• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

04.05.2022

18:06

U BLISKOM OKRŠAJU "VAGNEROVACA" SA UKRAJINCIMA, PRVI DRUGE POKOSILI K'O ŽITO... Borba snimljena iz drona, NEMA GREŠKE! (Video)

Vesti

U BLISKOM OKRŠAJU "VAGNEROVACA" SA UKRAJINCIMA, PRVI DRUGE POKOSILI K'O ŽITO... Borba snimljena iz drona, NEMA GREŠKE! (Video)

Podeli vest

Ruska ofanziva na istoku Ukrajine se nastavlja. Ruske jednice sastavljene od milicija Donjecke i Luganske Narodne Republike, Čečenske rosgvardije, Južnoosetijskih boraca, ruske mornaričke pešadije i regularnih jednica sve više steže obruč oko gradova Kramatorska i Slavjanska. Dok napreduju prema tim mestima u obuču pada sve veći broj manih gradova i sela

Jedno od takvih mesta je Popasna u Luganskoj oblasti. Grad broji oko 20.000 vojnika. U utorak u večernjim časovima pojavio se i snimak žestoke bitke za jedno naselje u Popasni između ukrajinske vojske i kako je navedeno boraca ruske plaćeničke organizacije Vagner, koji su posle kraćeg sukoba i eliminacije žarišta zarobili oko 10 ukrajinskih vojnika, koje su zatim poveli u zarobljeništvo.

Snimak dronom prikazuje prvo rovove ukrajinske vojske koje se nalaze između kuća i gde pojedini vojnici u strahu od granatiranja napuštaju rovove koji su zatim zasuti najverovatnije minobacačkim minama. Dron se u jednom trenutku penje na veću sisinu i uočava određene ukrajisnke vojnike koji spas od granatiranje traže i polurazrušenim kućama. Interesantno je da je dronom i malom naselju pretražena sa visine skoro svaka kuća i dvorište da bi se uočilo gde se ukrajinski vojnici kriju. U jednom trenutku dron je uočio da iz jedne manje kuće ukrajinski vojnik se nalazi skriven što se na snimku drona jasno vidi.

U tom trenutku na mesto gde se nalaze skriveni ukrajinski vojnici približava pešadijsko odeljenje boraca kao je navedeno organizacije Vagner, koji preciznim taktičkim radnjama opkoljavaju dvorište u kome se nalaze skriveni vojnici.

Prvo sledi bacanje ručnih bombi i puškaranje sa zabarikadiranim ukrajinskim vojnicima, da bi u jednom trenutku usledilo opkoljavanje, prvo bacanje bombi, a onda i otvaranje vatre.

Snimak se nastavlja gde se vidi gomila ukrajinskih vojnika kako leže na zemlji sa rukama na leđima i kako sledi njihovo razoružavanje i skidanje pancira i vojne opreme.

Dron zatim opet nastavlja snimanje kako bi uočio da li se još negde krije ukrajinska vojska. Dron pri samom kraju snimka prikazuje kolonu zarobljenika kako sa rukama na glavi u koloni jedan za drugim odlaze u pratnji Wagnerovaca na zbirno mesto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Buzz

pre 1 godinu

Lako je kad su se borili protiv rezervista ( pripadnici 96. rezervne pesadiske brigade ukrajine), sto ne udare na azove u fabrici nego puste mlade ruske vojnike da ginu od nacista???

Djordje

pre 1 godinu

Prosle nedelje je bio stampan ovaj clanak gde smo videli ovsj isti video?! Dokle bre?! Dokle ce te nas smatrati ovcama?! Toliko snimakai,fotgrafija, prica koje se ponavljaju iz dana u dan? Zar je moguce da vi ne znste da je ovo sto prikazujete i pisete BAJATO!!!??

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!
Društvo

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!

"Pomoćnik direktora me je prvo snažno udario ramenom u grudni koš, da bi me kasnije ponovo napao, uhvatio me za revere i gurnuo na vrata tom silinom da ih je otvorio", priča Denis Šabanović, nastavnik srpskog i bosanskog jezika u srednjoj Tehničkoj školi u Tutinu koji je nastavnika i pomoćnika direktora Imera Ademovića optužio da ga je, prvo verbalno, a onda fizički napao posle redovne sednice Nastavničkog veća.

18.04.2024

17:47

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija