• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

16.05.2022

18:34

MOŽE LI ZAPAD DA ODGOVORI PUTINA OD PROŠIRENJA RUSIJE?! MOSKVA CRTA NOVE GRANICE! Za dva dana stigle dve poruke koje su za Ukrajinu "smrtna presuda"!

Vesti

MOŽE LI ZAPAD DA ODGOVORI PUTINA OD PROŠIRENJA RUSIJE?! MOSKVA CRTA NOVE GRANICE! Za dva dana stigle dve poruke koje su za Ukrajinu "smrtna presuda"!

Podeli vest

Vlasti oslobođenih teritorija bivše Ukrajine ne treba da se plaše i da odbace ideju stvaranja narodnih republika na putu integracije i priključenja Rusiji"

Predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov pozvao je elite oslobođenih teritorija Ukrajine na put integracije i stvaranju narodnih republika radi pridruživanja Rusiji 

- Rusija je spremna da uzme u obzir mišljenje stanovnika oslobođenih regiona, koje mora biti pravno kompetentno izraženo. U sadašnjim uslovima to je jednostavno nemoguće. Stoga moramo da idemo putem samoorganizovanja. Ovaj put je neizbežan. A mi, Rusi, moramo da pomognemo oslobođenim teritorijama da se organizuju. Kada to urade, biće načina da se donose odluke - rekao je Konstantinov novinarima.

Prema njegovim rečima, vlasti oslobođenih teritorija bivše Ukrajine ne treba da se plaše i da odbace ideju stvaranja narodnih republika na putu integracije i priključenja Rusiji.

- Nema drugih zaobilaznih puteva za ulazak u Rusiju - naglasio je Konstantinov. Prema njegovom mišljenju, rešenje pitanja političkog statusa oslobođenih teritorija biće aktuelno po završetku specijalne operacije, te da je sada važnije da se ide putem vojno-civilnih uprava sa prelaskom na civilne.

- Moramo da uredimo život, da otvorimo škole, bolnice. Ovi regioni moraju da idu svojim putem. A onda će sve doći vremenom - naglasio je šef parlamenta i dodao da u svakom slučaju treba garantovati na oslobođenim teritorijama sprečavanje oživljavanje nacizma, slobodnu upotreba ruskog jezika, nastavu istinske istorije, kao i objektivno iznošenje informacija.

Lavrov: Rusija ponovio pred "izborom istorijskog puta"!

Ministar spoljnih poslova rusije Sergej Lavrov je objasnio da se Rusija sada nalazi kao 1917. i 1991. godine pred "izborom istorijskog puta". On ocenjuje da je Zapad definitivno potkopao svoju reputaciju pljačkaškim akcijama, da sada više niko nije bezbedan od "državne piraterije", pa je logično što mnoge zemlje smanjuju zavisnost od dolara.

Podsetimo, samo 24 sata ranije i bivši ruski predsednik i premijer Dmitrij Medvedev, sada zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, poručio je da Moskvi nije bitno hoće li njene nove granice na jugoistoku priznati, ili ne, Evropska unija, već joj je najvažnija volja ljudi na tim teritorijama koje nameravaju da se pripoje Rusiji
 
Medvedev je ovom izjavom jasmo stavio do znanja  kakva će reakcija Moskve biti kad se Donjecka i Luganska republika, kao i Hersonska oblast, izjasne da će da se pripoje Rusiji. 

Rukovodstvo Rusije će, kao i u slučaju Krima, prihvatiti te želje, objašnjavajući da to nije prisilno ujedinjenje, već želja naroda.

Pljačka sopstvenih građana

To što zemlje G-7 nameravaju da smanje uvoz energenata iz Rusije je pljačka sopstvenih građana. Najavu zemalja G-7 da će pojačati sankcije Medvedev je prokomentarisao sarkazmom, kazavši da je mislio da će oni Rusiju pomoći materijalno da iskoreni nacizam u Ukrajini. Ocene Medvedeva pokazuju da su u Moskvi svesni da će sankcije dugo trajati i da se uopšte ne uzbuđuju šta će reći ministri spoljnih poslova "sedmorke" koja je tri dana razgovarala u Nemačkoj. U Moskvi su uvereni da će za njene energente biti dovoljno zainteresovanih kupaca van Evrope.
- Države G-7 pozivaju Kinu da ne pomaže Rusiji u zaobilaženju sankcija i da ne pruži Rusiji vojnu pomoć. Ovo je nastavak direktne intervencije u unutrašnje stvari Kine i nagoveštaj da oni mogu da kazne Kinu ako se nešto dogodi - naveo je Medvedev.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Paja

pre 1 godinu

Pa ako se oni prikljuce Rusiji na taj nacin ode nama na toj nacin Kosovo u Albaniju, mozemo da se oprostimo od njega, zjb nas braca rusi ko nikoga, a G-7 su vec dogovorile velike uvoze nafte iz Katara, tako da niko svoje gradjane ne pljacka, ko sto bi zeleo Medvedev ( ionako mu niko nista ne veruje kad kaze), ovde samo rusi lose prolaze, ostaju bez dobrih para ( pre 2 meseca kada je Rosnaft hteo na aukciji da proda 7miliona tona nafte niko se nije javio da kupi, propala aukcija)

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija