• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.04.2022

11:51 >> 12:06

ZELENSKI UPOZORIO EVROPU! "Katastrofa će pogoditi sve!"

AP/Tanjug

Vesti

ZELENSKI UPOZORIO EVROPU! "Katastrofa će pogoditi sve!"

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ocenio je da agresija Rusije nije ograničena samo na Ukrajinu i da je na meti cela Evropa

Kako prenosi BBC, Zelenski je rekao da je upotreba sile od strane Rusije "katastrofa koja će neizbežno pogoditi sve".

Zelenski je izjavio da je posvećen traženju mirnog rešenja, uprkos, kako je rekao, ruskim napadima na civile koji su "šokirali svet". On je u intervjuu za Asošiejted Pres rekao i da je zatražio od pojedinih zemalja da pošalju još oružja, uoči očekivanog pojačanja borbenih dejstava na istoku zemlje.

"Niko ne želi da pregovara sa osobom ili narodom koji muči vašu državu. To je sve jasno. I kao čovek, otac, razumem to vrlo dobro. Međutim, ne želimo da gubimo šanse za diplomatsko rešenje, ako ih imamo", poručio je Zelenski.


On je dodao da Ukrajinci moraju da se bore.

"Moramo da se borimo, ali za život. Ne možete da se borite za prašinu, za zemlju, ako tamo nema ničega, ako nema ljudi. Zato je važno da se zaustavi ovaj rat", istakao je on.

Zelenski kaže da je uveren da bi Ukrajinci prihvatili mir, uprkos, kako je rekao, užasima kojima su prisustvovali u ratu koji traje duže od šest nedelja.

 

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 2 godine

Očigledno je da Zelenski sada pokušava da celu Zapadnu Evropu uvuče u rat sa Rusijom, pošto je sam zabasao u taj rat protiv Rusije sa kojom nije želeo da se dogovori o bilo čemu, niti je poštovao Minske sporazume. Na kraju, ostaće mu devastirana zemlja, porušeni gradovi i ko zna koliko mrtvih i izbeglih. To je cena političke kratkovidosti, gluposti i služenja američkim interesima.

Bg Dex 1970

pre 2 godine

Zelenski govori ono što mu serviraju, ali ni on sam nije cvećka. Ipak, možda se i dogodi nešto približno tome o čemu priča i upozorava Evropu. Naime, sam Putin je izjavio da će se smatrati svaka zemlja neprijateljskom koja se pridružila uvođenju sankcija protiv Rusije, kao i svaka druga koja direktno ili indirektno, posredno ili neposredno, potpomaže Ukrajinu u dostavljanju naoružanja. Ukoliko postoji neposredna opasnost po samo postojanje Ruske Federacije, biće upotrebljeno čak i nuklearno naoružanje. Takvom izjavom, Putin je svima jasno stavio do znanja da je Rusija spremna čak i za sveopšti armagedon. Zelenski zato upozorava Evropu, ali daleko ranije je to pre njega uradio sam Putin. Videli smo svi da je sama Ukrajina postala, na očigled celog sveta, nacistička i rusofobna država. Takva je bila nacistička Nemačka koja je, pre svega, mrzela jevreje i rome, a za njima sve ostale. SAD su napravile nezamisliv genocid prema indijancima i afro-amerikancima. Niko od amera nije odgovarao za to. Niti jedan amer se nije izvinio za to. Takođe, u istoj toj Americi, se podstiče na rusofobiju i srbofobiju. Dokle? Živela Srbija!

Rade R

pre 2 godine

Koga normalnog je briga šta interpretira glumac tragikomičar! Naglasite uvek da on samo čita i glumi ono što mu Amerikanci i Englezi napišu! Ništa to nije iz njegove glave! Nemoj stvarno da pišete da je zelenski nešto rekao, on je obična marioneta! Kažite lepo, marioneta zelenski opet glumi ..., pa onda to i to!

pera

pre 2 godine

Pa to sto vi radite sa zapadnim tutorima , drzite civile kao zivi stit , a zato vase idiotsko ponasanje okrivljujete rusiju , pa ko je ugnjetavao i ubijao ruski narod , a sada bi da okrivite ruse za vasa zverstva .Vma i vasim mentorima dolazi kraj.

Laki

pre 1 godinu

Dajte vec nek neko zapusi usta ovom klovnu Zelenskom. Pa njegov najveci domet je ona lakrdija kad nag se glupira. Zar to EU nije dovoljno da ga se klone. Amerikance razumem oni ce i majmune zloupotrebljavati rad svojih interesa.

Stojan

pre 1 godinu

P...k....majmune jevrejskoustaskokatolicki djubre smrdljiva uhhhh

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija