog u maju, a drugog u avgustu i proteralo ih iz zemlje.

Rusija je u oba slučaja reagovala recipročnim merama i proterala makedonske diplomate iz Moskve.

15.31 - Nemcima je rečeno da nose džemper kako bi se izborili sa rastućim cenama energije

Ministar poljoprivrede i zaštite potrošača Baden-Virtemberga Peter Hauk podržao je potpunu nemačku zabranu uvoza gasa i nafte iz Rusije kao odgovor na vojni napad Moskve na Ukrajinu.

Više o tome čitajte OVDE.

 

15.00 - Sirija, skup podrške Rusiji

 

Ukrajinske trupe granatirale su Gorlovku u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši 12 granata kalibra 122 milimetra, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre. Ukrajinske snage granatirale su i selo Goljmovski severno od grada Gorlovke u DNR, ispalivši osam mina kalibra 120 milimetara, dodaje se u saopštenju.

 

 

14.59 - Ukrajinske trupe granatirale su Gorlovku u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši 12 granata kalibra 122 milimetra, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

14.49 - Grupa sedam najrazvijenijih zemalja sveta odbila je danas zahtev Rusije da plaća uvoz ruskih energenata u rubljama, saopštio je nemački ministar energetike Robert Habek

Nakon sastanka ministara energetike G7, Habek je rekao da su se svi ministri u potpunosti saglasili da bi ovo moglo biti jednostrano i jasno kršenje postojećih ugovora, preneo je AP.

Više o tome čitajte OVDE.


14.48 - Ukrajinske snage granatirale su i selo Goljmovski severno od grada Gorlovke u DNR, ispalivši osam mina kalibra 120 milimetara, dodaje se u saopštenju.

 

14.47 - Severnokrimski kanal prvi put za osam godina napunjen vodom

Prvi put za osam godina Severnokrimski kanal je potpuno ispunjen vodom, izjavio je za Sputnjik zamenik predsedavajućeg Državnog komiteta za vodoprivredu Krima Albert Kangijev.
„Kanal je potpuno ispunjen vodom“, rekao je Kangijev. Prema njegovim rečima, glavni deo ka

nala ispunjen je vodom koja dolazi iz Dnjepra, a deo kanala koji prolazi u istočnom delu Krima ispunjen je vodom iz podzemnih izvora.


Ukrajina je obezbeđivala do 85 odsto potreba Krima za slatkom vodom preko Severnokrimskog kanala ide iz Dnjepra. Međutim, posle ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom, snabdevanje poluostrva vodom preko kanala jednostrano je potpuno obustavljeno. Kanal je deblokiran nakon početka specijalne operacije Rusije za demilitarizacijom Ukrajine. Dužina glavnog veštačkog kanala iznosi 400 kilometara.

 

13.45 - Rusko ministarstvo pravde stavilo je nemačku radiodifuznu kompaniju Dojče vele na listu stranih agenata, objavljeno je danas na sajtu ministarstva.

Kako je navedeno, rusko Ministarstvo pravde uvrstilo je Dojče vele u svoj registar stranih medija koji imaju funkciju stranog agenta, prenosi agencija TAS S.

Ruske vlasti ukinule su 3. marta akreditaciju Dojče vele, kao odgovor na odluku zvaničnog Berlina da zabrani emitovanje ruskog kanala RT jer nije imao odgovarajuću licencu.

 

13.16 - Moskva razrađuje detalje o isporuci gasa "neprijateljskim zemljama" za rublje, ali se neće baviti filantropijom ako Evropa odbije da plaća u ruskoj valuti, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima.

Iz Kremlja je prethodno saopšteno da je ruski predsednik Vladimir Putin zatražio da mu se do 31. marta dostave izveštaji o merama po tom pitanju.

Peskov je reako da su procedure o snabdevanju veoma komplikovane i da uključuju „i isporuke, i plaćanje, kao i prilagođavanje salda“, prensoi Tas s.

Trenutno sve modalitete razvijaju nadležni resori, sa Gaspromom, nakon čega će biti definisan jasan vremenski okvir“, rekao je on na pitanje šta bi konkretno trebalo da se sprovede u ovom periodu.

Portparol Kremlja se uzdržao od iznočenja detalja o tome koje bi mere Rusija mogla da preduzme ako Evropa odbije da plati gas u rubljama.

Ali, gas definitivno nećemo isporučivati besplatno, to je sasvim sigurno. U našoj situaciji teško da je moguće i razumno baviti se filantropijom“, rekao je on.

Putin je ranije zatražio da se plaćanje za isporuku gasa "neprijateljskim zemljama" prebaci u rublje, poručivši da Moskva neće prihvatati plaćanja po tim ugovorima u, kako je rekao, diskreditovanim valutama, uključujući dolare i evre.

 

13.13 - Pivski gigant Hajneken saopštio je danas da će napustiti poslovanje u Rusiji uz procenjeni trošak od 400 miliona evra (438 miliona dolara), nakon što je prvobitno objavio da će samo obustaviti nova ulaganja i izvoz u tu zemlju.

Holandska kompanija se tako pridružila nizu zapadnih brendova koji zatvaraju pogone u Rusiji zbog njenog napada na Ukrajinu, pri čemu će Hajnekenov potez verovatno pojačati pritisak na danskog rivala Karlsberga, vlasnika najveće ruske pivare Baltika, ocenjuje Rojters.

„Zaključili smo da vlasništvo Hajnekena nad poslovanjem u Rusiji više nije održivo i izvodljivo u aktuelnim okolnostima“, navodi se u saopštenju kompanije i dodaje da neće profitirati od bilo kakvog prenosa vlasništva.

Hajneken je treći po veličini proizvođač piva u Rusiji, gde poseduje lokalne brendove Bočkarev, Ohota i Tri medveda. Iz kompanije su naveli da nameravaju da izađu iz Rusije na "uređen način" i da će nastaviti poslovanje u smanjenom obimu tokom prelaznog perioda kako bi otklonili rizik od nacionalizacije.


Kompanija je dodala da će garantovati plate svojih 1.800 ruskih radnika do kraja ove godine i da očekuje da će ih otpis sredstava i drugi bezgotovinski troškovi koštati oko 400 miliona evra.

Mada je Hajneken vodeći igrač na ruskom pivarskom tržištu, njegova prodaja tamo učestvuje sa samo 2,0 poto u ukupnim prihodima kompanije.

Akcije Hajnekena su porasle za 0,8 odsto na 88,16 evra na prepodnevnom trgovanju na berzi u Amsterdamu.

Karlsberg, sa udelom od 27,3 procenta na ruskom tržištu, i dalje prodaje pivo pod brendom Baltika, ali je ranije ovog meseca najavio da je započeo stratešku reviziju svog poslovanja u toj zemlji i da obustavlja rusku proizvodnju istoimene marke piva.

Drugi najveći proizvođač piva u Rusiji je zajedničko preduzeće u vlasništvu turske kompanije Anadolu Efes i belgijske kompanije InBev.

InBev je ranije ovog meseca saopštio da cge prestati da prodaje Badvajzer pivo u Rusiji i da će se odreći profita u zajedničkog preduzeću, koje poseduje 11 pivara i 3.500 zaposlenih u toj zemlji.

 

13.12 - Policijski čas u glavnom gradu Ukrajine Kijevu od danas će počinjati sat vremena kasnije, a završavaće se sat ranije, saopštio je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

U Kijevu i Kijevskoj oblasti policijski čas počinjaće u 21 sat, a završavace se u 6 sati ujutru, napisao je Kličko na Telegramu, prenosi Interfaks Ukrajina.

 

13.11 - Austrijski ekonomisti su sigurni da bi bojkot ruske nafte i gasa izazvao tešku recesiju

Šef ekonomskog instituta Wifo Gabriel Felbermajer u tom slučaju računa sa padom BDP-a za dva do četiri odsto, što bi značilo tešku recesiju u Austriji. Više o tome čitajte OVDE.

 

12.58 - Posledice današnjeg artiljerijskog gađanja centralnog dela Donjecka od strane ukrajinskih snaga bezbednosti - municija je pala u dvorišta stambenih zgrada.

12.09 - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak na kom se vidi delovanje zenitno-raketnog sistema Buk-M3 i radarske stanice Nebo-SV u Ukrajini

11.00 - Snage PVO Donjecke Narodne Republike uništile su tokom proteklog dana tri rakete „Točka U“ koje su ukrajinske snage ispalile na teritoriju DNR, saopštila je Narodna milicija DNR.

Podsetimo, sredinom marta je više od 20 osoba poginulo u raketnom napadu ukrajinskih snaga "Točkom U" na Donjeck.

 

10.37 - Strateški važan ukrajinski lučki grad Mariupolj je na ivici humanitarne katastrofe i mora biti u potpunosti evakuisan, saopštio je gradonačelnik Vadim Bojčenko.

Oko 160.000 civila trenutno je zarobljeno u gradu bez struje , rekao je Bojčenko, prenosi BBC.

On je dodao da 26 autobusa čeka da evakuišu civile, ali da ruske snage nisu pristale da im omoguće bezbedan prolaz.

"Ruska Federacija se igra sa nama", naglasio je gradonačelnik Mariupolja.

Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK) saopštio je da još uvek nije u mogućnosti da dovede bilo kakvu pomoć u opkoljeni grad, pošto zahteva od Rusije i Ukrajine da garantuju bezbedan prolaz, navodi BBC.

 

10.29 - Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je ruskoj vladi, Centralnoj banci Rusije i „Gaspromu“ da do 31. marta sprovedu mere za promenu valute plaćanja gasa za sve zemlje koje preduzimaju neprijateljske akcije protiv Moskve, saopštila je pres-služba Kremlja.

 

10.11 -  Turska je među zemljama koje bi mogle Kijevu da pruže bezbednosne garancije u okviru bilo kojeg dogovora sa Rusijom kako bi se okončao rat u Ukrajini, rekao je danas zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Ihor Žovka.

"Turska je među zemljama koje bi mogle da budu garant naše bezbednosti u budućnosti", rekao je Žovka pred nastavak pregovora dve strane u Turskoj.

Kijev je ranije zatražio pravne garancije za bezbednost od više savezničkih zemalja za slučaj napada u budućnosti.

Kako je juče saopšteno iz turskog predsedništva, naredna runda pregovora ruske i ukrajinske delegacije biće održana u utorak u Istanbulu.

 

10.10 - Generalni direktor najveće italijanske naftne i gasne kompanije „Eni“ Klaudio Deskalci izjavio je da ovaj koncern ne može da plaća ruski gas u rubljama, prenosi portal RBK.

On je istakao da isporuke gasa ostaju veliki problem za zemlju. Istovremeno, Deskalci je naglasio da je nemoguće plaćati gas u ruskoj valuti, pošto "oni nemaju rublje".


"I to nije predviđeno ugovorom koji predviđa plaćanje u evrima. Ne možete to jednostrano menjati", rekao je on i dodao da je za plaćanje u rubljama potreban novi ugovor.

 

09.19 - Ukrajinski vojnici su tokom dana 22 puta otvorili vatru na teritoriju DNR, saopštilo je predstavništvo republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

U saopštenju se navodi da je u pravcu Dorlova ispaljeno 11 granata kalibra 122 mm, a korišćen je i minobacač kalibra 122 mm.


U pravcu Donjecka ukrajinske trupe su koristile, između ostalog, višecevni bacač raketa (5 raketa), artiljeriju kalibra 122 mm (17 granata) i minobacače kalibra 120 mm, kao i teške mitraljeze i streljačko oružje.

09.17 - Tokom proteklog dana iz Marijupolja u selo Bezimeno evakuisano je više od 680 ljudi, među kojima je više od 140 dece, saopštio je štab teritorijalne odbrane DNR.

09.04 - Američki razarač US S "Forest Šerman" sa raketnim lanserom i oružjem različitog kalibra prispeo je u nedelju u poljsku luku Gdanjsk

Razarač će ostati u Gdanjsku do kraja marta, prenose poljski mediji. Više o tome čitajte OVDE.

09.01 - Zamenica premijera Ukrajine Irina Vereščuk optužila je Rusiju za "neodgovorne" postupke u zoni oko Černobilške elektrane koju je zauzela, i iz koje bi, kako je navela, radijacija mogla da se proširi u veći deo Evrope .

Vereščuk rekla je da ruske snage "militarizuju" zabranjenu zonu oko postrojenja, u kojem se dogodila najveća nuklearna katastrofa na svetu 1986. godine, i pozvala Ujedinjene nacije da tamo pošalju misiju za procenu rizika, prenosi Rojters.

Ruske snage, kako je navela ukrajinska zvaničnica, prevoze kroz zabranjenu zonu velike količine starog i loše održavanog oružja, čime stvaraju rizik od oštećenja zaštitnog omotača izgrađenog oko uništenog četvrtog reaktora elektrane.

Takođe, po njenim rečima, ruske snage sprečavaju vatrogasce da stave pod kontrolu veliki broj požara u ovoj zoni.


U kontekstu nuklearne bezbednosti, neodgovorni i neprofesionalni postupci ruskih vojnika predstavljaju veoma ozbiljnu pretnju ne samo Ukrajini već i za stotine miliona Evropljana“, poručila je Vereščuk na svom Telegram nalogu.

Zbog toga zahtevamo da Savet bezbednosti UN usvoji hitne mere za demilitarizaciju zone isključenja oko elektrane kao i slanje specijalne misije za otklanjanje rizika od bilo kakvog ponavljanja nesreće u Černobilju, kao posledice delovanja ruskih okupacionih snaga“, rekla je ona.

Vereščuk je upozorila da bi oštećenje zaštitnog kontejnera, izgrađenog evropskim finansiranjem, „neizbežno dovelo do oslobađanja znatne količine radioaktivne prašine i kontaminacije u atmosferu ne samo u Ukrajini već i u drugim evropskim zemljama“.

Rusija, naglasila je ukrajinska zvaničnica, „zanemaruje ove rizike“ nastavljajući da transportuje oružje u oblastima u blizini postrojenja.

 

 


Moskva je ranije negirala da njene snage ugrožavaju nuklearna postrojenja na teritoriji Ukrajine, navodi Rojters, uz napomenu da u ovom trenutku nije mogao nezavisno da proveri tvrdnje koje je iznela Vereščuk.

 

 

 

08.27 - Ukrajinska vojska u najnovijem operativnom izveštaju tvrdi sa su se ruske snaga koje su opkoljavale Kijev povukle "nakon što su pretrpele značajne gubitke"

U saopštenju se kaže da su se dva bataljnona taktičkih jedinica ruske vojske povukla u Belorusiju, što je, kako se navodi, tipično nakon velikih gubitaka, prenosi BBC. Više o tome čitajte OVDE.

 

08.17 - Ukrajinskoj vojsci ponestaje municije, sve manje granata se ispaljuje, izjavio je portparol Narodne milicije DNR Eduard Basurin.

 

07.28 - Ukrajinske trupe su u 7.50 časova (6.50 po srednjoevropskom vremenu) granatirale grad Jasinovatu u DNR, ispalivši tri granate kalibra 152 milimetra, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.


Jasinovata se nalazi na oko 25 kilometara severno od Donjecka i u njoj se nalazi najveća železnička stanica u Evropi. Zapadno od grada, koji od 2014. godine kontrolišu snage DNR, u pravcu Avdejevke, skoro osam godina se nalazi kontakt linija sa borbenim položajima ukrajinskih trupa.

 

07.08 - Ministarstvo odbrane Rusije prikazalo je snimak savladavanja vodene prepreke u Kijevskoj oblasti i uništavanja bespilotne letelice od strane vazdušno-desantnih jedinica.

07.02 - Oružane snage Ukrajine su tokom proteklog dana jednom granatirale teritoriju Luganske Narodne Republike, saopštilo je predstavništvo LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.


U saopštenju se precizira da su ukrajinske snage pucale na selo Logvinovo iz artiljerijskog oruđa kalibra 122 mm, ispalivši 15 granata, kao i iz minobacača kalibra 120 mm, ispalivši 25 mina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragoljub

pre 2 godine

Да ли сте приметили да се у сваком кадру бомбардованих насеља западних медија у првом плану нађе нека дечија играчкица, луткица или меда?? Ја мислим да репортери то носе у торби и пред снимање изваде и ставе у кадар! Јер толико су чисте у односу на околину, да просто стрче из карда!!

miroljub

pre 2 godine

Zamenica ukrajinskog premijera traži komisiju od UN da ispita i proveri radijaciju oko Černobilja.Rusi moraju pod hitno da omogući misiju UN ali samo da po mogućstvu budu eksperti koji su "pronašli" oružje za masovno uništavanje u Iraku.Svet je bio u čudu zašto ovi eksperti nisu bili predloženi za Nobelovu nagradu jer su omogučili pokolj Iračana. Takvi eksperte gotovo da niko nema u svetu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)
Društvo

Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)

Da bi ljudi ostali na svojim ognjištima, najvažnija je putna infrastruktura kako bi mogli normalno i dostojno živeti. Da meštani udaljenih sela na teritoriji opštine Prijepolje nisu zaborvljeni dokazao je lično predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, po čijem direktnom nalogu se asfaltira put kroz selo Osoje. Za deonicu dugačku jedan kilometar, gde živi oko sedamdesetak žitelja, država je izdvojila 10,7 miliona dinara.

16.04.2024

16:26

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!
Politika

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji, Nj.E. Anke Konrad, sa kojom je razgovarao o sve težem položaju srpskog naroda u pokrajini, gde, kako je naveo, Priština umesto normalizacije i deeskalacije situacije svakodnevno generiše nove krize na terenu.

16.04.2024

15:26

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd
Društvo

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd

Danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja novog trogodišnjeg ugovora o strateškoj saradnji Beogradskog maratona i brenda IDEA, kao i donacije aparata AED (automatski eksterni defibrilatora) Crvenom krstu Beograd od strane fondacije Heroji Beogradskog maratona i kompanije Mercator-S, a koji će biti postavljeni na javnim površinama u Beogradu, i biti dostupni za efikasno spasavanje života naših sugrađana.

16.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija