• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.03.2022

14:46

UHAPŠENI UKRAJINCI KOJI SE POJAVLJUJU NA SNIMKU MUČENJA RUSA! Uhvaćene ZVERI koje su KASAPILE ruske vojnike!

Reuters

Vesti

UHAPŠENI UKRAJINCI KOJI SE POJAVLJUJU NA SNIMKU MUČENJA RUSA! Uhvaćene ZVERI koje su KASAPILE ruske vojnike!

Podeli vest

Ruski specijalci uhvatili Sergeja Velička (28) i Konstantina Nemečeva (26), koji su pucali u noge ruskim ratnim zarobljenicima. U pitanju su neonacisti, navijači fudbalskog kluba Metalist iz Harkova

Sve priznali

Uhapšeni danas kleče na kolenima i mole za milost. Sve su priznali već posle prvog ispitivanja Vladimir Šamanov

Ruski specijalci identifikovali su i uhvatili dvojicu ukrajinskih neonacista iz grupe koja je objavila snimak kako kasapi ruske ratne zarobljenike kod Harkova. Prema navodima ruskih zvaničnika, u pitanju su neonacisti Sergej Veličko (28) i Konstantin Nemečev (26), navijači fudbalskog kluba Metalist koji su odranije poznati po svojim zverstvima.

Nisu dugo slavili

Zamenik predsedavajućeg ruske Dume Vladimir Šamanov izjavio je da oni koji su mučili ruske vojnike nisu imali mnogo vremena za slavlje. On je istakao da je snimak na kojem se vidi kako neonacisti pucaju u noge ruskim zarobljenicima objavljen u nedelju, a da su počinioci tog stravičnog zločina već u utorak uhvaćeni.

- Za tri dana ruske specijalne snage uhvatile su taj šljam. U pitanju su ekstremisti, navijači Metalista, fudbalskog kluba iz Harkova. Danas oni kleče na kolenima i mole za milost. Reći ću vam njihova imena. Jedan je Sergej Veličko, poznat po nadimku Čile. Drugi je Konstantin Nemečev. Ti neljudi su odrasli kao nacisti u navijačkoj grupi Metalista. Sve su priznali već posle prvog ispitivanja - rekao je Šamanov i upozorio da će tako završiti svi koji se u Ukrajini ponašaju nečasno, krše Ženevsku konvenciju i muče ratne zarobljenike.

Ruski mediji pišu da se Veličko u Donbasu borio još od 2014, kao pripadnik bataljona "Azov".

"On je vođa navijača Metalista iz Harkova. Učestvovao je u zločinima počinjenim na Majdanu u Kijevu tokom krvavog prevrata 2014. Zajedno sa svojom navijačkom grupom bio je umešan i u zločin u Odesi, kad je u zgradi sindikata živo spaljeno 48 ljudi, protivnika puča u Ukrajini", objavili su ruski mediji.

Kad je reč o Nemečevu, on je pripadnik Teritorijalne odbrane Harkova, formacije koja se sastoji od dobrovoljaca.

"Bio je komandant jednog bataljona Teritorijalne odbrane. Toj formaciji priključio se još u proleće 2014, kad se borio protiv antipučista", piše ruska štampa.

Foto: Reuters

Tema i u pregovorima

Inače, pitanje ophođenja prema ratnim zarobljenicima bilo je tema i u pregovorima između Moskve i Kijeva, održanim u utorak u Istanbulu.

Šef ruske pregovaračke delegacije Vladimir Medinski tražio je od Ukrajinaca da istraže sve zločine.

Podsetimo, na šokantnom snimku, objavljenom u nedelju, prikazano je kako neonacisti kombijem dovoze zarobljene ruske vojnike na nepoznatu lokaciju, a zatim ih, kako koji izađe iz vozila, ranjavaju pucnjima iz vatrenog oružja. Na snimku se vidi i kako ruski zarobljenici leže na betonu u lokvama krvi. Neki su teško pretučeni, a svi imaju rane od metaka po nogama.

Video prikazuje i kako ukrajinski vojnici ispituju tako ranjene Ruse, a jedan od njih je, kako se čini na snimku, tom prilikom i umro.

Osnivač 'Azova' ne vidi ništa loše u nacizmu

Osnivač bataljona "Azov", bivši poslanik ukrajinske Vrhovne rade Andrij Bilecki u intervjuu listu "Fajnenšel tajms" priznao je da su mnogi borci te jedinice nacisti. Prema njegovim rečima, većina pripadnika "Azova" su "patriote", a mnogi od njih su ultranacionalisti.

Bilecki smatra da su većina Ukrajinaca danas nacionalisti, a među herojima koje građani poštuju imenovao je Stepana Banderu, koji je tokom Drugog svetskog rata pomagao nacistima i učestvovao u pokolju Ukrajinaca, Poljaka i Jevreja.

- "Azov" je kičma odbrane Marijupolja. Tamo imamo oko 1.500 boraca. Igramo vodeću ulogu u najozbiljnijim bitkama - rekao je on.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Karma

pre 2 godine

Auuuu, ako su ih se Rusi dočepali sada će da proklinju dan kad su se rodili - nema teorije da će te zveri da uključe u razmenu zarobljenika nego će ekspresno biti ekspedovani u Sibir i na njih će i Bog zaboraviti. Potpuno zasluženo ...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17