• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

09.05.2022

19:30

DA LI JE OVO RAZLOG RATA NATO I MOSKVE U UKRAJINI?! Pod Crnim morem 540 milijardi kubnih metara gasa, dovoljno za ceo svet 45 godina! Plan je Ruse izbaciti iz Crnog mora, a onda...

Vesti

DA LI JE OVO RAZLOG RATA NATO I MOSKVE U UKRAJINI?! Pod Crnim morem 540 milijardi kubnih metara gasa, dovoljno za ceo svet 45 godina! Plan je Ruse izbaciti iz Crnog mora, a onda...

Podeli vest

Energetske rezerve u Crnom moru dovoljne su da pokriju svetsku potražnju za prirodnim gasom za 45 godina. Da li je ovo razlog rata NATO i Moskve u Ukrajini?!

Zamenik šefa turske vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP), bivši premijer Binali Jildirim, otkriva da se rezerve prirodnog gasa u Crnom moru procenjuju se na 540 milijardi kubnih metara. 

- Ovo je samo početak, biće i nastavka. Crno more je u stanju da pokrije svetske potrebe za gasom za 45 godina - rekao je Jildirim.
       
Turske vlasti su 2020. godine objavile da su otkrivene velike rezerve gasa u Crnom moru.

       
Zalihe najvećeg nalazišta Sakarija su tada premašile 400 milijardi kubnih metara, prenosi TASS.
       
Turski ministar energetike i prirodnih resursa Fatih Donmez, u intervjuu za majski magazin Kriter, rekao je da je planirano da ovo polje počne sa radom početkom 2023. godine i da se dnevna proizvodnje gasa poveća na 40 miliona kubnih metara.
       
- U početnoj fazi proizvodnja gasa dnevno biće 10 miliona kubnih metara, u roku od tri do četiri godine planiramo da povećamo obim na 40 miliona kubnih metara po danu, odnosno, godišnji obim proizvodnje gasa će takođe rasti - rekao je ministar.

Da li je ovo razlog rata NATO i Moskve u Ukrajini?! 

Ideja SAD i Zapada je, ocenjuju vojni analitičari, da se Moskva izbaci iz Crnog mora, a za to je ključna Ukrajina, čija se obala proteže najvećim delom Crnog mora. Rumunija i Bugarska su već u NATO, kao i Turska. 

Istina, Ankara ima bliske odnose sa Moskvom, ali ne treba zaboraviti da je ona ipak članica Zapadne alijanse i da je na njenoj teritorili jedna od najvećih američkih vojnih baza na svetu.

Rusku intervenciju u Ukrajini, kao i reakcije NATO, SAD, možete pratiti na našem blogu uživo: 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PeraST

pre 1 godinu

Totalna glupost i pokusaj amerike da sakrije pravi cilj. Cilje je unistiti sve Pravoslavne zemlje. Steta sto pojedini samozvani mediji u Srbiji rade u interesu nato zalocinaca.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija