• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

30.03.2022

13:13

NOVA INFORMACIJA IZ KREMLJA! Ne zahtevamo odmah plaćanje u rubljama... Proširujemo spisak!

Reuters

Vesti

NOVA INFORMACIJA IZ KREMLJA! Ne zahtevamo odmah plaćanje u rubljama... Proširujemo spisak!

Podeli vest

Rusija neće odmah zahtevati da druge države plaćaju za njene isporuke gasa u rubljama, saopštio je danas zvanični Kremlj, najavljujući postepeni zaokret i proširenje liste svojih izvoznih proizvoda za koje će se plaćati u rubljama

Predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin upozorio je ranije danas Evropsku uniju da će, ako želi ruski prirodni gas, morati da plaća u rubljama, navodeći i da bi izvoz nafte, žitarica, metala, đubriva, uglja i drveta, takođe trebalo da naplaćivan na isti način, prenosi agencija Rojters.

"Plaćanja u rubljama mogla bi da budu proširena na izvoz nafte, žitarica, metala, đubriva, uglja i drveta u Evropsku uniju", izjavio je Volodin.

Upitan o Volodinovim komentarima, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao: "Ovo je ideja na kojoj svakako treba raditi".

Evropa je do sada odbijala da plaća gas u rubljama, a Nemačka je ranije danas izdala "rano upozorenje" vezano za moguću vanrednu situaciju u snabdevanju gasom.

Opširnije čitajte OVDE.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija