• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.04.2022

19:29

CURE DETALJI SASTANKA U KIJEVU! Džonson Zelenskom dao veliko obećanje, Ruse nazivao VARVARIMA! (Foto/Video)

Segodnaja printscreen

Vesti

CURE DETALJI SASTANKA U KIJEVU! Džonson Zelenskom dao veliko obećanje, Ruse nazivao VARVARIMA! (Foto/Video)

Podeli vest

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski sastao se danas u Kijevu sa britanskim premijerom Borisom DŽonsonom, potvrdile su britanske i ukrajinske vlasti

"Upravo je počela poseta Borisa DŽonsona Kijevu sastankom jedan na jedan sa predsednikom Zelenskim", naveo je Andrij Sibiha, zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika na Fejsbuku, kako je preneo Rojters.

 

 


Iz Džonsonove kancelarije navode da je on otpuitovao u Kijev da bi razgovarao o tome kako da pruži Ukrajini dodatnu finansijsku i vojnu pomoć. Prema rečima portparola Dauning strita, Džonson se sastao sa Zelenskim da bi izrazio solidarnost s narodom Ukrajine, prenela je britanska agencija.

 

 

Džonson najavio novi paket pomoći Ukrajini

Britanski premijer Boris DŽonson rekao je danas ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom na sastanku u Kijevu da će Velika Britanija obezbediti Ukrajini 120 oklopnih vozila i nove protivbrodske raketne sisteme.

To je dodatna pomoć pored već obećane visokokvalitetne vojne opreme u vrednosti od 100 miliona funti koja je najavljena u petak, saopštio je Dauning strit, preneo je Rojters.

Britanija, takođe, kako navodi Rojters, namerava da garantuje dodatnih 500 miliona dolara u kreditima Ukrajini kod Svetske banke, povećavajući garancije za ukupan zajam na milijardu dolara, kao i da liberalizuje carine na većinu proizvoda koji se uvoze iz Ukrajine i preduzme druge mere za liberalizaciju trgovine.

Pogledajte obraćanje dvojice lidera:

 

 


Boris Džonson je ovo objavio na Tviteru:

"Predstavili smo novi paket finansijske i vojne pomoći, koji je svedočanstvo naše posvećenosti borbi zemlje protiv ruskog varvarskog pohoda."

Zelenski o sastanku sa premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom:

- Premijer Velike Britanije Boris Džonson je jedan od najprincipijelnijih protivnika ruske invazije, vođa sankcionog pritiska na Rusiju i odbrambene podrške Ukrajine. Pozdrav u Kijevu, prijatelju!

Podsećamo, Džonson je jutros na Tviteru napisao da su Britanija i Nemačka užasnute Putinovom invazijom.

- Britanija i Nemačka su se složile da naše dve zemlje moraju ići dalje da pomognu Ukrajini. Ujedinjeno Kraljevstvo će poslati više odbrambenog oružja Ukrajini i radiće sa partnerima iz G7 kako bi gađali svaki stub ruske ekonomije kako bi osigurali da Putin ne uspe.

 

 

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
veljke

pre 2 godine

Englezi nekog da zovu varvarima?????????? Atek sta su oni, kakvim tek imenima treba njih zvati??

Penzionerj

pre 2 godine

Šta bolje i pametnije očekivati od te neočešljane budaletine. Oni su varvari ubice i kriminalci.

Rade R

pre 2 godine

A zar Džonson liči da je normalan?! I to je jedan običan ludak! Lepo je pre dan dva na TV-u upotrebljen jedan izraz: "nalaze koje vode svet"! On je upravo samo jedan od njih!

Amater

pre 2 godine

ZAPADNI LICIMERI ZA RAT U UKRAINI NALAZE MILIJARDE A ZA GLADNE I BOLESNE SIROM SVETA SAMO PO KOJI DOLAR. SVESNI SU GUBITKA MOCI I PROMENA U SVETU PA SE ZATO BORE SVIM SILAMA PREKO UKRAINE.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma!
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana?
Live TV

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana?

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Ninoslav Cmolović, pomoćnik direktora policije, kao i pukovnik Miroslav Španović.

30.06.2024

18:55

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast? (VIDEO)
Live TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast? (VIDEO)

Ceo svet zagledan je u predstojeće izbore u Americi, a naročito na prvu debatu između Trampa i Bajdena. Oba kandidata su zadovoljna i obojica smatraju da su dotukli onog drugog. Šta nam je rekla ova debata? Na ovu temu u "Info danu" govorili su autor knjige "Efekat Tramp" Saša Adamović i ekonomista i stručnjak za investicije Vladimir Đukanović.

30.06.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija