• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

09.04.2022

08:32

UZBUNA u Nemačkoj -  GRADE SE SKLONIŠTA ZA SLUČAJ RATA! Spremaju zalihe, unapređuju sisteme zaštite!

AP/Tanjug

Vesti

UZBUNA u Nemačkoj - GRADE SE SKLONIŠTA ZA SLUČAJ RATA! Spremaju zalihe, unapređuju sisteme zaštite!

Podeli vest

Nemačka je počela da radi na jačanju svojih javnih skloništa, kao i na izgradnji kriznih zaliha za slučaj rata, saopštila je savezna ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer, prenosi Rojters pozivajući se na izveštaj lista „Velt am zontag“

Vlada razmatra unapređenje sistema javnih skloništa i povećaće potrošnju na civilnu zaštitu, izjavila je za nemački list ministarka Fezer.

"U Nemačkoj trenutno postoji 599 javnih skloništa. Proverićemo da li bismo mogli da unapredimo još takvih sistema. U svakom slučaju, njihova demontaža je zaustavljena", rekla je Fezer.

Ona je pojasnila da vlada radi na novim konceptima, unapređivanju podzemnih parkinga, stanica metroa i podruma, kako bi postali potencijalna skloništa, i da je dala saveznim državama 88 miliona evra za postavljanje sirena za uzbunjivanje.

Ministarka je još najavila da će zemlja takođe raditi na izgrađi kriznih zaliha koje uključuju medicinsku opremu, zaštitnu odeću, maske ili lekove.

Nemački kancelar Olaf Šolc obećao je ranije da će povećati sredstva za odbranu i izdvojiti 100 milijardi evra za vojsku, navodi Rojters.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija