• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

06.05.2022

12:38

SPREMA LI SE RUSIJA ZA NUKLEARNI NAPAD? Ovo je odgovor Moskve!

Pixabay

Vesti

SPREMA LI SE RUSIJA ZA NUKLEARNI NAPAD? Ovo je odgovor Moskve!

Podeli vest

Rusija ne namerava da koristi nuklearno oružje tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, izjavio je danas zvaničnik ruskog diplomatskog resora Aleksej Zajcev

"U više navrata smo morali da negiramo insinuacije o eventualnoj primeni nuklearnog oružja tokom specijalne vojne operacije. To su namerno izgovorene laži“, rekao je Zajcev na konferenciji za novinare.

Zamenik direktora Odeljenja za informacije i štampu Ministarstva inostranih poslova Rusije istakao je da se Rusija strogo pridržava principa da "u nuklearnom ratu ne može biti pobednika i da on ne sme biti pokrenut“, preneo je Sputnjik.

"Prošle godine je upravo Rusija uspela da ubedi SAD, a zatim i celokupnu nuklearnu petorku da potvrdi privrženost tom principu“, podsetio je Zajcev.

On je naveo da se NATO zalaže za što brži prekid borbenih dejstava u Ukrajini, ali da čini sve da se taj prekid ne dogodi.

"I dalje izaziva nedoumice dvolična politika zemalja NATO-a i Evropske unije, koje se na rečima zalažu za što brži prekid borbenih dejstava, a čine sve da to ne dozvole“, rekao je ruski zvaničnik.

Prema njegovim rečima, isporuke zapadnog naoružanja u Ukrajinu vrede milijarde dolara. Zajcev je, takođe, naglasio da u svetlu vojne podrške koju Zapad pruža Kijevu, stagniraju rusko-ukrajinski pregovori o rešavanju krize.

"U tom svetlu je jasno to što Kijev i njegovi zapadni mentori nisu zainteresovani za mirno rešavanje krize. Rusko-ukrajinski pregovori su u stanju stagnacije“, naveo je Zajcev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17