• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pravda

30.03.2022

20:06

FRONT JE EKSPLODIRAO - PRAVAC SLAVJANSK! Ruske snage krenule u proboj donbaskog fronta, "to će biti KOTAO iz kog će biti teško izaći živ"!

AP/Tanjug

Vesti

FRONT JE EKSPLODIRAO - PRAVAC SLAVJANSK! Ruske snage krenule u proboj donbaskog fronta, "to će biti KOTAO iz kog će biti teško izaći živ"!

Podeli vest

Počela je treća faza ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, već ima razmere moćne ofanzive na severni deo ukrajinskog „donbaskog fronta“

Nadirući sa severa, sa strane Izjuma, ruska vojska je već preuzela kontrolu nad vrošicama Kamenka i Suhaja Kamenka i napreduje prema Slavjansku i Kramatorsku.

Susretno – iz pravca Gorlovke na zapad i severozapad – napreduje armija Donjecke Republike. Njeni borci probijaju utvrđene linije ukrajinske 95-te brigade između Avdejevke i donbaskog Njujorka (to ime su mu dali zahvalni kijevski neonacisti koje su Amerikanci doveli na vlast prevratom 2014-te).

Stanivnici Gorlovke tvrde da kanonade, koja je krenula jutos u zoru, „nikad dosad nije bilo“. Po položajima 95-te su udarile i dve taktične rakete „Iskander“, a `prteoravaju` ih i moćni višecevni raketni bljacači „Smerč“.

Sa ovim probojem će Rusi i snage DNR okružiti ukrajinske jedinice skoncentrisane u Slavjansku, Kramatorsku i Bahmutu. To će biti `kotao` iz kojeg će teško biti izaći živ.

Foto: AP/Tanjug

Gotovo istovremeno će se verovatno zatvoriti obruč i oko Ukrajinaca koji drže položaje oko Avdejevke i Donjecka.

Faktički, moćna ofanziva na ukrajinski „donbaski front“ jutros je krenula.

Sa njom je stratovala i treća faza ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija