• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Fakti org

14.05.2022

17:10

PADA UGLJEDAR NA JUGU, GRAD KLJUČAN ZA UKRAJINSKU ODBRANU!? Rusi uspešno nastupaju na četiri važna dela donbaskog fronta, avdejevski kotao opkoljen iz 2 pravca

AP/Tanjug

Vesti

PADA UGLJEDAR NA JUGU, GRAD KLJUČAN ZA UKRAJINSKU ODBRANU!? Rusi uspešno nastupaju na četiri važna dela donbaskog fronta, avdejevski kotao opkoljen iz 2 pravca

Podeli vest

Ruska vojska i armije Donjecke i Liganske Republike uspešno nastupaju na četiri važna dela donbaskog fronta

Zajedno sa borcima LNR vodi borbu sa Severodonjeck. Proboj u grad je ostvaren sa tri strane. Posle jednog neuspešnog forsiranja reke Severski Donjec, sa gubicima i u tehnici i u ljudstvu, usledilo novo, pa Ukre odsecaju i od mogućnosti da pređu na drugu obalu i tako se izvuku. Istovremeno savezničke snage Ukrajincima „odsecaju prste“ oko Lisičanska.

Toliko uspešno da je Generalštab u Kijevu Amerikancima i Britancima, kojima je faktički počinjen. predložio da se oba grada napuste – da njihovi branioci ne bi bili opkoljeni i uništeni – ali za to nij e dobio saglasnost. Čak je morao da im pošalje u pomoć tri jedinice sa ukupno oko 5000 „cevi“.

Ruska vojska uspešno nastupa i prema Slavjansku. Preuzela je kontrolu nad važnim utvrđenim gradićem Dolgenkoe. Usput je već "pregazila" naselja Bogorodickoe, Dolina i Adamovka.

Borbe za Dolgenkoe trajale su nekoliko nedelja jer su Ukri oko njega skoncentrisali velike snage sa oklopnim vozilima i artiljerijom.

Sada Rusi mogu da direktnije ugrožavaju Slavjansk, a za koji dan će i armija DNR ugrožavati Bahmut i Kramatorsk. Ukrajinski Generalštab je tražio dozvolu i za napuštanje Slavjanska, Bahmuta i Kramatorska „ako nastupi kritična situacija“, ali je i tu usledilo „ne“.

Treći gubitnički front za Ukrajince je Avdejevka sa širom okolinom. Borci DNR je uspešno opkoljavaju i sa severa i sa juga...

Foto: Tanjug/AP

Predsednik DNR Denis Pušilin izjavio je:

„Još ne možemo da govorimo o faktičkom potpunom opkoljavanju, ali možemo o takozvanom operativnom jer sve što je još otvoreno kontroliše naša artiljerija. Protivnik je već potpuno lišen manevra“.

Na jugu se najžešće borbe vode za Ugljedar, grad ključan za ukrajinsku odbranu.

Za ishod te bitke je značajno i to što je obližnja Pavlovka već u ruskim rukama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija