• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/webtribune

27.04.2022

09:04

Politikolog ŠOKIRAO: Izolacija Rusije nije konačni cilj! Ono što nam spremaju je JEZIVO i neće proći bez Kine...

Informer/Fotomontaža

Vesti

Politikolog ŠOKIRAO: Izolacija Rusije nije konačni cilj! Ono što nam spremaju je JEZIVO i neće proći bez Kine...

Podeli vest

Bivši nemački kancelar Šreder nazvao je nemogućom dugoročnu izolaciju Rusije, s tim se složio i politikolog Sergej Markov koji je prokomentarisao situaciju

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder rekao je u intervjuu za Njujork tajms da Rusija ne može biti izolovana na duži rok.

Prema njegovim rečima, nakon završetka specijalne operacije u Ukrajini, zapadne zemlje će morati ponovo da stupe u interakciju sa Ruskom Federacijom. Direktor Instituta za političke studije, bivši poslanik Državne dume Ruske Federacije Sergej Markov, rekao je da je u pravu, nemoguće je izolovati tako ogromnu zemlju kao što je Rusija od svetske zajednice. Ali poenta je drugačija: izolacija Ruske Federacije je samo privremena mera za postizanje većeg cilja.

Foto: AP PHOTO

Gerhard Šreder

 

"Pravi cilj onih koji vode hibridni rat protiv nas nije da izoluju Rusiju, već da je likvidiraju i unište, da organizuju ruski holokaust. Oni žele da likvidiraju ruski narod kao subjekt svetske istorije. Nažalost, ovo je njihov plan. Ovo nije fantazija. Oni su likvidirali Indijance kao narod, a isto žele da urade i sa Rusima“, smatra politikolog.

Zapadni establišment je priredio takvu sudbinu Ruskoj Federaciji iz dva razloga, objasnio je Sergej Markov. Prvo, Rusija i ruski narod, kao državotvorni narod, ne uklapaju se u svetski sistem koji sadašnji hegemon želi da formira. Ideja Zapada je da na planeti ne bude više istinski suverenih država, sve treba da bude potčinjeno globalističkim elitama i njihovim transnacionalnim korporacijama.


„Rusija nije samo jedna od glavnih suverenih zemalja – mi smo bogati resursima, imamo nuklearno oružje i dugu istoriju suvereniteta koja datira još od Stajanja na reci Ugri 1480. – već se ponaša i kao izvoznik suvereniteta. Kada isporučujemo S-400 Turskoj, jačamo njen suverenitet. Kada isporučujemo gas i naftu Evropskoj uniji, jačamo njen suverenitet. Snabdevanje drugih zemalja vojnom opremom i energetskim resursima je vid jačanja suvereniteta ovih zemalja“, rekao je ruski stručnjak.

Foto: fotoilustracija

Politikolog je dodao da, pored Rusije, Zapad ima za cilj da eliminiše i Kinu.

„Samo su nas prvi udarili, jer smo ranjiviji od Kineza. Ako uspeju da nas unište, onda će napasti Kinu“, rekao je on. Drugi razlog za fokusiranje Zapada na Rusiju je taj što je rusofobija postala sastavni deo zapadne politike, smatra Sergej Markov.

„Ovo je iracionalan razlog zašto nas ciljaju. Anglosaksonske elite su se u poslednja dva veka na ovaj ili onaj način borile protiv ruskog naroda, ruske državnosti. Zbog toga imaju tako iracionalnu mržnju prema Rusima“, rekao je politički analitičar.

Podsetimo, Markov je pre par meseci izjavio da avganistanski scenario čeka i Ukrajinu ukoliko napdane Donbas. 

Foto: Tanjug/AP

Kabul

- Avganistanska vojska, dobro obučena i dobro opremljena od strane Amerikanaca, uglavnom je prešla na stranu američkih neprijatelja. Isto će učiniti i ukrajinska vojska - rezimirao je Markov situaciju koja ima sve šanse da se ponovi u Donbasu, koji sada jako plaši Kijev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 1 godinu

од пстанка западне цивилизације она се бзира на ПЉАЧКИ.опустошили су африку,јужну и северну америку,блиски исток,а одувек меркају сибир и то е једини прави разлог зашто ГЛОБАЛИСТИМА смета русија.ПРИРОДНА БОГАТСТВА РУСИЈЕ.руси могу и да остану,АЛИ КАО РОБОИ,то је иначе улога за све славене у глобалистичком друштву.ЗА СВЕ СЛАВЕНЕ ОСИМ СРБА.ми као народ морамо нестати.не као људи,појединци.НАПРОТИВ,КАО ЉУДИ СМО ИМ ПОТРЕБНИ,АЛИ КАО НАРОД НЕ.и не зато што нас сматрају малим русима.нееее то је флоскула да замажу прави разлог .МИ СМО БУНТВНИ,НЕЗАВИСНИ,СЛОБДАРСКИ И НАДАСВЕ НЕПОКОРАН НАРОД и у глобалистичком свету највећа опасност и клица могуће побуне.ЈЕДИНИ НАРОД НА КУГЛИ ЕМАЉСКОЈ КОЈИ ОНИ НЕЋЕ ОЧИ УКРОТИТИ И ПОКОРИТИ,ИСПРАТИ ИМ МОЗАК И СТАВИТИ НАС У ''ТОРОВЕ''.ЗАТО МРАМО НЕСТАТИ !!!

U srž

pre 1 godinu

Pa udarite više atomsku u zapadnu Ukrajinu koji đavo čekate....Ameri bi već odavno.

Pera

pre 1 godinu

Koja perfidna banda !!!!! EU je prvo uveo sve moguće sankcije Rusiji, a sada galame da se nemože računati na sigurnost isporuke gasa. To što su mnogi u EU budale ne znači da narod ne ume da razmišlja, unatoč ogromnim i bezdušnim propagandama. Rusija je UVEK isporučila sve što je bilo ugovoreno. Sada kada su uvedene sankcije, Poljska i Bugarska galame da plaćanje u rubljama nije u ugovoru. Budale jedne, pa ni sankcije nisu bile u ugovoru !!!!! Trebali ste razmišljati pre sankcija i bar naslutiti šta će se dogoditi. Sednite malo i razmislite: kad ste uveli sankcije dali ste očekivali da će Rusi da se obraduju i udvostruče isporuku gasa za upola cene ?????? Budale jedne, probudite se!!!!!! U slobodno vreme razmišljajte o fenomenu UZROKA i POSLEDICE.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17