• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnik internacional

20.04.2022

12:10

ODOBRENO IZRUČENJE ASANŽA AMERICI! (VIDEO)

AP/Photo

Vesti

ODOBRENO IZRUČENJE ASANŽA AMERICI! (VIDEO)

Podeli vest

Još u martu, britanski Vrhovni sud odbio je osnivaču Vikiliksa dozvolu da se žali na odluku o ekstradiciji SAD

U Londonu je Vestminsterski sud za prekršaje izdao nalog za ekstradiciju Džulijana Asanža. Asanž ima mogućnost da uloži žalbu na ovu odluku suda.

Naime, britanski sudija je danas zvanično odobrio izručenje Asanža Sjedinjenim Državama kako bi se suočio sa optužbama za špijunažu. Slučaj će sada ići na odluku britanskom ministru unutrašnjih poslova, a osnivač Vikiliksa i dalje ima pravne mogućnosti da uloži žalbu.

Naredba dolazi nakon što je Vrhovni sud Ujedinjenog Kraljevstva prošlog meseca odbio Asanžu dozvolu da se žali na odluku nižeg suda da bi mogao biti izručen.

Sudija Vestminsterskog suda za prekršaje izdao je nalog na kratkom saslušanju. Ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel odlučiće da li će odobriti izručenje.

Njegovi advokati imaju četiri nedelje da podnesu podneske Patelu, a takođe mogu da traže žalbu Višem sudu.

Asanž je od 2019. u zatvoru Belmarš, nakon što je 2012. godine uhapšen nakon što je zatražio azil u ambasadi Ekvadora u Londonu. Njegovo hapšenje traže SAD, gde bi mogao da se suoči sa doživotnom robijom za objavljivanje poverljivih informacija o zverstvima koje je počinila američka vojska u Iraku i Avganistanu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pravda

pre 2 godine

Gospode Boze,dali ce ovim belosvetskim hijenama, jednom za uvek doci kraj.okomili se na Juliana Assanga,zato sto ih je rasklinkao,

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija