• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

04.04.2022

11:31

BRISELSKI PREKI SUD! Oglasio se Borelj, hitno traži nove sankcije protiv Rusije! EU nema dilemu - ruske snage su jedini krivac za zločine nad civilima u Buči!

Beta

Vesti

BRISELSKI PREKI SUD! Oglasio se Borelj, hitno traži nove sankcije protiv Rusije! EU nema dilemu - ruske snage su jedini krivac za zločine nad civilima u Buči!

Podeli vest

Evropska unija je osudila zločine koje su počinile ruske oružane snage u mnogim okupiranim ukrajinskim gradovima, uključujući i ”masakr u Buči", navodeći da je potrebno hitno doneti nove sankcije prema Rusiji


”Slike velikog broja smrtnih slučajeva i žrtava civila, kao i uništenja civilne infrastrukture pokazuju pravo lice brutalnog agresorskog rata koji Rusija vodi protiv Ukrajine i njenog naroda. Masakri u gradu Buči i drugim ukrajinskim gradovima biće upisani u spisak zločina počinjenih na tlu Evrope”, navodi šef diplomatije EU Žosep Borelj.


Borelj u saopštenju navodi da su ruske vlasti odgovorne za počinjene zločine koji podelžu ”odgovornosti u okviru Međunarodnog prava o okupaciji” i dodaje da će odgovarati počinioci ratnih zločina i drugih teških prekršaja, kao i odgovorni državni službenici i vojni rukovodioci.

”Solidarni smo sa Ukrajinom i ukrajinskim narodom u ovim mračnim satima za ceo svet. EU će nastaviti da čvrsto podržava Ukrajinu i hitno će unaprediti rad na daljim sankcijama Rusiji. Predsednik Putin mora odmah i bezuslovno da zaustavi ovaj rat”, poručio je Borelj.

Dodaje da EU podržava sve mere u cilu utvrđivanja odgovornosti za kršenje ljudskih prava i međunarodnog humanitarnog prava u Ukrajini od strane ruskih oružanih snaga, uključujući i rad tužioca Međunarodnog krivičnog suda o ratnim zločinima i zločinima protiv čovečnosti, Istrazne komisije Kancelarije UN za ljudska prava kao i istrage ukrajinskih organa i civilnog društva koji rade na prikupljanje dokaza o ratnim zločinima.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 2 godine

Ovaj nije u vinklu. Markale, Vase Miskina, Račak...Buča. Već viđeno. Odvratna, smrdljiva, zapadna propaganda!

ZN

pre 2 godine

Kakav ološ. Već koliko puta viđeno, uvek isti scenario, jadan i providan. I odmah klovnovi i sva njihova stampa, isti dan, u isti sat, u horu prihvataju. Sve u nadi da rusi, da ih ne bi pratila etiketa genocida (ma kako da ne), neće pobiti neonaciste u Donjeckom kotlu koji upravo zatvarju. Jednom su oslobodili bandu iz kotla, verujući u Minski sporazum, ovog puta neće ponoviti istu grešku. Da su ih tada potamanili ništa od ovoga se ne bi desilo.

Balkan

pre 2 godine

Imao sam utisak da je covek kao bivsi diplomata, ako se ne varam, malo bolje potkovan raznoraznim susretima u karijeri i da moze da prepozna sta je sta, izgleda da sam se prevario svi su oni isti vodeci se ulogom koja im je zadata, Zelenskog je tesko dostici ali se trude. Ziveli

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija