• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

27.04.2022

15:43

AKO SE UMEŠATE, UDAR ĆE BITI MUNJEVIT! Putin upozorio, niko da se ne upliće u situaciju u Ukrajini!

Reuters

Vesti

AKO SE UMEŠATE, UDAR ĆE BITI MUNJEVIT! Putin upozorio, niko da se ne upliće u situaciju u Ukrajini!

Podeli vest

Donete su sve odluke po pitanju munjevitog udara u slučaju pretnje strateškoj bezbednosti Rusije, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin

"Ako se neko umeša u situaciju u Ukrajini i bude stvarao pretnju strateškog karaktera – udar će biti munjevit", upozorio je ruski lider.

On je objasnio da je Rusija na vreme i pravilno reagovala na cinične planove Zapada u vezi sa Ukrajinom.

Putin kaže da su neprijatelji formirali stvaranje novog geopolitičkog oružja, oslanjali se na rusofobiju, pretvorili Ukrajinu u anti-Rusiju. Prema njegovim rečima, Rusija ne može da dozvoli stvaranje antiruskih teritorija oko zemlje.

 

 

"Protivnici su dugo vodili ekonomski rat protiv Rusije i uvodili su korak po korak nova i nova ograničenja u vidu sankcija, koristeći razne izgovore, a ponekad i bez izgovora", rekao je Putin, prenosi agencija TAS S.

Govoreći o ekonomskom stanju zemlje, rekao je da ruska rublja, bankarski sistem, transportni sektor i privreda u celini odolevaju sankcijama koje su uvedene Moskvi i obećao odgovor na pokušaje da se Rusija izoluje.

Rusko ministarstvo finansija očekuje da će se bruto domaći proizvod smanjiti za 8,8 odsto u 2022. godini u svom osnovnom scenariju, ili za 12,4 odsto po konzervativnijem scenariju, pokazano je u dokumentu u koji je Rojters imao uvid.

Govoreći o zastrašivanju ruskih novinara, Putin je poručio da je uveren da će ti pokušaji zastrašivanja propasti.

"Ono što želim da kažem i u šta sam potpuno siguran jeste da su ovakvi pokušaji zastrašivanja onih koji rade u medijskom prostoru, zastrašivanja ruskih novinara koji zauzimaju patriotski stav, osuđeni na totalni neuspeh", rekao je ruski lider.

Prema njegovim rečima, specijalna vojna operacija je sprečila stvarnu opasnost koja bi se desila na ruskoj teritoriji.

"Moramo jasno da shvatimo da su naši vojnici i oficiri sprečili stvarnu opasnost koja se nadvila nad našom zemljom", ocenio je Putin.

Dodao je da su vojnici i oficiri "svojom hrabrošću, odlučnošću i herojstvom sprečili masovni sukob koji bi se odvijao na ruskoj teritoriji, ali po tuđim scenarijima".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
borac za pravdu

pre 1 godinu

Smradu objasni ruskim majkama gdje su im sinovi gdje ti nestade 8 generala staje sa sefob FSBA gdje si ga zakopao sta bi sa ministrom odbrane Sojgujem gdje njega ukloni ti si zlikovac i ratni zlocinac tebe treba u HAAG pod hitno i tebe i sve ove tvoje podguzne muhe u Srbiji.znam da nece administrator dozvoliti objavu ali zabole me uvo levo.

Realno

pre 1 godinu

Tragikomicno. On je iskreno umislio je da Zapad omadijao Ukraince pa vise nisu Rusi, a realno Ukrainci NE ZELE biti Rusi bas zbog komunjare Putina njegove tajne sluzbe. A i ko bi normalan zeleo ziveti u takvom drustvu? Ne racunam poltrone u Srbiji. Na njih ne racuna ni Putin. Hahahahah!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija