• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

29.03.2022

17:30

RUSKI GENERAL BRUTALAN, AZOV NIKO NEĆE ŽALITI, TAMO NIKO ŽIV NEĆE OSTATI! Neonacisti se utvrdili u luci i u dva metalurška kombinata...

Tanjug/Pixabay/fotomontaža

Vesti

RUSKI GENERAL BRUTALAN, AZOV NIKO NEĆE ŽALITI, TAMO NIKO ŽIV NEĆE OSTATI! Neonacisti se utvrdili u luci i u dva metalurška kombinata...

Podeli vest

Ukrajinci su izgubili kontrolu nad svim stambenim delovima Mariupolja. Trenutnio drže još samo luku tog grada na Azovskom moru i teritoriju dva metalurška kombinata. Ruske vojska faktički kontroliše grad, pitanje je trenutka kada će svaki otpor biti slomljen

         
Šta ih čeka, možda je najbolje objasnio ruski general u rezervi Konstantin Pulikovski:

        
- Po industrijskoj zoni će se nanositi najteži artiljerijski i avio-udari. Pripadnike Azova niko neće žaliti. Mislim da tamo niko živ neće ostati.

 

Gradonačelnik Mariupolja Vadim Bojčenko izjavio je danas da je njegov grad u rukama ruske vojske.

- Nije sve u našoj moći. Mi smo, nažalost, danas u rukama okupatora - rekao je Bojčenko u televizijskom intervjuu emitovanom uživo.

Ne zna se da li se u gradu još vode borbe, ali je neophodna kompletna evakuacija grada, poručio je Bojčenko.
        

 

Ruska vojska nezaustavljivo kreće od Izjuma na jug

Oružane snage Rusije nastavljaju da kinevski režim lišavaju vojne infrastrukture i potencijala. 
        
Prošle noći su unište vojilna skladišta goriva na zapadu Ukrajine - kod Lucka i Umanja.

        
Pod raketnim udarima bili su i vojni ciljevi oko Kijeva, Žitomira, Harkova i Rovna. Ukrajinski Generalštab već danima tvrdi da Rusima ponestaju rakete, ali one, kao što se vidi, nikako da ponestanu.

 
General Pulikovski poručuje da se ruska vojska nezaustavljivo kreće od Izjuma na jug i od Melitopolja i Hersona na sever. 

- Idu na Slavjansk, Zaporožje i Dnjepropetrovsk. Namerno se ne blokira potpuno Kijev. A kada bude - uslediće ultimatumi vladi i armiji Ukrajine. Potpuna blokada će biti postavljena čim bude uništena ukrajinska grupacija koja je bila bačena na osbvajanje Donbasa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragacevac

pre 2 godine

Na zalost Rusi kao mi Srbi,? Umesto lepo streljat ta gov.... oni ce ih pustu. Ali mozda ako je ovaj Djeneral tvrd orah ondak ce da to na licu mesta ??????

bataja

pre 2 godine

Pa ako "ruska vojska kontrolise stambene delove..." sto ih onad zasipaju raketnom i artiljeriskom vatro, pe ne pucaju valjda u svoje ..... sve se lepo gleda sa satelitskih snimaka i sa dronova.... a to znaci da neko laze ( ko ono kad su specnatz ubili onog kanadskog snajperistu tu u Mariopolju a on ziv kod Kijeva 100-nama kilometara dalje).

SRBIJA JE SPREMNA DA IZMIRI PUTINA I ZELENSKOG, ALI... ZAPAD BI NAS ZBOG TOGA UZEO NA ZUB?! Lavrov digao svet na noge, za njega je Beograd idealan domaćin!
Politika

SRBIJA JE SPREMNA DA IZMIRI PUTINA I ZELENSKOG, ALI... ZAPAD BI NAS ZBOG TOGA UZEO NA ZUB?! Lavrov digao svet na noge, za njega je Beograd idealan domaćin!

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov digao je svet na noge porukom da bi Srbija, tačnije njena prestonica Beograd, mogla da bude mesto gde bi Moskva i Kijev zakopali "ratne sekire"! Sagovornici Informera nemaju dilemu da bi naša zemlja bila uspešan domaćin jednog takvog sastanka, ali i upozoravaju da Zapad, a pre svega SAD na to ne bi gledali sa odobravanjem

28.03.2022

20:50

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija