• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

28.03.2022

10:01

RUSIJA PODSETILA JAPAN NA BOMBARDOVANJE JUGOSLAVIJE! Oni koji su skloni NUKLEARNIM AVANTURAMA jesu SAD, a ne MI!

Informer/Fotomontaža

Vesti

RUSIJA PODSETILA JAPAN NA BOMBARDOVANJE JUGOSLAVIJE! Oni koji su skloni NUKLEARNIM AVANTURAMA jesu SAD, a ne MI!

Podeli vest

Ambasador Rusije u Japanu Mihail Galuzin posavetovao je japanskoj vladi da se po pitanju nedopustivosti korišćenja nuklearnog oružja obrati Americi, a ne Rusiji, jer je, kako kaže, upravo Vašington otvoreno sklon nuklearnim avanturama. Kao primer naveo je Jugoslaviju

Galuzin je prokomentarisao izjavu japanskog premijera Fumija Kišide tokom posete Hirošimi 26. marta zajedno sa ambasadorom SAD u Japanu Ramom Emaunelom, kada je premijer rekao da „mogućnost da Rusija koristi nuklearno oružje izaziva ozbiljnu zabrinutost“.


- Japan u prisustvu američkog ambasadora, naglašavam, u Hirošimi, diskutuje o nedopustivnosti korišćenja nuklearnog oružja, veštački i neosnovano pokušavajući da 'poveže' Rusiju sa time - naveo je ruski ambasador.


On smatra da bi bilo mnogo logičnije direktno uputiti takav apel američkom ambasadoru.


- U Vašingtonu su otvoreno skloni nuklearnim avanturama – podsetimo na korišćenje municije sa osiromašenim uranijumom tokom varvarskog bombardovanja bivše Jugoslavije 1999. godine, pozivanje na nuklearno oružje članica NATO-a koje ga ne poseduju, u okviru takozvanih 'nuklearnih misija', kršeći Sporazum o neširenju nuklearnog naoružanja - navodi se u saopštenju ruske ambasade u Japanu na Tviteru.

 

 

Pored toga, ruski diplomata je nazvao "vrhuncem cinizma" činjenicu da "američki diplomata, koliko se može razumeti, nije ni smatrao za potrebno da se izvini narodu Japana za najteži ratni zločin njegove zemlje na 6. avgusta 1945. godine, koji je odneo živote desetine hiljada civila Hirošime, uključujući žena i dece".

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PETAR

pre 2 godine

OVI ROBOTIZOVANI JAPANCI KADA CE VEC JEDNOM DA SVATE KO IM BACIO ATOMSKE BOMBE ILI SU ROBOTI JAPANCI GLUPI ILI SU ROBOVI AMERIKANCA,..U NAS IMA IZREKA ,,BOLJE GROB ,NEGO ROB,, A KOD NINDE JE OBRNUTO..STA JE SLEDECE RUSI BACAJU ATOMSKE BOMBE I ETO NINDE RUSKI ROBOVI ..NJIMA KOLIKO GODINA TREBA DA SAZNAJU DA NISU IM RUSI BACILI ATOMSKE BOMBE NO NJIHOVE GAZDE AMERI,A NE RUSI VALJDA ZA STO GODINE SVATICE A TO JE BLIZU JOS NEKIH 15-20 .GOD

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija