• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

27.04.2022

17:23

POTAPANJE "MOSKVE" NIJE SPREČILO RUSE DA BRZINOM MUNJE VRATE BRODOVE U CRNO MORE! Ukrajinci ponovo nemaju mira, sve su bliži obalama Odese (Video)

Reuters

Vesti

POTAPANJE "MOSKVE" NIJE SPREČILO RUSE DA BRZINOM MUNJE VRATE BRODOVE U CRNO MORE! Ukrajinci ponovo nemaju mira, sve su bliži obalama Odese (Video)

Podeli vest

Potapanjem raketne krstarice "Moskva" činilo se da su Ukrajinci za jedan duži vremenski period uspeli da oteraju ruske brodove od crnomorske obale i okoline Odese, ali... U sredu u prepodnevnim časovima tuski brodovi su se ponovo vratili do obala Odese

Na snimcima koji su se pojavili na Tviteru vide se ruski brodovi na velikoj udaljenosti. Za zad nije zabeleženo njihovo bliže približavanje obali. Inače pre dva dana je ponovo zabeleženo kretanje ruski desantnih brodova, ali i podmornica.

 

 

Mnogi veruju kako je to znak da Rusija ponovo planira intenzivne operacije na ovome pravcu, kao i da je uništenje mosta, koji je vezao Odesku oblast sa Bersabijom i rumunskom granicom veza sa ovom pričom, kao i izlaskom ruske vojske na Dunav.

Da li će zaista biti tako i da će ruska vojska na taj prostor da izvrši pored helikopterskog i pomorski desant, kao i zauzimanje luke Reni treže po veličini najznačajnije ukrajinske luke ostaje da se vidi u narednim danima i nedeljama.

 

 

Podsetimo, ruska vojska krastarećim raketama tipa kalibr u utorak 26. aprila gađala je i oštetila most „Zatoka“ koji povezuje Ukrajinu i Rumuniju, a koji je korišten kao jedna od glavnih ruta za snabdevanje vojnom opremom i naoružanjem Odese i južnog dela ukrajinske teritorije koji još uvek nije pod kontrolom ruskih snaga.

U pitanju je most koji prelazi preko Dnjestarskog zaliva i jedini je kopneni put (drumski i železnički) od Odese prema rumunsko-ukrajinskoj granici bez prolaska kroz teritoriju susedne Moldavije.

Zapadni i ukrajinski bezbednosni stručnjaci smatraju da ovom akcijom ruska vojska pokušava da zauzme teritoriju koja se nekad zvala Bersabija, a sada je deo Odeske oblasti koji se kopneno graniči sa jednom članicom EU i NATO Rumunijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija