• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

31.03.2022

19:00

MOSKVA NEMISLOSRDNA! AMERI, EVO VAM DOKAZI, SAD MOŽETE DA SUDITE BAJDENU! Rusija objavila prepisku  o finansiranju biolaboratorija...

Vesti

MOSKVA NEMISLOSRDNA! AMERI, EVO VAM DOKAZI, SAD MOŽETE DA SUDITE BAJDENU! Rusija objavila prepisku o finansiranju biolaboratorija...

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Rusije poseduje prepisku sina predsednika Sjedinjenih Američkih Država Hantera Bajdena sa saradnicima Uprave za smanjenje pretnji Ministarstva odbrane SAD i organizacija Pentagona u Ukrajini, saopštio je načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov

Prepiska potvrđuje da je on igrao važnu ulogu u pronalaženju finansija za sprovođenje eksperimenata sa patogenima na teritoriji Ukrajine.

- Sadržaj pisama pokazuje da je Hanter Bajden igrao važnu ulogu u pronalaženju finansija za sprovođenje eksperimenata sa patogenima na teritoriji Ukrajine. On je obezbedio sredstva za kompaniju „Black and Veach i Metabiota - rekao je Kirilov na brifingu.

Prepiska svedoči o...

Prema njegovim rečima, objavljena prepiska svedoči o tome da pravi ciljevi Pentagona u Ukrajini su daleko od naučnih ciljeva.

- Tako u jednom pismu vlasnik kompanije 'Metabiota' navodi da će aktivnost kompanije biti usmerena na obezbeđivanje 'kulturne i ekonomske nezavisnosti Ukrajine od Rusije', što veoma neobično zvuči za jednu biotehnološku kompaniju - naveo je Kirilov.

OFANZIVA SE NASTAVLJA! Snage DNR i Rusije oslobodile još jedno naselje i PREŠLE REKU, Ukrajinci imaju teške gubitke! (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije je objavilo spisak lica, koja su učestvovala u pravljenju komponenti za biološko naoružanje na teritoriji Ukrajine. Kako je Kirilov rekao, jedna od ključnih figura je Robert Poup - saradnik Uprave Ministarstva odbrane SAD za smanjenje vojnih pretnji (Defense Threat Reduction Agency (DTRA) i direktor Programa za zajedničko smanjenje pretnji (poznata kao program Nana - Lugara).

- Poup je autor ideje da se u Kijevu napravi Centralna banka posebno opasnih mikroorganizama - podvukao je Kirilov.

 

 

Kirilov je izjavio da je specijalna ruska vojna operacija u Ukrajini omogućila da se prekine rad pet kijevskih laboratorija, koje su sprovodile eksperimente antraksa, kolere, afričke svinjske kuge, tularemije i leptospiroze.

On je naveo da je deo kolekcije patogena izvezen u SAD, dok su ostali sojevi uništeni u skladu sa naredbom Ministarstva zdravlja Ukrajine od 24. februara.

Ispitivanja komponenti biološkog naoružanja

- Omalovažavajući odnos prema građanima Ukrajine odlično karakteriše pragmatični pristup SAD prema organizaciji vojno-bioloških istraživanja. Razvijene zemlje se posmatraju kao poligon za ispitivanje komponenti biološkog oružja i lekova - rekao je Kirilov.

I SUDBINA SRBIJE ZAVISI OD... ŠTA JE ZA RUSIJU POBEDA U UKRAJINI, A ŠTA PORAZ? Ako svedemo to na realpolitičku meru STVAR JE JASNA...

On navodi da dokumenti svedoče o faktičkom narušavanju od strane SAD i Ukrajine obaveza u okviru člana 4 Konvencije o biološkom oružju i Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija broj 1540 od 28. aprila 2004. godine.

- Nastavićemo sa analizom dokumenata koji svedoče o kršenjima američke administracije i kijevskog režima međunarodnih sporazuma o neširenju biološkog oružja i uskoro će biti objavljene informacije - izjavio je Kirilov.

O američkim biolaboratorijama u Ukrajini

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je održalo prezentaciju iz koje proizilazi da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa.

Foto: Fotoilustracija/AP/Reuters

Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona, saopštio je ranije načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov. Sve za nastavak američkog vojno-biološkog programa već je sklonjeno iz Ukrajine nakon početka specijalne vojne operacije Rusije, objasnio je on.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 2 godine

dzabe nije tu Bajden nista ,kada ce opet svinje iz duboke drzave ostati netaknute a izlapeli starac nadrljati

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija