• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/slobodna dalmacija

04.05.2022

11:16

PUTIN SPREMA ŠOK ZA PARADU POBEDE?! Tajms izneo naverovatnu spekulaciju, u Kijevu tvrde da je Moskva spremna da ih još više ponizi, ali to ne bi bila NAJGORA VEST 9. MAJA!

AP/Photo

Vesti

PUTIN SPREMA ŠOK ZA PARADU POBEDE?! Tajms izneo naverovatnu spekulaciju, u Kijevu tvrde da je Moskva spremna da ih još više ponizi, ali to ne bi bila NAJGORA VEST 9. MAJA!

Podeli vest

Kremlj bi mogao da "izloži" stotine ukrajinskih ratnih zarobljenika tokom vojne parade na Dan pobede, prema podacima Centra za obrambene strategije sa sedištem u Kijevu, javlja Tajms

Ovaj "think tank" upozorio je da bi 500 zarobljenih boraca moglo biti "prisiljeno da prođu preko Crvenog trga zbog kamera". Nisu dali više detalja.

Godišnja Parada pobede održava se u Moskvi 9. maja, dan na koji se u Rusiji slavi u poraz fašizma u Drugom svetskom ratu. Rusija je sinoć saopštila da drži 2.000 zarobljenika, uključujući i strane doborvoljce i plaćenike.

Američki i drugi zapadni zvaničnici veruju da bi ruski čelnik mogao napokon službeno da objavi rat Ukrajini upravo 9. maja, što bi omogućilo potpunu mobilizaciju ruskih vojnih snaga.

Ben Volas, britanski ministar odbrane, rekao je prošle nedelje za LBC radio da bi Putin mogao da iskoristi taj datum da proglasi: "Sada smo u ratu sa svetskim nacistima i moramo masovno da mobilišemo ruski narod."

Foto: Reuters

Veruje se da će Putin imati potrebu da objaviti neku vrstu vojnog uspeha u Ukrajini do tog datuma i kako postoji "mogućnost da vidimo veći poziv na oružje". Međutim, takav potez zahtevao bi i promenu narativa, počevši od nazivanja intervencije na Ukrajini "specijalnom operacijom" do priznanja da je to bio rat, spekulišu zapadni mediji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pop27

pre 1 godinu

Ne verujem da je tako nešto moguće. Za vreme "brke" verovatno da, ali sada tako nešto... ipak je to ponižavajuće za ljudsko biće, mada ... "Z" je brutalan spram neprijatelja tako da ... Idemo dalje.

Nenad

pre 1 godinu

Rusi spremaju paradu pobede a mi paradu pedera iz cele evrope

"Samo brutalna sila može da zaustavi Rusiju!"
Planeta

"Samo brutalna sila može da zaustavi Rusiju!"

Poljski predsednik Andžej Duda smatra da SAD i njihovi saveznici treba da nastave da dostavljaju oružje i pomoć Ukrajini i da ne smeju da se plaše pretnji Rusije nuklearnom ili drugom odmazdom

04.05.2022

09:55

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija