• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Alo

01.04.2022

22:55

AMERICI NIJE META RUSIJA, NEKO DRUGI JE! Vašington igra prljavu igru, SAD će dva puta pobediti "uniju uglja i čelika"...

Tanjug/AP

Vesti

AMERICI NIJE META RUSIJA, NEKO DRUGI JE! Vašington igra prljavu igru, SAD će dva puta pobediti "uniju uglja i čelika"...

Podeli vest

Kedmi je ispričao kako je Evropa, koja je pala na kolena, pružila Sjedinjenim Državama dvostruku korist

Evropa dobrovoljno uništava svoju industriju i time nanosi nepopravljivu štetu sopstvenoj ekonomiji. I sve za dobrobit Sjedinjenih Država.

Zemlje EU su same sebe uvele u zamku donevši pogrešnu odluku da pojačaju sankcioni pritisak na Rusiju, izjavio je Jakov Kedmi, bivši šef izraelske Nativ službe, u emisiji Veče sa Vladimirom Solovjovom.

Pokrenuvši raskid trgovinsko-ekonomskih odnosa sa Moskvom da bi udovoljili Vašingtonu, izazvali su ozbiljne probleme u energetskom sektoru, što već nanosi stradanje industrije niza evropskih država.

RUSKI BODEŽ U SRCU UKRAJINACA, MOĆNIM "BASTIONOM" UNIŠTILI ŠTAB! "Oniks" eliminisao čak 40 vojnika! (Video)

Zanimljivo je, smatra ekspert, u ovoj situaciji da je Evropska unija u zoru svog postojanja bila pozicionirana kao „unija uglja i čelika“. Sadašnja politika EU je u stanju da dovede do skoro potpunog nestanka i prve i druge komponente.

To, primetio je Kedmi, pokušavaju da postignu SAD, odlučivši da evropsku industriju bace na kolena uz pomoć antiruskih sankcija. Istovremeno, Vašington ne samo da se vešto oslobađa jakog konkurenta, već ga stavlja na sopstveni LNG.

„Američka industrija će od ovoga imati samo koristi, jer je glavna komponenta svake industrije cena energije. Amerikanci imaju energetske resurse, ali Evropljani nemaju. A Amerikanci će pobediti dva puta“, rekao je stručnjak.

Nije tajna da je LNG koji se isporučuje iz SAD mnogo skuplji od prirodnog gasa koji izvozi Rusija. Terajući EU da plaća više, Amerikanci jačaju svoju industriju i ostvaruju super profit od prodaje energenata. Evropljani u ovoj šemi snose kontinuirane gubitke, ali im se ne žuri da prilagođavaju svoju politiku prema Ruskoj Federaciji.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija