• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

05.05.2022

08:40 >> 09:01

DRAMATIČNO OBRAĆANJE KOMANDANTA PUKA AZOV, OD JUTROS TEŠKA DRAMA U AZOVSTALJU! Rusi su pokrenuli sveobuhvatni napad, a unutar fabrike... (VIDEO)

Printskrin

Vesti

DRAMATIČNO OBRAĆANJE KOMANDANTA PUKA AZOV, OD JUTROS TEŠKA DRAMA U AZOVSTALJU! Rusi su pokrenuli sveobuhvatni napad, a unutar fabrike... (VIDEO)

Podeli vest

Ukrajinski zvaničnici saopštili su danas da su ruske snage pokrenule sveobuhvatni napad na čelicanu "Azovstalj", kod Marijupolja

Kako je rekao komandant puka Azov Denis Prokopenko, ukrajinske snage unutar fabrike već drugi dan vode "teške, krvave borbe", prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

"Ponosan sam na svoje vojnike koji ulažu nadljudske napore da obuzdaju pritisak neprijatelja. Situacija je izuzetno teška", rekao je Prokopenko u kratkoj video poruci objavljenoj na Telegramu.

Kako se navodi u medijskim izveštajima, ruske snage su ušle na teritoriju fabrike posle višednevnih napada. Veruje se da se unutra nalazi oko 200 civila, uključujući decu.

BBC navodi da nije mogao nezavisno, iz drugih izvora, da proveri izveštaje o ruskom napadu na čeličanu. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski uputio je još jedan apel Ujedinjenim nacijama da pomognu u spasavanju života onih koji su tamo ostali.

"Svi su nam važni. Tražimo vašu pomoć da ih spasemo", rekao je Zelenski generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu u telefonskom razgovoru.

Foto: Tanjug/AP/Maxar

Satelitiski snimak Azovstalja


Takođe, ukrajinski lider je zahvalio Guterešu za uspešnu evakuaciju koju su predvodile UN i Crveni krst ove nedelje, a u kojoj je spaseno više od 100 ljudi iz čeličane i pozvao UN da "pomogne u evakuisanju svih ranjenih iz Azovstalja".

Potpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk se takođe zahvalila UN i Crvenom krstu.

 

 


"Ovo su žene, deca i starci iz Marijupolja, Manhuša, Berđanska, Tokmaka i Vasilivke. Sada ćemo ih podržati tokom ovog teškog vreme, uključujući preko potrebnu psihološku podršku", napisala je Vereščuk u postu na Telegramu.

 

Sve o situaciji u Ukrajini pratite iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.
 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovan

pre 1 godinu

Kako se zovu "borci" koji se kriju iza ŽENA i DECE.

DRAGOLJUB

pre 1 godinu

Данило и Зелени се обраћају Анти (ако су то њихове речи), а Анта гледа негде у небо. Нико те "Украинске" војнике није терао да уђу у Азовстаљ ни да се ту улогоре и сакрију. Сами и добровољно су ту остали, или по наговору "паметних". Није ни сада никакав проблем да кажу: примирје, предајемо се да изађемо одавде! Али они неће, или им недају! Свако од њих има неког свог на "условној слободи" и оног момента када то ураде њихови драги ће нестати са лице земље. Убиће их они који су их тамо послали! То је суштина њихове храбрости. Неко њима драг ће њихову непослушност платити главом. Зато се не предају!!

Rade R

pre 1 godinu

Žene, deca i starci obično pucaju na ruske vojnike, nisu to "nikakvi" militanti i fašisti! Kakvo licemerno i odvratno ponašanje tih ukrajinskih, ne znam ni kako ih nazvati, nisu oni nikakvo rukovodstvo, obične američke marionete! Govna!

Mapko

pre 1 godinu

Komandat Azova Denis Prokopenko, je taj isti koji je naredio masovno ubistvo protiv ruskih civila svih ovih godina, on je taj koji je je smatrao da su Rusi niza rasa i da ih treba istrebiti kao muve, on je taj koji je koristio civile kao taoci. Nadam se da ce ovaj "nacista" zavrsiti kao sto su ustasi zavrsili u Blajburg, to bi bila jedina pravda, ni manje ni vise.

Novi Sad

pre 1 godinu

Zar ovaj finac, infiltrirani vođa navijača, obučeni vojnik nato pakta i osvedočeni nacista i komandanat zločinaca...treba da nam izazove neke emocije? Zar nije on sa svojima 8 godina uništavao narod u Donbasu? Došlo na naplatu. Iako je već otpisan, a on nije ni meta. Meta su strani oficiri koji znaju mnogo toga.

Beograd

pre 1 godinu

Ako ih uhvate žive, oni koji su ih poslali tamo će im likvidirati najmilije! Ulog je veoma, veoma skup! Zato se strani plaćenici tako snažno bore. Naravno sve što je bez uniforme u bunkeru za njih nema vrednosti i prodaće ih.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija