• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/jutarnji.hr

04.05.2022

15:36

MISTERIOZNO AMERIČKO ORUŽJE STIŽE U UKRAJINU! SVE O NJEMU JE VOJNA TAJNA, a dizajnirano je da udari na najjači ruski adut i promeni tok rata... (VIDEO)

Reuters

Vesti

MISTERIOZNO AMERIČKO ORUŽJE STIŽE U UKRAJINU! SVE O NJEMU JE VOJNA TAJNA, a dizajnirano je da udari na najjači ruski adut i promeni tok rata... (VIDEO)

Podeli vest

Posebna misterija je letelica Feniks Goust (Duh Feniks) koja je, kako se čini, posebno dizajnirana samo za ukrajinske snage i njihove vojne ciljeve

Dronovi su se, kao što je poznato, pokazali efikasnijim nego iakda tokom ruske invazije na Ukrajinu. Od turskih Bajraktara do malenih dronova kamikaza Svičbjejds, ove bespilotne letelice su jedan od razloga zašto se smanjuje broj ruskih tenkova - piše portal Task and purpose u svojoj analizi, prenosi Jutarnji.

Ipak, posebna misterija je letelica Feniks Goust (Duh Feniks) koja je, kako se čini, posebno dizajnirana samo za ukrajinske snage i njihove vojne ciljeve. Šalju ih Sjedinjene Američke Države u sklopu novog paketa vojne pomoći Ukrajini. Projekat je prilična misterija. Nije otkriveno ništa o tome kakve će mu biti mogućnosti, ne zna se kako će biti lansiran, koliki mu je dolet kao ni čime će biti naoružan.

Objavljene su tek informacije u tragovima. Dosad ih je Ukrajini donirano 120, a razvilo ih je američko vazduhoplovstvo. Neimenovani visoki zvaničnik Pentagona rekao je da će "pružati snažnu taktičku podršku, poput Svičblejda. Rekao je da ne može da govori o detaljima jer su oni vojna tajna ali "uveravam vas, vrlo su efikasni".

Na osnovu izjave da se zaključiti da će "Duh" biti lagan, opremljen kamerom i eksplozivnim sredstvom. Bit će to strateško oružje koje će imati dve funkcije, izviđanje i uništavanje neprijateljskih jedinica.

Zvaničnik je u ponedeljak rekao da je letelica razvijena i pre rata u Ukrajini.

- Shvatili smo da bi tehnologija koju razvijamo u brojnim programima mogla biti od pomoći Ukrajini.

Potvrdio je to i portparol Pentagona Džon Kirbi rekavši da su ove letelice "vrlo bliske onome što je Ukrajini sada potrebno za borbu s ruskim snagama". Portal navodi i da je u Ukrajini trenutno petina tih letelica, kao i da se radi na obuci za njihovo korišćenje. Samo juče, dodaju, dvadeset vojnika krenulo je na obuku.

Dronove proizvodi kompanije AEVEX Aerospace te je to nova, napredna verzija klasičnih "dronova samoubica". Prvi takvi dronovi razvijeni su još u Turskoj, a za razne potrebe naveliko su ih koristili i narkokarteli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maya elijah

pre 1 godinu

pozdrav svima, ovdje sam da podijelim malo svjedočanstva. Moje ime je Shira elijah, imam 40 godina, udala sam se sa 31, imam samo jedno dijete i živjela sam sretno do kraja života. Nakon godinu dana braka moj muž je postao toliko čudan i ne razumijem što se događa, on je prepun od kuće do druge žene, toliko ga volim da i ne sanjam da ću ga izgubiti, dajem sve od sebe da budem siguran muž mi se vraća, ali sve bez pomoći, plačući i plačući tražeći pomoć, pričala sam o tome s njegovom obitelji ali nisam dobila odgovor. Tako mi je moja najbolja prijateljica Anna Johansson obećala pomoći. Pričala mi je o čovjeku po imenu dr. Alaba, rekla mi je da je on jako velik čovjek i pravi muškarac kojem se može vjerovati i da nema nikakve veze s ljubavnim problemima koje ne može riješiti i rekla mi je kako je pomogao nebrojenim ljudima u ponovnoj izgradnji njihovog odnosa . Stvarno sam se uvjerio, brzo sam kontaktirao njegovu email adresu, dralaba3000@gmail.com ili njegov WhatsApp/viber na taj broj +1(425) 477-2744. Objasnim mu sve svoje probleme, rekao mi je da ne moram brinuti da će svi moji problemi biti odmah riješeni. Rekao mi je što da radim da vratim muža, a ja sam to rekla, rekao je da će se nakon 3 dana moj muž vratiti i početi moliti, i to se stvarno dogodilo kako je rekao, bila sam jako iznenađena, to je tako nevjerojatno. Slava našeg odnosa s Bogom sada je vrlo bliska i oboje živimo sretno do kraja života. Ako naiđete na sličan problem, odmah ga kontaktirajte i riješite problem jednom zauvijek. I ja sam živi svjedok

mirko

pre 1 godinu

Na kraju ce da izazovu i rat na svojoj teritoriji...

Alex Jones

pre 1 godinu

Uredjaj za elektronsko ometanje moze da odbije napad i da ga unisti.

rasputin

pre 1 godinu

Samo tako... nastavite,,, a ne vidiš da je sve bliži atomski udar na Kijev. I sve dok se to ne desi neće se smirit sa provokacijama. Sem toga , zašto bi oni bili išta gori od rusa, pa bacili su atomsku japancima...ajmo Putine, pokaži da imaš mud...a ti objavi ovo, ako imaš mu...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17