• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/Informer

14.04.2022

21:08

OD SRBIJE TRAŽE DA RUSIJI UVEDE SANKCIJE, A ONI ISPOD ŽITA PUTINU PLAĆAJU ZA GAS I NAFTU! Moskva u Rezervni fond dodala 3,52 milijarde dolara, novac je od...

Vesti

OD SRBIJE TRAŽE DA RUSIJI UVEDE SANKCIJE, A ONI ISPOD ŽITA PUTINU PLAĆAJU ZA GAS I NAFTU! Moskva u Rezervni fond dodala 3,52 milijarde dolara, novac je od...

Podeli vest

Rusija je povećala sredstva Rezervnog fonda za 3,52 milijarde dolara (273,4 milijarde rubalja) koja se koriste za hitne izdatke. Glavni izvor trenutnog povećanja fonda dodatni prihod od energije koje je Rusija dobila u prvom kvartalu 2022. godine uz rekordno visoke cene nafte i gasa

Sredstva će se, između ostalog, koristiti za sprovođenje mera koje imaju za cilj da obezbede ekonomsku stabilnost u svetlu spoljnih sankcija", navodi se u saopštenju Vlade, pozivajući se na višestruka ograničenja koja su SAD, veći deo EU i druge zemlje uvele Rusiji kao odgovor na vojnu operaciju Moskve u Ukrajini.

Državni rezervni fond se može koristiti za nepredviđene izdatke koji nisu predviđeni državnim budžetom. Novac iz ovog fonda se izdvaja za rešavanje društveno značajnih problema. U 2021. godini sredstva su korišćena za borbu protiv uticaja pandemije koronavirusa i za socijalna davanja.

(VIDEO) ŠTA AKO KRENE NA ZEMLJU, NASA, MOSKVA, ESA JE PRATE, MOGU LI DA JE SPREČE DA NAS UDARI?! Kometa površine 140 kilometara luta po Sunčevom sistemu!

Vlada je istakla da je glavni izvor trenutnog povećanja fonda dodatni prihod od energije koje je Rusija dobila u prvom kvartalu 2022. godine uz rekordno visoke cene nafte i gasa.

Ranije su ruske vlasti takođe saopštile da će izdvojiti 12,4 milijarde dolara za kriznu podršku preduzećima i socijalna davanja porodicama sa decom kako bi se ublažio pritisak sankcija.

Da sve bude još interesantnije, isti taj Zapad uporno pritiska Srbiju da uvede sabncije Rusiji i da prestane da koristi ruski gas i naftu!

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija