• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B92

22.04.2022

22:29

KONAČNO, OGLASILI SE RUSI! Ovo je prvo zvanično saopštenje o uništenju broda "Moskva"

printscreen Twitter

Vesti

KONAČNO, OGLASILI SE RUSI! Ovo je prvo zvanično saopštenje o uništenju broda "Moskva"

Podeli vest

Jedan član posade raketne krstarice Moskva poginuo je pokušavajući da ugasi požar, dok je 27 mornara nestalo u talasima. To je saopštilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Iz ministarstva su saopštili da je preostalih 396 mornara evakuisano. Ovo je prvo zvanično saopštenje o broju žrtava u nesreći na krstarici Moskva.

Tokom požara 13. aprila, raketna krstarica Moskva je ozbiljno oštećena usled detonacije municije. Pokušaji posade da ugase vatru nisu dali rezultata. Tokom borbe za spasavanje broda, jedan vojnik je poginuo, dok je 27 članova posade nestalo. Preostalih 396 mornara je evakuisano sa krstarice na brodove Crnomorske flote u okolini i transportovano u Sevastopolj.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da pruža svu neophodnu podršku i pomoć porodicama i prijateljima poginulih i nestalih.

U noći 14. aprila rusko ministarstvo je izvestilo da je na krstarici Moskva izbio požar, pri čemu je municija eksplodirala.

Ukrajinski zvaničnici i mediji tvrde da je plovilo potopljeno u napadu protivbrodskih raketa "neptun" ukrajinske proizvodnje.

"Moskva" je bila raketna krstarica ruske mornarice i vodeći brod klase Projekat 1164 Atlant. Bila je vodeći brod ruske Crnomorske flote.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
USAF

pre 1 godinu

Hahahaha,pijani rusi me bas nasmejase!Najbolji brod im potopila vojska UKRAINE!SLAVA UKRAINI!

dragon

pre 1 godinu

Ruski brod je pogodjen engleskim projektilom,koji je obogacen uranijem,to je uzrokovalo pozar. U Irackom ratu,na spaljenim tenkovima pronadjene su cestice uranijuma.Srbiju su gadjali osiromasenim uranijom,pre potopa broda,englezi su objavili da su poslali ukraini oruzje i protu brodske rakete naveli i ime raketa.Da bi se prikrilo tko stoji iza potapanja broda,ko bajage kazu dasu brod pogodile ukrainske rakete. Interesantno,kako se to desilo bas u vreme kada su u ukrainu dopremljene engleske rakete.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija