• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.04.2022

15:40

NOVA TURA ORUŽJA ZA UKRAJINU! Premijer Holandije obradovao Zelenskog

Vesti

NOVA TURA ORUŽJA ZA UKRAJINU! Premijer Holandije obradovao Zelenskog

Podeli vest

Ukrajinski pozivi za pomoć saveznicima sa Zapada traju od početka rusko-ukrajinskog sukoba, a pozivi su od početka usmereni pre svega na naoružavanje

Okružena članicama, Ukrajina nije deo NATO-a, ali se od početka rata govorilo o mogućem uključivanja Alijanse koja bi pomogla Ukrajini. Tako su odluku o slanju oružja na front u Ukrajini donele i SAD, Kanada i nekoliko zemalja Evrope.

Holandija je već poslala rakete za protivvazdušnu odbranu i protivtenkovsko oružje, a razmatralo se i slanje PVO sistema Patriot, zajedno sa Nemačkom i saveznicima iz NATO-a, Slovačkom. Sada se premijer Holandije Mark Rute oglasio na svom Tviter profilu, gde je još jednom ukrazao Ukrajini da može da računa na Holandiju.

U telefonskom razgovoru sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim izrazio je svoju podršku, sve dok Rusija sprovodi ofanzivu. Holandija će poslati tešku opremu i naoružati Ukrajinu, u šta će biti uključeni i tenkovi.

 

 

Moskva uzvraća udarac

Moskva proteruje 15 holandskih diplomata nakon što je Holandija prošlog meseca to isto učninila sa 18 ruskih diplomata, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi u saopštenju, Moskva kao odgovor na proterivanje ruskih diplomata iz Holandije proglašava 14 službenika holandske ambasade u Moskvi i jednog službenika Generalnog konzulata u Sankt Peterburgu personama non grata, prenosi agencija RIA Novosti.

Oni moraju da napuste Rusiju u roku od 14 dana.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija