• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RTS

30.03.2022

22:18

PUTIN SE PREDOMISLIO OKO PLAĆANJA U RUBLJAMA? Šolc saopštio nove informacije nakon razgovora sa ruskim predsednikom!

reuters/Fotoilustracija/Clipart

Vesti

PUTIN SE PREDOMISLIO OKO PLAĆANJA U RUBLJAMA? Šolc saopštio nove informacije nakon razgovora sa ruskim predsednikom!

Podeli vest

Nemački kancelar Olaf Šolc je posvećen dogovoru koji je postignut u okviru G7 da se ruski energenti plaćaju samo u evrima i dolarima, rekao je portparol nemačke vlade nakon razgovora nemačkog kancelara i ruskog predsednika

Putin je rekao Šolcu da će evropski partneri gas i dalje plaćati u evrima preko "Gasprom banke", navode iz nemačke vlade.

Portparol je dodao da je Putin Šolcu rekao da se ništa neće promeniti za evropske partnere i da će se plaćanja i dalje obavljati u evrima preko "Gasprom banke", koja nije obuhvaćena sankcijama, a da će se nakon toga cena prebacivati u rublje, preneo je Rojters.

- Šolc se tokom razgovora nije saglasio sa tom procedurom, ali je zamolio za pisanu informaciju kako bi je bolje razumeo - kazao je portparol nemačke vlade.

O plaćanju gasa predsednik Rusije je razgovarao i sa italijanskim premijerom Marijom Dragijem, preneo je Rojters.

U saopštenju Dragijevog kabineta se navodi da je Putin objasnio šefu italijanske vlade kako će funkcionisati plaćanje u rubljama, ali detalji tog dela razgovora nisu objavljeni.

Dodaje se da je Dragi poručio da je važno što pre postići obustavu vatre u Ukrajini.

Vladimir Putin je ranije najavio da će, zbog uvođenja sankcija toj zemlji, Rusija uvesti obavezu plaćanja ruskih energenata za zapadne zemlje isključivo u rubljama.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija