• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

19.04.2022

19:16 >> 22:49

DRAMA u Mariupolju: Ruske snage pozivaju ukrajinske na PREDAJU! Azovci pucali u leđa ukrajinskim vojnicima! Bajden: SAD šalje još artiljerije u Ukrajinu

Reuters

Vesti

DRAMA u Mariupolju: Ruske snage pozivaju ukrajinske na PREDAJU! Azovci pucali u leđa ukrajinskim vojnicima! Bajden: SAD šalje još artiljerije u Ukrajinu

Podeli vest

Poslednja 24 časa intenzivirane su borbe u Donbasu. Štaviše, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je to nazvao početkom druge faze ruske specijalne vojne operacije. Za sada, niko sa ruske strane to nije komentarisao

22.20 - Mariupolj: Ruske snage pozivaju ukrajinske na predaju

Ruske oružane snage pozivaju ukrajinske trupe koje su i dalje u čeličani Azovstal da se predaju, izjavio je danas Mihail Mizincev, načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom.

"Ovaj poziv na predaju se odmah prenosi ukrajinskoj strani posredstvom zamenice ukrajinskog premijera Irine Vereščuk preko operativnih kanala za komunikacije", rekao je Mizincev, prenosi TAS S. Prema njegovim rečima, ovaj poziv će biti neprekidno upućivan ukrajinskim jedinicama u krugu Azovstala preko radio talasa na svakih 30 minuta počevši od 20. aprila u ponoć po moskovskom vremenu.

22.03 - Licemerje Šolca

Zapadne zemlje nameravaju da pružaju Ukrajini dalju finansijsku i vojnu podršku, ali nastavljaju da se drže stava da NATO ne treba da postane strana u sukobu, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc

Foto: ap/reuters

 

20.59 - Bajden: SAD će poslati još artiljerije u Ukrajinu

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je danas da će SAD poslati više artiljerijskih sistema u Ukrajinu koja je suočena sa obnovljenom ruskom ofanzivom na istoku, prenosi Bi-Bi-Si.

Navodi se da su od postavljanja Bajdenove administracije, SAD obezbedile 3,2 milijarde dolara bezbednosne pomoći Ukrajini, ukljućujući i 2,6 milijardi dolara od početka sukoba 24. februara.

"Ono što smo uradili upravo je ono što je predsednik hteo od početka - da pruži značajnu bezbednosnu i ekonomsku pomoć kao i podršku ukrajinskom narodu", rekla je u ponedeljak porparolka Bele kuće Dženifer Psaki.

 

 

20.22 - Kineski list objavio...

Sjedinjene Američke Države inscenirale su ogromnu podršku Ukrajini kako bi uvećale dobit nacionalnih vojno-industrijskih kompanija, prenosi kineski list „Global Tajms“

 

 

19.13 - DNR kontrolišu važno mesto u Donbasu

Snage Narodne milicije Luganske Narodne Republike u potpunosti kontrolišu strateški važno uzvišenje na 29. uporištu ukrajinskih snaga u Donbasu, izjavio je za Sputnjik vojnik milicije Evgenije.


„To je bilo uzvišenje koju je moralo da se zauzme, dominantna visina, sa nje se vide sva naselja. Kao na dlanu – Donjecki (selo u LNR koje redovno granatiraju ukrajinske snage). Odatle su gađali svim oružjem koje su imali. To su uglavnom bili bacači granata i raketni sistemi ‘Grad’ na Donjecko, Frunze, Golubovsko (naselja u LNR)“, rekao je pripadnik Narodne milicije.


Sagovornik agencije objasnio je da snage LNR osim ovog uzvišenja kontrolišu i obližnje utvrđeno područje ukrajinskih trupa, ali, uprkos tome, artiljerija ukrajinskih snaga sa drugih pozicija i dalje gađa navedena naselja.

 

 

18.59 - Raketni napad na Kramatorsk

Jedna osoba je izgubljena, tri ranjene, rekao je šef Donjecke OVA Pavel Kirilenko.

18.33 - Bajden se konsultovao sa saveznicima o Ukrajini

Američki predsednik Džo Bajden konsultovao se danas sa saveznicima o najnovijim dešavanjima u vezi sa invazijom Rusije na Ukrajinu, saopštila je Bela kuća. Svrha poziva bila je "da se razgovara o kontinuiranoj podršci Ukrajini i naporima da se Rusija smatra odgovornom u krugu saveznika", navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

18.54 - Ukrajinske trupe gađale su naselje Donjecki u Luganskoj Narodnoj Republici, ispalivši deset granata kalibra 152 milimetra, saopštiloje predstavništvo LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

18.54 - Kanada je na sankcioni spisak uvrstila i predsednika ruske Centralne banke Elviru Nabiulinu, saopštila je vlada.


Pored nje na spisak je, između ostalih, uvršten i violončelista Sergej Roldugin, kao i Marija Lavrova, Katarina Tihonova i Marija Voroncova, kćerke Sergeja Lavrova i Vladimira Putina.

18.53 - Ukrajinske trupe ponovo su granatirale Petrovski okrug Donjecka, ispalivši šest granata kalibra 122 mm, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

 

18.52 - Kadirov: Grupa dobrovoljaca krenula iz Čečenije za Donbas
Druga grupa dobrovoljaca krenula je iz Groznog u Donbas. Među njima su stotine predstavnika naroda Rusije, izjavio je čečenski lider Ramzan Kadirov.


„Danas smo ispratili još jednu grupu patriota u LNR i DNR da učestvuju u specijalnoj operaciji. Dobrovoljce su na slavni put ispratili... predsednik parlamenta Čečenske Republike Magomed Daudov i ministar unutrašnjih poslova Čečenije Ruslan Alhanov“, saopštio je Kadirov na svom Telegramu. On je napomenuo da je multinacionalna Rusija uvek bila „snažna u svom jedinstvu pred zajedničkom pretnjom“.


„Tako je bilo i tokom Drugog svetskog rata, a isto jedinstvo vidimo i danas u redovima Oružanih snaga i dobrovoljačkih jedinica. To je posebno primetno na primeru stotina predstavnika raznih naroda koji dobrovoljno odlaze iz Čečenske Republike da učestvuju u specijalnoj operaciji u Ukrajini“, dodao je on.

 

18.03 - Posledice granatiranja Petrovskog okruga Donjecka. Granata je pala na stambenu zgradu i probila zid jednog stana.

17.57 - U Marijupolju je otvorena prva škola otkako je počela specijalna vojna operacija ruske vojske.


„Za sada je otvorena samo jedna škola, tako da su sva deca, koja su mogla da stignu do škole, sada tu. Ostalo ih je još mnogo koji nisu tu. Danas je došlo oko 400 učenika. Vlada mir među decom, ko nema sveske ili pribor – sve smo spremili. Nastava će se odvijati u punom obimu“, rekla je reporteru Sputnjika vršilac dužnosti direktora Natalija Toporikova.

 

17.50 - Rusija proterala četvoro službenika austrijske ambasade

Moskva je nakon proterivanja četvoro ruskih diplomata iz Austrije proglasila personama non grata četvoro austrijskih diplomatskih predstavnika, navodi se u današnjem saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Prema saopštenju danas je u ministarstvo pozvan austrijski ambasador u Moskvi Verner Almhofer, kojem je uručen protest zbog poteza zvaničnog Beča, koji je prethodno četvoro ruskih diplomata proglasio personama non grata, prenosi Sputnjik. U saopštenju je navedeno da proterivanje ruskih diplomata iz Austrije nanosi ozbiljnu štetu bilateralnim odnosima i međunarodnom autoritetu Austrije.

Nakon početka sukoba u Ukrajini mnoge zemlje proterale su ruske diplomate, a Moskva je obećala adekvatan odgovor, navodi Sputnjik. Rusija je danas proterala i 21 službenika ambasade Belgije, kao i 15 službenika ambasade Holandije.

17.48 - Moskva: Ambasadoru Luksemburga uručen protest

Ambasador Luksemburga u Moskvi Žorž Faber pozvan je na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije i uručen mu je protest zbog neopravdanog proterivanja službenika ruske ambasade iz vojvodstva, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova. Navodi se da je Faberu ruska strana uputila oštar protest zbog neopravdane odluke luksemburških vlasti da jednog službenika ruske ambasade u Luksemburgu proglase za personu non grata.

Ističe se da će "ovaj nemotivisani i neprijateljski korak negativno uticati na rusko-luksemburške odnose", te dodaje da ruska strana zadržava pravo da uzvrati.

Ministarstvo spoljnih poslova Luksemburga ranije je odlučilo da jednog ruskog diplomatu u Luksemburgu proglasi personom non grata. Kako je navelo ministarstvo u saopštenju, postupci ruskih zvaničnika su u suprotnosti sa bezbednosnim interesima Luksemburga, podseća ruska agencija.

16.58 - Ukrajina odbacila optužbe za bombardovanje ruskog sela

Ukrajina je danas odbacila optužbe guvernera Belgorodske oblasti u Rusiji Vjačeslava Gladkova da su njene snage napale rusko selo blizu granice između ove dve zemlje. Broj osoba ranjenih u ukrajinskom bombardovanju sela Golovčina u Belgorodskoj oblasti porastao je na tri, rekao je ranije danas Gladkov i dodao da je oštećeno više od 30 kuća, prenosi agencija Rojters.
"Ovo su neosnovane optužbe Rusije. Ukrajina sprovodi odbrambenu operaciju na svojoj teritoriji i bori se isključivo protiv ruskih okupatora, a ne protiv civila", navodi se u saopštenju ukrajinske vojske.
Britanska agencija navodi da nije mogla nezavisno iz drugih izvora da utvrdi ko je odgovoran za incident.
16.54 - Očevici potvrđuju snažnu eksploziju u Mariupolju, koja se čula 100 kilometara od grada, prenose ukrajinski mediji.

16.20 - Holandija šalje teže naoružanje Ukrajini

Holandija već šalje oklopna vozila u Ukrajinu, a razmatra i slanje dodatnog teškog naoružanja, objavio je danas na Tivteru holandski premijer Mark Rute nakon telefonskog razgovora sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim. 

16.53 -  Lavrov komentarisao Zelenskog

U njemu je, između ostalog, najavio kako Rusija u Ukrajini neće koristiti nuklearno oružje, ali i da je "specijalna vojna operacija" ušla u svoju drugu fazu. Komentarisao je i ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog. "Puno priča. Zavisno od toga šta pije ili puši", rekao je Lavrov u vezi sa najavom Zelenskog da Rusija namerava da koristi nuklearno oružje.

16.51 - Lavrov: Nismo za smenu rezima u Ukrajini,rekli smo više puta

Rusija ne teži promeni režima u Ukrajini, Ukrajinci treba sami da odluče kako će živeti, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i istakao da neće koristiti nuklearno oružje u Ukrajini.

"Nismo za smenu režima u Ukrajini, rekli smo to više puta. Želimo da sami Ukrajinci odluče kako žele dalje da žive. Želimo da ljudi budu slobodni da odlučuju kako žele da žive u Ukrajini," poručio je Lavrov u intervjuu za TV kanal "Indija Tudej", prenosi agencija TAS S.

Govoreći o upotrebi nuklearnog oružja u Ukrajini, ruski ministar spoljnih poslova je ponovio da se koristi samo "konvencionalno oružje", prenosi Bi-Bi-Si. Komentarišući povlačenje ruskih oružanih snaga sa položaja na severu Ukrajine posle razgovora ruske i ukrajinske delegacije 29. marta u Istanbulu, Lavrov je ocenio da je Rusija "učinila gest dobre volje, a da je promenila konfiguraciju u oblasti Kijeva i Černigova."

"Ovo se uopšte nije cenilo," primetio je šef ruske diplomatije.

Umesto toga, kako je rekao, događaj u Buči je odmah "postavljen i izveden". Kazao je da su ljudi u Ukrajini patili osam godina, kao i da su im neonacisti zabranili da govore ruski jezik, obeležavaju pomen herojima Velikog otadžbinskog rata i da održavaju parade.
 

16.42 - Oglasio se ruski milijarder povodom rata 

Umiru nevini ljudi i vojnici, generali koji su se probudili sa mamurlukom, shvatili su da imaju usranu vojsku. … Zvaničnici Kremlja su šokirani što ne samo oni, već i njihova deca, sada neće ići na Mediteran na leto. Biznismeni pokušavaju da spasu ostatak imovine - napisao je Tinkov.

16.15 - Ukrajina: Cilj vojne ofanzive na istoku zauzimanje teritorije

Cilj nove ruske vojne ofanzive na istoku Ukrajine je zauzimanje zemlje, uspostavljanje nadzemne veze između teritorija na istoku i Krima i slamanje ukrajinskih oružanih snaga, ocenio je danas portparol ukrajinskog ministarstva odbrane Oleksandr Motuzjanik. On je rekao da ruske snage napadaju duž cele linije fronta u istočnoj Ukrajini, pritiskajući opsadu Marijupolja na jugu i pokušavajući da opkole gradove u regionima Donjecka i Luganska, prenosi Rojters.

"Cilj je poraz ukrajinskih snaga, uspostavljanje kontrole nad teritorijom Luganske i Donjecke oblasti i uspostavljanje kopnenog koridora do Krima," tvrdi Motuzjanik.

15.54 - Turska: Ne možete nam ništa

Turska ne može biti primorana da napravi izbor izmedju Rusije i Ukrajine, izjavio je šef odeljenja za komunikacije u administraciji predsednika Turske Fahretin Altun.

„Turska ostaje važan faktor stabilizacije u crnomorskom regionu, a istanbulski razgovori značajan osnov na kom sukobljene strane mogu da postignu sporazum o prekidu vatre i miru u Ukrajini“, naveo je Altun, prenose RIA Novosti, pozivajući se na tursku agenciju Anad.

15.47 - Sprovedena još jedna razmena zarobljenika

Rusija je predala Ukrajini 60 vojnika i 16 civila u razmeni za ratne zarobljenike, izjavila je danas potpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk.
"Ovo je bila peta razmena ratnih zarobljenika. Ukupno 76 ljudi," rekla je Vereščuk, prenosi agencija Rojters. Dodala je da je u razmenu bilo uključeno i 10 ukrajinskih oficira.

15.46 - Kadirov objavio snimak čečenskih dobrovoljaca

 

 


15.16 - Stanovnici Mariupolja: Ne umiremo od metkova, koliko od hladnoće

 

 

 

14.16 - Režim potpune tišine, ruska vojska otvorila koridor za vojnike iz Azovstalja

Ruska vojska otvorila je humanitarni koridor za ukrajinske vojnike i militante koji su odlučili da se predaju sa marijupoljskog Azovstalja, izjavio je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane.

- S obzirom na katastrofalnu situaciju koja se razvila u metalurškom kombinatu Azovstalj u gradu Mariupolju, a takođe vođena čisto humanim principima, od 14.00 po moskovskom vremenu 19. aprila 2022. godine, Oružane snage Rusije otvorile su humanitarni koridor za povlačenje ukrajinskih vojnika i militanata nacionalističkih formacija koji su dobrovoljno položili oružje - rekao je on.

14.12 - Šojgu se pojavio

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, za kojeg se proteklih nedelja spekulisalo da je bolestan ili "skrajnut", danas predsedava sednicom odbora ministara, na kojoj će se razgovarati o primeni akcionih planova Rusije u Južnom vojnom okrugu, zajedno sa Severnom flotom.

13.51 - Rusku delegaciju na sastanku G20 predvodiće ruski ministar finansija Anton Siluanov.

Prethodno je sekretar za štampu Bele kuće Džejn Psaki rekla da je ministarka finansija SAD Dženet Jelen odbila da učestvuje na sastancima G20 ako su prisutni ruski predstavnici.

 

 

13. 45 - Oslobođena 163 naselja

Do danas snage Donjecke Narodne Republike, zajedno sa ruskom vojskom, oslobodile su 163 naseljena mesta u republici, saopštio je poznati ratni reporter Evgenije Podubni.

13.37 - Zelenski produžava vojno stanje

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je podneo Vrhovnoj radi predlog zakona o produženju vojnog stanja u Ukrajini.

13.21 - Rusi osvojili Kreminu, grad na istoku Ukrajine

Ruske snage osvojile su grad Kremin na istoku Ukrajine, saopštio je danas regionalni guverner. Kremina, grad od oko 18.000 ljudi koji se nalazi oko 100 kilometara jugoistočno od Kijeva, čini se da je prvi grad koji je pao u ruske ruke u novoj ofanzivi na istoku Ukrajine.

"Kremina je pod kontrolom orka. Oni su ušli u grad“, rekao je Sergej Hajdai, guverner Luganske oblasti, misleći na rusku vojsku sa već uobičajenim imenom preuzetim od J.R.R. Tolkienov Gospodar prstenova.

13.14 - London ni da čuje o razmeni Medvedčuka

Britanija ne namerava da ulazi u pregovore sa Rusijom o razmeni Viktora Medvedčuka za dva britanska legionara koji su zarobljeni u Mariupolju, rekao je ministar Brendon Luis u intervjuu za Skaj njuz.

13.12 - Litvanija zabranjuje upotrebu Georgijevske lente i znakova Z i V u javnom prostoru

 

 

12.30 - Kadirov:Ruske snage će danas zauzeti Azovstalj

Lider ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov tvrdi da će ruske snage danas u potpunosti preuzeti čeličanu Azovstalj koja je uporište ukrajinskih branioca u opkoljenoj luci Marijupolj.

12.15 - Rusija:Oboren ukrajinski MIG-29 i dve rakete Točka-U

Ruske snage protivvazdušne odbrane oborile su ukrajinski lovac MiG-29 i presrele dve rakete Točka-U u Donbasu, izjavio je danas portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

„Ruski PVO sistemi oborili su ukrajinski lovac MiG-29 u blizini naselja Malinovka u Donjeckoj oblasti. Dve ukrajinske taktičke rakete Točka-U presretnute su u blizini naselja Petropolje i Malaja Komišuvaha“, saopštio je ruski zvaničnik, prenosi TAS S.

Kako je naveo, ruske snage su takođe uništile četiri ukrajinske bespilotne letelice u blizini naselja Marinka, Kamenka, Semjonovka i Siničino.

"Ruske trupe potisnule su preciznim raketama iz vazduha 13 uporišta ukrajinske vojske sa ljudstvom i vojnom opremom u blizini naselja Slavjansk, Barvenkovo i Popasnaja ," izjavio je Konašenkov, navodi TAS S.

11.23 - Lavrov najavio novu fazu specijalne vojne operacije!

11.21 - Novi spisak žrtava

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo novi spisak žrtava ukrajinskih vojnika Ministarstvo odbrane Rusije je objavilo novi spisak žrtava ukrajinskih vojnika, među kojima su i pripadnici Nacionalne garde.

"Danas otkrivamo dokaze o značajnim gubicima među vojnicima Prve brigade za operativne namene Nacionalne garde ‘Petro Dorošenko’, prema stanju od 29. marta 2022. godine", navodi se u saopštenju.

U dokumentima se nalaze podaci o ranjenim, poginulim i ubijenim vojnicima, kao i okolnosti njihove smrti i mesta sahrane. Na spisku je ukupno 15 poginulih, 55 ranjenih i 57 dezertera.
 

 

10.11 - Još jedna šansa

Oružane snage Rusije predložile su ukrajinskim militantima i stranim plaćenicima koji se nalaze u "Azovstalju" u Marijupolju da se predaju u 12.00 po moskovskom vremenu, saopštio je načelnik Centra za upravljanje odbranom Rusije general pukovnik Mihail Mizincev.

 

 

Onima koji polože oružje biće garantovan život.

Od 13.00 časova po moskovskom vremenu biće uspostavljena stalna komunikacija između ruske i ukrajinske strane radi međusobne razmene informacija. Kroz pola sata biće objavljen režim tišine sa obe strane.

09.08 - Počeo napad specijalnih grupa na Azovstalj 

08.56 - "U Azovstalju se ne nalaze civili"

"To je ukrajinski fejk", saopštio je portparol Narodne milicije DNR Eduard Basurin.

On je dodao da su specijalne grupe počele napad na teritoriju Azovstalja u Marijupolju gde se nalazi još oko 3.000 pripadnika ekstremističkog bataljona Azov.

08.40 - Rusija neće tražiti u UN pokretanje međunarodne istrage događaja u Buči

Rusija neće tražiti u UN pokretanje međunarodne istrage događaja u Ukrajini, između ostalog u Buči, jer sumnja u nepristrasnost istrage, saopštila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

08.25 - Loša situacija sa žitaricama

U Ukrajini će ostati nezasejano više od 30 odsto polja, namenjenih pšenici, ječmu, suncokretu i kukuruzu, saopštila je Uprava UN za humanitarna pitanja.

"Nastavak ratnih dejstava množe izazvati globalnu prehrambenu katastrofu: 36 država zavisi od izvoza Ukrajine i Rusije", saopštili su u UN.

 

08.13 - Kadirov odgovorio komandantu Azova

Čečenski lider Ramzan Kadirov, komentarišući na svom telegram-kanalu reči komandira "Azova" da se u "Azovstalju" nalaze civili, istakao je da je Rusija uvek bila za organizaciju humanitarnih koridora, dok "azovski fašisti" koriste stanovništvo kao živi štit.

„Pogledajte to podlo licemerje i laži azovskih zločinaca koji su zaseli u zgradama "Azovstalja". Ruska strana je bila ta koja se uvek zalagala za organizovanje humanitarnih koridora za civile, pružala im zaštitu, sklonište, hranu, medicinsku negu, dok su ih azovski fašisti koristili kao živi štit", napisao je Kadirov na telegramu.

 

 

07.21 - Mariupolj ovog jutra:

 

 

07.18 - Komandant Azova: Rusija bombama pokušava da urušiti podrume čeličane

Rusija je na čeličanu u Mariupolju počela da baca bombe namenjene uništavanju bunkera, tvrdi komandant Nacionalne garde Azov Denis Prokopenko. 

Prokopenko je u videoporuci rekao da bombe padaju "iako se civili skrivaju u tunelima fabrike".

Rusija je procenila da je u tunelima i podrumima čeličane 2.500 ukrajinskih vojnika i oko 400 stranih plaćenika. Šef gradske patrolne policije Mihail Veršinjin rekao da se u fabrici skrivaju mnogi civili, uključujući djecu. Ukrajina procjenjuje da je u Mariupolju ubijeno 21.000 ljudi.

07.10 - Napad na selo Golovčinu u Belgorodskoj oblasti

Gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov saopštio je na svom telegram-kanalu da je selo Golovčino bilo meta napada iz pravca Ukrajine. Tom prilikom jedna osoba je povređena.

 

 

07.05 - Zelenski: Počela ruska ofanziva u Donbasu

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski saopštio je da je u Donbasu počela aktivna faza borbenih dejstava između Oružanih snaga Rusije i Ukrajine, navodi se na telegram-kanalu ukrajinskog predsednika.

U svom obraćanju Zelenski je izjavio da je na teritoriji Donbasa grupisan značajan broj ruskih snaga spremnih za ofanzivu. On je saopštio da su ukrajinske snage spremne da se bore i brane.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Balkan

pre 2 godine

Kazu London se ne slaze sa razmenom jednog zarobljenog za dva britanca koji su ratovali na strani Ukrajine. Ne mogu da verujem pa ko ovde ratuje i gine Britanci ili Ukrajinski narod, kada ce da Ukrajincima dodje u glavu da ginu za interese Zapada i da je Zelenski samo igracka na navijanje. Ziveli

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija