• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

09.04.2022

22:31 >> 15:57

RAT UŽIVO! Alarmi za vazdušnu opasnost širom Ukrajine, "Zapadne zemlje žele da rasparčaju Rusiju na komade", Zelenski se i večeras obratio (Video)

AP/Tanjug

Vesti

RAT UŽIVO! Alarmi za vazdušnu opasnost širom Ukrajine, "Zapadne zemlje žele da rasparčaju Rusiju na komade", Zelenski se i večeras obratio (Video)

Podeli vest

U Marijupolju se i dalje vode bitke, a prema navodima ruskog vojnog resora, u tom gradu se nalazi veliki broj stranih plaćenika. Takođe, u petak je raketom pogođena železnička stanica u Kramatorsku, usled čega je stradalo 50 ljudi, uključujući i petoro dece.

22.25 - Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je posvećen traženju mirnog rešenja, uprkos, kako je rekao, ruskim napadima na civile koji su "šokirali svet".
On je u intervjuu za Asošiejted Pres rekao i da je zatražio od pojedinih zemalja da pošalju još oružja uoči očekivanog pojačanja borbenih dejstava na istoku zemlje.


"Niko ne želi da pregovara sa osobom ili narodom koji muči vašu državu. To je sve jasno. I kao čovek, otac, razumem to vrlo dobro. Međutim, ne želimo da gubimo šanse za diplomatsko rešenje, ako ih imamo", poručio je Zelenski.

On je dodao da Ukrajinci moraju da se bore.

"Moramo da se borimo, ali za život. Ne možete da se borite za prašinu, za zemlju, ako tamo nema ničega, ako nema ljudi. Zato je važno da se zaustavi ovaj rat", istakao je on.

Zelenski kaže da je uveren da bi Ukrajinci prihvatili mir, uprkos, kako je rekao, užasima kojima su prisustvovali u ratu koji traje duže od šest nedelja.

22.00 - Berluskoni tvrdi da je razočaran u svog prijatelja Putina

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je da je "duboko razočaran i tužan zbog ponašanja" ruskog predsednika Vladimira Putina, s kojim je nekada bio blizak, ali sada ima "veoma ozbiljnu odgovornost pred svetom" zbog napada na Ukrajinu.

"Ne mogu i ne želim da sakrijem da sam duboko razočaran ponašanjem Vladimira Putina, koji je preuzeo veoma ozbiljnu odgovornost pred celim svetom", rekao je Berluskoni na skupu svoje stranke "Napred Italijo", koja je deo široke koalicije koja podržava vladu koju predvodi Mario Dragi.

21.30 - Predsednik Venecuele Nikolas Maduro rekao je da zapadne zemlje žele rat sa Rusijom kako bi je raskomadale na komade.

"Zapad koordiniše ekonomske, diplomatske i političke napore u velikom ratu protiv Rusije. Ovo kažemo iz Venecuele – oni žele rat koji bi razbio Rusiju na komade, uništio i okončao nade u multipolarni svet", napisao je Maduro.

On je naveo i da su zajednički napori zapadnih medija "informaciona diktatura koja opravdava eskalaciju sukoba u Ukrajini od strane SAD i njihovih partnera".

21.26 - Zelenski se i večeras obratio

 

 

21.15 - Alarmi za vazdušnu opasnost u većini regiona u Ukrajini

 

 

21.00 - Antonov: Rusija neće tolerisati ubistva civila i zarobljnika

SAD i saveznici treba da podstaknu Kijev da se pridržava međunarodnog humanitarnog prava, jer Rusija neće tolerisati ubistva civila i ruskih ratnih zarobljenika, izjavio je danas ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov na Konferenciji Šilerovog instituta, održanoj putem video linka.

"Postoji očigledna potreba da SAD i njihovi saveznici podstaknu Ukrajinu da poštuje međunarodno humanitarno pravo. Nikada nećemo tolerisati ubistva civila, kao ni ubistva i mučenje zarobljenih ruskih vojnika", rekao je on, preneo je TAS S.

Cilj ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini je da nikakva pretnja Rusiji ne dolazi sa njene teritorije, istakao je Antonov.

"Danas je izuzetno važno postići demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine. Učvrstiti status Kijeva bez nuklearnog oružja i njegovu posvećenost međunarodnim sporazumima o neširenju oružja za masovno uništenje", kazao je on.

20. 40 - Detalji o iznenadnom susretu u Kijevu, Džonson: Ukrajinci prave podvig 21. veka

Ukrajina je spremna za tešku bitku s ruskim snagama koje se gomilaju na istoku zemlje, rekao je predsednik Volodimir Zelenski, kojem je u nenajavljenoj poseti bio britanski premijer Boris Džonson da bi ponudio svežu finansijsku i vojnu pomoć.

20.20 - Selo kod Černigova

 

 

20.00 - Rusi i Ukrajinci razmenili zarobljenike

Ukrajina je izvršila razmenu zarobljenika s Rusijom, treću takvu razmenu od početka rata, rekla je potpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk.

"To znači da će se 12 ukrajinskih vojnika koji su bili zarobljeni vratiti kući", rekla je.

Dodala je da se 14 civila takođe vraća u Ukrajinu u sklopu sporazuma. Međutim, nisu navedeni detalji koliko je Rusa pušteno.

18.32 - Uveče 8. aprila, Kijev je ponovo pokušao da evakuiše rukovodstvo Azova iz Mariupolja!

Puk pokušao da pobegne preko mora!

 

 

18.00 - Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, izjavila je danas da se Evropska unija "od ekonomske organizacije pretvorila u odeljenje za ekonomske odnose NATO".

Ona je komentarisala izjavu šefa diplomatije EU Žozepa Borelja o ratu "koji se mora dobiti na bojnom polju", prenela je agencija RIA Novosti.

"Evo vam ''ekonomske organizacije''. Ovo više nije Evropska unija. To je samo odeljenje za ekonomske odnose NATO ", navela je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Borelj je danas na svom Tviter nalogu napisao da se "ovaj rat mora dobiti na bojnom polju" i podsetio je da kje ranije izdvojeno 500 miliona evra za nabavku naoružanja Ukrajini, dodaje RIA.

17.41 - Ukrajinci tvrde  da su ovo slike posledica raketnog udara na Harkov

 

 

17.00 - Džonson se iznenada pojavio u Kijevu

Britanski premijer Boris Džonson odjednom se pojavio u Kijevu. U toku je sastanak sa Zelenskim.

Sliku sa sastanka objavilo je ukrajinsko veleposlanstvo u Britaniji. 

 

 

"Danas sam se susreo s prijateljem, predsednikom Zelenskim", evo šta je napisao je Džonson napisao na Twitteru, dodavši kako je pružio potporu narodu Ukrajine.

16.05 - Predsednik Rusije Vladimir Putin i jermenski premijer Nikol Pašinjan su u telefonskom razgovoru potvrdili važnost sprovođenja trilateralnih sporazuma o Nagorno-Karabahu, saopštila je danas pres služba Kremlja.

Pašinjan je obavestio Putina o svojim razgovorima sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim u Briselu 6. aprila, navedeno je u saopštenju, preneo je TAS S.

Strane su razgovarale o hitnim pitanjima na bilateralnoj agendi, uključujući pripreme za predstojeću posetu jermenskog premijera Rusiji, navedeno je u saopštenju pres službe Kremlja.

Jermenija i Azerbejdžan postigli su u sredu dogovor o mirovnim pregovorima kako bi se rešile tenzije u Nagorno-Karabahu, teritoriji koja se graniči s obe nacije.

16.00 - Čečenski borci u Rubežnom likvidirali su "nacionaliste" koji su bili u patroli, saopštio je Ramzan Kadirov. On je objavio novi video o toku specijalne operacije u Ukrajini.

 

 

15.57 - Zemlje Evropske unije, koje se graniče sa Rusijom i Belorusijom, zbog sankcija zabranile su od petka ulazak teretnim vozilima, registrovanim u te dve zemlje, koja prevoze određenu robu, saopštila je danas ruska carinska služba. Više o tome čitajte OVDE

15.03 - Ruska vojska uspela je da oslobodi 14 mornara koji su bili zarobljeni od strane ukrajinske armije, saopštila je ombudsman za ljudska prava u Rusiji Tatjana Moskaljkova.

„Stigla nam je radosna vest – zahvaljujući zajedničkoj akciji ruske vojske uspeli smo da oslobodimo 14 mornara koji su bili zarobljeni na brodu Azov Konkord. Trenutno ih evakuišemo na bezbednu lokaciju“, napisala je ona na Telegramu.

Navela je i da su ti mornari bili zarobljeni na tom brodu od 24. februara, kada je i pokrenuta specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini.
„Oduzeli su im telefone, kompjutere, dokumente, imali su probleme sa hranom“, dodala je.

 

 

14.53 - Priprema referenduma za pripajanje Južne Osetije Ruskoj Federaciji moguće je završiti već u maju ili junu, izjavio administracije predsednika te republike Jurij Vazagov. Više o tome čitajte OVDE

14.47 - Zapadni novinari snimili su serijski broj Točke-U koji je eksplodirao na železničkoj stanici u Kramatorsku. Prema njemu, vlasništvo nad projektilom pripada ukrajinskim oružanim snagama

 

 

14.13 - Oružane snage RF i DNR probile su odbrambenu liniju Bandere kod Bahmuta

14.11 - U Rostovsku oblast stiglo 15.000 evakuisanih iz Donbasa

Više od 15.000 ljudi, koji su evakuisani iz Donjecke i Luganjske Narodne Republike, stigli su u protekla 24 sata u Rostovsku oblast na jugozapadu Ruske Federacije, saopštio je regionalni centar ruske Federalne službe bezbednosti (FSB).

"Preko 15.000 ljudi je u protekla 24 sata prešlo granicu i ušlo u Rusiju preko kontrolnih punktova u Rostovskoj oblasti", navodi se u saopštenju FSB, prenosi TAS S.

Tenzije su eskalirale 17. februara duž linije kontakta u Donbasu, a najveći broj granatiranja ukrajinske artiljerije prijavljen je u samoproglašenim narodnim republikama Donjeck i Luganjsk. Kako se navodi, ukrajinske snage sprovode teške artiljerijske udare koji su rezultirali brojnim civilnim žrtvama i oštećenjima civilne infrastrukture.

14.01 - Počinioci ubistava civila u ukrajinskom gradu Buča krivi su za ratne zločine i moraju da odgovaraju, poručio je danas nemački kancelar Olaf Šolc

„Ovo je nešto što ne možemo da zaboravimo. Ne možemo da zanemarimo da je ovo zločin. To su ratni zločini na koje ne možemo da pristanemo...oni koji su ovo uradili moraju da odgovaraju", rekao je Šolc, prenosi Rojters. Više o tome čitajte OVDE

Foto: AP/Tanjug

13.29 - Ukrajinska vojska je razmeštala tenkove među stambenim objektima u Marijupolju mnogo pre nego što je ruska vojska uopšte došla u taj grad, tvrde očevici, a prenosi rusko Ministarstvo odbrane.

„To je bilo strašno, Oni su stalno pucali, razmeštali su tenkove među zgradama. Nismo uopšte mogli da razumemo po kome to pucaju jer ruske vojske tada još uvek nije bilo“, rekla je građanka Marijupolja – Maša.

Prema njenim rečima, tek dve sedmice kasnije, kada su ruski vojnici počeli da prilaze Marijupolju, su ukrajinske snage počeli da razmeštaju i minobacače po stambenim četvrtima, dok su tenkovima počeli da pucaju na kuće.


„Tad im je već bilo svejedno na koga pucaju i šta će pogoditi“, kazala je ona i dodala da su pripadnici nacističkog bataljona „Azov“ su tada počeli da pucaju u građane, a kada su pripadnici oružanih snaga Ukrajine počeli da se predaju, i njih su krenuli da ubijaju.Ekstremisti su ulazili u podrume gde su bili ljudi, ili su ih ubijali ili ih terali napolje gde su bile postavljene mine“, dodala je.

13.27 - U gradu Ternopolju, na zapadu Ukrajine, uklonjen je spomenik ruskom pesniku Aleksandru Sergejeviču Puškinu.

Gradonačelnik Ternopolja Sergej Nadal napisao je na Telegramu da Puškin nije imao nikakve veze sa Ternopoljom, kao "većina ruskih pisaca, kompozitora i drugih".

Dodao je da, posle, kako je naveo, "zverstava Rusije u Ukrajini", u Ternopolju više nema mesta za ruske i sovjetske spomenike, piše Ukrajinska pravda. Nadal je objavio i fotografiju postamenta na kojem je bio ukonjeni spomenik Puškinu. Prethodno je bista Puškina uklonjena u gradu Mukačevu, na zapadu Ukrajine.

Rusija je 24. februara počela vojnu intervenciju u Ukrajini, koju Moskva naziva specijalnom vojnom operacijom, a među ciljevima je navedena zaštita samoproglašenih Donjecke i Luganske narodne republike, demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine.

12.24 - U Hersonu zastava Rusije na zgradi lokalne administracije

Na zgradi lokalne administracije u ukrajinskom gradu Hersonu, na jugu Ukrajine, istaknuta je zastava Ruske Federacije, javio je dopisnik lista Izvestija, koji je objavio i video snimak napravljen danas. Više o tome čitajte OVDE

12.11 - Ukrajinske snage ispalile su na Donjeck 10 raketa iz višecevnog raketnog bacača „Grad“, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.
Takođe se na udaru našao Petrovski rejon Donjecka. Ispaljene su dve granate kalibra 122 milimetra.
Kako navodi predstavništvo republike, u poslednja 52 dana u DNR su poginula 73 civila, a 1.254 je ranjeno.

11.42 - Nemačka je iscrpela mogućnosti za isporuku naoružanja Kijevu iz rezervi Bundesvera, ali postoji opcija da se oružje isporučuje direktno iz preduzeća, izjavila je ministarka odbrane Nemačke Kristina Lambreht u intervjuu za dnevnik „Augsburger algemajne”.

„Moram iskreno da kažem da smo u pogledu snabdevanja iz rezervi Bundesvera sada dostigli vrhunac. Uostalom, trupe moraju ostati u stanju da garantuju odbranu zemlje i saveznika. Ali to ne znači da više ništa ne možemo da uradimo za Ukrajinu. Stoga smo utvrdili da industrija može da vrši isporuke direktno“, izjavila je nemačka ministarka, naglašavajući da se Berlin stalno koordinira sa Kijevom po tom pitanju.

11.39 - Rusija je reorganizovala komandu nad svojim operacijama u Ukrajini, a invaziju sada predvodi general Aleksandar Dvornikov koji ima veliko iskustvo u borbenim operacijama u Siriji, prenosi BBC pozivajući se na neimenovanog zapadnog zvaničnika

10.51 - Oružane snage Rusije izvele su vazdušni napad raketama velike preciznosti na ukrajinski vojni aerodrom Mirgorod, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov. Više o tome čitajte OVDE

 

 

 

09.50 - Ambasador Rusije u Americi Anatolij Antonov upozorio je da pomoć u oružju koju zapadne zemlje pružaju Ukrajini samo pogoršava sukob i potencijalno može da dovede do direktnog sukoba SAD i Rusije. Više o tome čitajte OVDE

07.17 - Kineski novinari koji su otišli ​​u okolinu Kijeva u potrazi za takozvanim ruskim „zverstvima“ nisu našli dokaze. Umesto toga, meštani kažu da su im Rusi dali hranu“.

09.12 - Stanovnik Kramatorska pokazao upadljive elemente kasetne municije „Točka U“ Iste metalne kugle pronašli su stanovnici Donjecka nakon granatiranja grada „Točka-U“, sa istom kasetnom municijom

08.48 - Ukrajinska vojska granatirala je Kijevsku četvrt Donjecka i Jasinovatu, ispaljeno je dve granate kalibra 122 milimetra i 10 raketa iz sistema „Grad“, saopštio je Zajednički centar za kontrolu prekida vatre.


Za sada nema informacija da li je tom prilikom bilo poginulih ili ranjenih.
Vlasti Donjecke Narodne Republike navode i da je za protekla 24 časa iz Marijupolja evakuisano 620 ljudi uključujući i 103 dece.

08.40 - Pentagon:Raketni sistem Patriot raspoređen u Slovačku

 

08.33 - Nemačka je počela da radi na jačanju svojih javnih skloništa, kao i na izgradnji kriznih zaliha za slučaj rata, saopštila je savezna ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer, prenosi Rojters pozivajući se na izveštaj lista „Velt am zontag“. Više o tome čitajte OVDE

 

08.10 - Ukrajina: Danas 10 koridora za evakuaciju

Ukrajina je saopštila da će danas biti otvoreno 10 humanitarnih koridora kako bi se evakuisali blokirani civili, ali je naglašeno da oni koji pokušavaju da odu iz opkoljenog juznog grada Mariupolja moraju da koriste isključivo privatna vozila, prenosi Rojters.

To je saopštila potpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk.

Planirani koridori uključuju jedan za evakuaciju privatnim vozilima iz grada Mariupolja, naglasila je Vereščuk, navodi Rojters.

07.50 -  Ruski vojnici spasli su ukrajinske pilote oborenih helikoptera Mi-8 prilikom pokušaja evakuacije čelnika ekstremističkog bataljona „Azov“ iz Marijupolja.


Kako je prethodno saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, ruska vojska je 5. aprila oborila dva helikoptera Mi-8 ukrajinske vojske koji su pokušali da se probiju do grada sa strane mora u pokušaju da evakuišu vođe „Azova“.


Posadu jednog helikoptera činili su pilot Dmitrij Burlakov i letač-strelac Ivan Gavrilenko koji su preživeli zahvaljujući pripadnicima ruske vojske koji su ih prebacili u vojnu bolnicu u Marijupolju.

„Hvala im veliko. Pokupili su me pored helikoptera dok sam ležao. Nisu mi dali da umrem“, rekao je Burlakov.


I Gavrilenko se zahvalio ruskim vojnicima što su mu spasli život.
Prema rečima lekara, Burlakov je bio u veoma teškom stanju ali mu je pružena profesionalna pomoć i njegovo stanje je sada stabilno.
 

07.49 - Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov upozorio je da svi potezi zapadnih zemalja mogu dovesti do direktnog sukoba Rusije i Amerike.

„Zapadne zemlje neposredno učestvuju u konfliktu budući da snabdevaju Ukrajinu naoružanjem i municijom, samim tim provociraju krvoproliće“, rekao je on.

Antonov je dodao i da sve te isporuke naoružanja sa Zapada na teritoriji Ukrajine postaju legitimna meta za ruske oružane snage.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vejo

pre 1 godinu

Ako se Nemačka sprema za rat,ovaj put ima da je nema.

Doca

pre 1 godinu

Nemci ko nemci. Plaše se Rusa, sređuju skloništa ali rado dolaze na balkan željni srpske krvi. Šta ti je životinjski instinkt.

Orthodox

pre 1 godinu

Evropu već već potresaju protesti protiv NATO-a. Bilo bi dobro da objavite proteste koji se događaju u Spaniji,Českoj,Italiji,Istočnoj Nemačkoj,Rumuniji....

miroljub

pre 1 godinu

Hoće li Džo Čamovina da se sada izvini Rusima u vezi masakra u Kramatovsku? Hoće sigurno ako mu napišu njegovi fašisti a on to nauči napamet.

milankukic

pre 1 godinu

i sta još treba tim agresorima Amerikancima a i evropi imaju serijski broj rakete e to je dokaz tacno da cela zemaljska kugla prati preko satelita da raketeidu iz poljske ili neke druge nato državeoni ce reci to Rusija dajte bre belisvetski lažovi prekinite a lud je narod Evrope što se nepobuni

Ispod ruševina u Borođanki pronađeno 26 tela! SAD i NATO Ukrajini isporučili 25.000 PVO sistema... (FOTO, VIDEO)
Planeta

Ispod ruševina u Borođanki pronađeno 26 tela! SAD i NATO Ukrajini isporučili 25.000 PVO sistema... (FOTO, VIDEO)

Nastavlja se ruska specijalna operacija u Ukrajini. U Marijupolj se "čisti" od poslednjih ostataka ekstremističkih bataljona "Azov". Zapadne države najavljuju slanje naoružanja ukrajinskoj vojsci zbog čega ruska avijacija uništava železnička čvorišta na istoku i jugu zemlje, kako ne bi stiglo na front. Ukrajina već ima probleme sa nestašicom goriva

07.04.2022

20:57 >> 15:06

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji
Politika

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, koje je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na KiM, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.

29.03.2024

15:23

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija