• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria novosti

01.05.2022

11:19

AZOVSTALJ NOĆAS! (VIDEO)

Printskrin Telegram/RIA novosti

Vesti

AZOVSTALJ NOĆAS! (VIDEO)

Podeli vest

Civili, njih 46 evakuisani su sinoć iz čeličane Azovstalj koja je poslednje ukrajinsko uporište u devastiranom lučkom gradu Mariupolju, o čemu svedoči i upravo objavljeni snimak ruskih snaga u ovom gradu

Autobus sa civilima, u pratnji ruskih snaga i pripadnika UN, napustio je kompleks čeličane kasno sinoć. Veruje se da ima još nekoiko stotina civila koji su i dalje zarobljeni u skloništima sa malo hrane, vode i lekova, prenosi AP.

 

 


Nakon što su brojni prethodni pokušaji evakuacije civila propali, Ujedinjene nacije su se angažovale i posredovale u dogovoru o evakuaciji oko 1.000 civila, koji se kriju u podzemnim skloništima čeličane Azovstalj u Mariupolju.

Ukrajina nije saopštila koliko je boraca u krugu čeličane, jedinom delu Mariupolja koji nisu zauzele ruske snage, ali Rusija navodi da ih ima oko 2.000. Procenjuje se da je u gradu ostalo još oko 100.000 civila.

"Trenutno su u toku kontakti na visokom nivou sa vladama Rusije i Ukrajine kako bismo bili sigurni da možemo sprovesti evakuaciju iz fabrike i spasiti civile", rekao je predstavnik UN Savijano Abreu.

Ukrajina je za brojne neuspešne prethodne pokušaje evakuacije okrivila kontinuirano rusko granatiranje.


 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija