• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Medjji

18.05.2022

22:55 >> 22:51

Kurska oblast ponovo na udaru ukrajinskih snaga! Ekstremisti Ukrajine raketama gađali okolinu Hersona, ima žrtava

AP/Tanjug

Vesti

Kurska oblast ponovo na udaru ukrajinskih snaga! Ekstremisti Ukrajine raketama gađali okolinu Hersona, ima žrtava

Podeli vest

Rat u Ukrajini ušao je u osamdeset četvrti dan. Noć nije zaustavila predaju ostataka ukrajinskih jedinica. Rakete non stop osvetljavaju nebo iznad Azovstalja. Veliki broj pripadnika puka Azov i jedinica VSU ispuzao je iz svojih rupa u čeličani. Dočekale su ih brojne snage DNR i Rusije, ako i pripadnici MUP DNR. Na mestu eksplozije u Harkovu izbio je veliki požar. Posle žestokih borbi, grad Popasnaja je došao pod kontrolu savezničkih snaga LNR i Rusije

22.49 Kurska oblast ponovo na udaru!

Oružane snage Ukrajine granatirale dva naselja u Kurskoj oblasti Gubernator Kurske oblasti Roman Starovojt izvestio je o novom napadu ukrajinskih snaga: na udaru su se našla naselja Tjotkino i treći put danas Aleksejevka.


„Na granici u Gluškovskom okrugu ponovo je nemirno, neprijatelj je granatirao Tjotkino i već treći put danas Aleksejevku. Naše snage odbile su napad. Žrtava nije bilo. Kad bude novih informacija, obavestiću“, napisao je gubernator na svom Telegram kanalu.
 

22.45 - Bajdenov tim za ulazak Finske i Švedske u NATO

Najviši zvaničnici za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džozefa Bajdena "jednoglasno" su podržali nastojanja Finske i Švedske da uđu u NATO i smatraju da su te dve nordijske države snažni vojni partneri, izjavio je danas Bajdenov savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

 

21.11 - Ukrajinski borci digli su u vazduh oklopni voz u kojem su bile ruske trupe u okupiranom južnom gradu Melitopolju, saopštila je danas ukrajinska teritorijalna odbrana (UTO)

 

20.08 - Makron ostavlja prostor za dijalog sa Rusijom

Francuski predsednik Emanuel Makron ostaviće prostor za dijalog sa Rusijom, jer je to važno zbog prekida vatre u Ukrajini u dugoročnoj perspektivi, rekla je predstavnik francuskog Ministarstva spoljnih poslova An-Kler Ležandr.

"Ni Francuska, ni NATO, ni EU ne žele rat s Rusijom.. Snaše strane nema eskalacije. To Rusija izaziva eskalaciju", rekla je ona.
 

20.08 - Ukrajinske snage su za 40 minuta ispalile 30 raketa "Grad" na Jasinovatu i Jakovljevku, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

 

 

20.07 - Ukrajinski ekstremisti izveli raketni udar na mesto Černobajevka u blizini Hersona, jedna osoba je poginula a jedna ranjena, saopštio je šef lokalne administracije.

19.23 - Ponovo radi ambasada u Kijevu

Nakon tri meseca u Kijevu ponovo radi američka ambasada.

18.36 - Gutereš predlaže izuzetke!

Kako je izjavio specijalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja, generalni sekretar UN Antonio Gutereš predlaže da se naprave izuzeci od uvedenih ograničenja na izvoz đubriva iz Rusije.


„On predlaže da se uvedu izuzeci od svih ograničenja na izvoz naših đubriva, kako bi bili dostupni svetu“, istakao je Nebenzja. Ruski zvaničnik je takođe naglasio da je Gutereš razgovarao sa prvim potpredsednikom ruske Vlade Andrejem Belousovim o izvozu ruskih kalijumovih đubriva na svetsko tržište, ali da nije bilo govora o razmeni za izvoz ukrajinskog žita.

 

18.17 - Mrežu zatvorenih biolaboratorija SAD širom sveta čini više od 400 objekata, pri čemu se podudaraju mesta na kojima se one nalaze i zone u kojima se javljaju epidemijske opasnosti, izjavio je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Aleksandar Venediktov

 

18.00 - Zelenski traži produženje ratnog stanja?!

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski predložio je da se ratno stanje u zemlji, koje ističe 25. maja, produži za 90 dana.

Foto: AP/Tanjug

Volodimir Zelenski

17.56 - Slovenija podržala Finsku i Švedsku

Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije dalo je podršku Švedskoj i Finskoj za ulazak u NATO, nazivajući dve nordijske zemlje najbližim partnerima Alijanse

16.53 - Rusija bi mogla da prekine isporuke gasa Finskoj ove nedelje i zbog zahteva Moskve da se gas plaća u rubljama i zbog želje Helsinskija da pristupi NATO-u, saopštio je danas finski državni snabdevač gasom Gasum.

U saopštenju Gasum navodi da nije dobio nikakvu informaciju u vezi sa prekidom isporuke gasa od ruskog Gasprom eksporta ili od ruske firme koja obavlja prenos gasa, ali da su u toku pripreme za slučaj da Moskva isključi gas u petak kasno ili u subotu, prenosi Rojters.

„Gasum će nastaviti da se priprema za kriznu situaciju zajedno sa svojim kupcima i nacionalnim vlastima odgovornim za hitno snabdevanje“, navodi se u saopštenju.

Foto: Reuters

Izvoz ruskog gasa u Finsku od 1. januara do 16. marta ove godine u proseku je iznosio oko 3,2 miliona kubnih metara dnevno. Prošlog petka finski Komitet za vanredne situacije saopštio je da je spreman da se izbori sa problemima u slučaju da Rusija prekine snabdevanje prirodnim gasom.

Finska uvozi najveći deo gasa iz susedne Rusije, ali gas čini tek oko pet odsto njene godišnje potrošnje energije, navodi britanska agencija.

 

16.50 - Američki zakoni ne dozvoljavaju konfiskaciju ruske imovine pod sankcijama u korist Ukrajine, izjavila je ministar finansija Dženet Jelen.
To, kako je rekla, nije predviđeno američkim zakonima a sa tim se susreću i druge zemlje.

16.18 - Ukrajinska vojska razmešta svoja skladišta municije u civilnim objektima, a protivvazdušnu odbranu su postavili u filmskom studiju u Odesi, rekla je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

 

15.48 - Gotovo 130 ljudi, među kojima je 12 dece, evakuisano je u sredu iz Marijupolja u Bezimeno u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštio je Štab teritorijalne odbrane DNR.

 

15.22 - Turska blokirala početak pregovora o pristupanju Finske i Švedske u NATO

Turska je blokirala početak pregovora o pristupanju Finske i Švedske u NATO, javio je DPA, pozivajući se na izvore u organizaciji

 

13.51 - MSP Rusije: Proterujemo i španske diplomate

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je odluku o proterivanju 27 španskih diplomata iz zemlje.

13.41 - Peskov: Ukrajina nije voljna da nastavi pregovore

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da nema pomaka u pregovorima s Ukrajinom i da Kijev ne pokazuje nikakvu volju da ih nastavi.

"Pregovori ne napreduju i primećujemo potpuni nedostatak volje ukrajinskih pregovarača da se taj proces nastavi", rekao je Peskov, kako je preneo Rojters.

Ruska agencija Interfaks citirala je u utorak zamenika šefa diplomatije Rusije Andreja Rudenka, koji je rekao da se Ukrajina "praktično povukla iz procesa pregovora" i da razgovori nisu ni u kakvoj formi.

13.40 - Ukrajina: U ratu Rusija izgubila više od 28.000 vojnika

Oko 28.300 ruskih vojnika ubijeno je od početka napada Rusije na Ukrajinu, tvrdi ukrajinska vojska.
U današnjem ažuriranom komentaru na Fejsbuku, generalštab Ukrajine dodao je da je ruska strana u međuvremenu izgubila još 400 pripadnika vojske u prethodnih 24 sata.
Dodaje se da je Rusiji uništen 1.251 tenk, kao i 3.043 oklopna vozila, 586 artiljerijskih sistema, 199 višestrukih raketnih sistema, 91 sistema PVO, 202 aviona i 13 ratnih brodova i čamaca, preneo je Gardijan.

13.35 - Šefica EU Ursula fon der Lajen predložila je u sredu dodatnu pomoć Ukrajini ove godine od do devet milijardi evra kako bi joj pomogla da se izbori sa ratnim razaranjima

 

 

13.34 - Sergej Lavrov na sastanku sa generalnim sekretarom Kine Džang Mingom

 

 


13.26 - Erdogan: NATO da poštuje nas kao što mi poštujemo njih

Turska poziva saveznike u NATO da poštuju i podrže zabrinutost Ankare za njenu bezbednost, izjavio je danas predsednik Redžep Tajip Erdogan.

"Ako smo saveznici, onda moramo da poštujemo i podržavamo zabrinutost Ankare za njenu bezbednost, za njene granice. Vidimo da nema takvog odnosa prema nama", poručio je turski lider na sastanku vladajuće stranke, prenosi agencija RIA Novosti.

12.39 - Obratio se Zelenski

 

 


12.38 - Ukrajinska vojska još jednom granatirala selo Solohi u Rusiji

Prilikom ovog napada, u ovom selu, u Belgorodskoj oblasti, život je izgubila jedna osoba, a pričinjena i je veća materijalna šteta.

12.36 - I italijanski ambasador pozvan

Ambasador Italije u Rusiji Đorđo Starače pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije kako bi mu se objavile uzvratne mere za proterivanje ruskih diplomata.

"Italijanski ambasador je u sredu pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije da mu se saopšte mere odmazde za proterivanje ruskih diplomata", rečeno je u ministarstvu za RIA Novosti.

12.33 - Ministarstvo spoljnih poslova: Rusija, kao odgovor na proterivanje 41 radnika ruskih diplomatskih institucija iz Francuske, proteruje 34 radnika francuskih diplomatskih institucija.

12.27 - Šalenberg: Ostajemo neutralni

Austrija ostaje vojno neutralna, ali je i solidarna, što znači da je politički na strani Ukrajine i pruža joj humanitarnu pomoć, poručio je ministar spoljnih poslova Austrije Aleksander Šalenberg. Šalenberg je kazao da većina stanovništva Austrije podržava vojnu neutralnost.

"Svaka država ima sopstvenu istoriju i geografski položaj. Primio sam k znanju da Finska i Švedska sada žele brzo da sprovedu promenu svoje bezbednosne politike. Kod nas je situacija drugačija. Mi ćemo, kao i Irska i Malta, ostati neutralni", podvukao je on.

11.42 - Pušilin: O sudbini ukrajinskih vojnika iz Azovstalja odlučiće sud

Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin izjavio je danas da će sud odlučiti o sudbini ukrajinskih vojnika koji su se predali u čeličani "Azovstal" u Mariupolju, javljaju lokalni ruski mediji.
Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije danas da se ukupno 959 ukrajinskih vojnika, uključujući 80 ranjenih, predalo iz bunkera i tunela ispod čeličane "Azovstalj".

11.34 - Krovovi su srušeni, a stanovi izgoreli - pokazao je posledice jutarnjeg granatiranja grada gradonačelnik Nikolajeva Oleksandar Senkevič

 

 


10.58 - Izrael isporučio 2.000 šlemova i 500 zaštitnih prsluka Ukrajini

Izrael je isporučio 2.000 šlemova i 500 zaštitnih prsluka Ukrajini, saopštilo je danas izraelsko Ministarstvo odbrane.
Ministar odbrane Beni Ganc rekao je prošlog meseca da će odobriti isporuku šlemova i prsluka, signalizirajući promenu u stavu Izraela po pitanju obezbeđivanja takve opreme, prenosi agencija Rojters.
Pomoć Izraela je usledila na zahtev Ukrajine, navodi britanska agencija.

10.54- Ukrajina: Raketni napad na Odesu iz pravca Crnog mora

Na Odesku oblast izveden je još jedan raketni napad, iz pravca Crnog mora, saopštila je ukrajinska vojska. Meta napada je bila vojna infrastruktura, prenosi Sputnjik.

Ukrajinski Unian navodi, pozivajući se na preliminarne informacije, da u napadu nije pričinjena značajna šteta i da nema žrtava.

10.42 - Jutarnji brifing ruskog Ministarstva odbrane

 

 

10.19 - Zgrada stare sinagoge u Mariupolju

 

 


10.06 - Tokom proteklog dana predalo se 694 militanata blokiranih u fabrici Azovstal u Mariupolju, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

Ukupno 959 militanata se predalo od 16. maja, uključujući 80 ranjenih.

10.02 -Zaharova: "Remek delo; kao da pišu novu seriju"

Zvanična predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je pokušaje Kijeva da predaju militanata sa Azovstalja predstavi kao "specijalnu operaciju humanitarne prirode".
Prema njenim rečima, takve izjave demonstriraju propagandu zasnovanu na lažima koje su ukrajinske vlasti "koristile sve ovo vreme".

"Video sam ove izjave i naravno da je to remek delo.
Iz pera onih koji stvaraju "Kvartal 95". Imam utisak da pišu novu seriju ili tekst za svoju sledeću korporativnu zabavu", rekla je Zaharova.

Ovakvim izjavama kijevske vlasti "demonstriraju svoje laži i propagandu zasnovanu na lažima koje su koristile sve ovo vreme", dodala je ona.

09.57 - Španski ambasador u Moski pozvan na razgovor

Ambasador Španije u Moskvi Markos Gomes Martines pozvan je na razgovor u rusko Ministarstvo spoljnih poslova, javlja ruska agencija TAS pozivajući se na izvor u španskoj diplomatskoj agenciji. Razlog za pozivanje ambasadora na razgovor nije preciziran.

"U ovom trenutku, možemo samo da potvrdimo da je pozvan", naveo je neimenovani izvor ruske agencije. Španske vlasti u aprilu su objavile da su donele odluku o proterivanju 27 zaposlenih u ruskoj ambasadi.

09.14 - Eksplozije u Dnjepru, oborene dve ruske rakete

Dve snažne eksplozije ođeknule su jutros oko šest časova u Dnjepru, gradu u centralnoj Ukrajini, koji je u poslednje vreme uglavnom bio pošteđen ruskih napada.
Guvernjer Dnjepropetrovske oblasti Valentin Rezničenko rekao je da je jednu raketu oborila ukrajinska protivvazdušna odbrana.
Jedna žena je ranjena, a dve kuće su oštećene kada su ostaci projektila pali na baštu u privatnom vlasništvu, prenosi Bi-Bi-Si.
On je dodao da je druga raketa pogodila transportnu infrastrukturu, ali nije iznosio detalje.

09.02 - Koriste rusku imovinu za obnovu Ukrajine?

VVelika Britanija i druge članice Grupe Sedam (G7) industrijalizovanih zemalja sveta razmatraju kako ruska imovina može da se iskoristi za finansiranje obnove Ukrajine, izjavila je danas britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras.

"Potreban nam je novi Maršalov plan za obnovu Ukrajine i upravo smo o tome razgovarali na sastanku G7. Razmatramo šta možemo da uradimo da iskoristimo rusku imovinu kao pomoć da to platimo", navela je Tras, a prenosi Rojters. Maršalov plan je bio službeni plan SAD o obnovi posleratne Evrope i suzbijanju uticaja komunizma nakon Drugog svetskog rata.

08.00 - Finska i Švedska zvanično su danas podnele zahtev za pridruživanje NATO, saopštio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

 

 

07.58 - Lokalni mediji javljaju da su tokom noći gađani objekti u Nikolajevu, Dnjepropetrovsku i Harkovu

07.48 - Specijalne snage Oružanih snaga Ukrajine love ruski tenk T-80 u oblasti Harkova

 

 

07.40 - SAD najavile prikupljanje dokaza o navodnim ruskim zlocinima

Američki Stejt department najavio je pokretanje novog programa za prikupljanje i analizu dokaza o ratnim i drugim zločinima koje je Rusija počinila u Ukrajini.
U saopštenju Stejt departmenta navodi se da će takozvana Opservatorija za sukobe objediniti dokumentaciju i dokaze koji su prikupljeni iz nezvaničnih izvora o akcijama Rusije u Ukrajini, prenosi Rojters.
Američki predsednik Džozef Bajden upire prstom u Rusiju zbog, kako on kaže "velikih ratnih zločina" počinjenih u Ukrajini.
Bajden je naglasio da je rešen da Moskva snosi odgovornost za pokretanje "najvećeg kopnenog sukoba na tlu Evrope od Drugog svetskog rata".
Iz Stejt departmenta je najavljeno da će izveštaji, analize i dokazi o navodnim ruskim zločinima biti dostupni na veb stranici Opservatorije za konflikte.

07.38 - Nehamer: Za Austriju clanstvo u NATO ne dolazi u obzir

Austrijski kancelar Karl Nehamer istakao je u Pragu da za Austriju članstvo u NATO ne dolazi u obzir.

„Austrija je bila, jeste i ostaće neutralna", poručio je on tokom posete Češkoj Republici.

Prema njegovim rečima, za Austriju se ne postavlja pitanje članstva u NATO, jer ona, kaže, ima potpuno drugačiju istoriju od Švedske i Finske.
Nehamer je podsetio da su te dve zemlje proglasile da su nesvrstane i da imaju zajedničku granicu sa Rusijom.

„Zbog toga ima razumevanja da žele da se priključe vojnom savezu, ali za Austriju to ne dolazi u obzir", naglasio je Nehamer.

On je kazao da je Austrija unutar EU potpuno solidarna sa Ukrajinom. I ministarka odbrane Austrije Klaudija Taner istakla je da je na svakoj zemlji da sama odluči hoće li se priključiti nekom savezu.
U Austriji je, ukazala je, situacija ustavno-pravno jasna i neutralnost je deo Ustava.
Takođe, kaže Taner, „neutralnost je i u srcima Austrijanaca".

07.25 - Ukrajina: Rusi nastavljaju raketne napade sirom zemlje

Ruske snage nastavljaju raketne napade na vojne ciljeve i civile širom Ukrajine, tvrdi ukrajinska vojska.
Prema navodima Generalštaba oružanih snaga Ukrajine, ruski vojnici blokiraju jedinice u čeličani Azovstalj u Marijupolju, prenosi Bi-Bi-Si.
Kako dodaje, ruske snage vrše napade i u Donjecku, a granatiraju i pograničnu Černigovsku i Sumsku oblast.

07.20 - Britanci objavili najnovije obaveštajne podatke

Najnoviji obavještajni podaci britanskog ministarstva obrane ističu "značajne ruske probleme s resursima u Ukrajini", za koje kaže da "verojatno doprinose neujedinjenom zapovedništvu koje nastavlja ometati ruske operacije".

 

 

07.10 - Slucki: SAD krive za prekid pregovore Ukrajine i Rusije

Član pregovaračke delegacije Rusije Leonid Slucki optužio je Sjedinjene Američke Države da su doprinele tome da pregovori sa Ukrajinom, koji su počeli 28. februara, uđu u stagnaciju i da se više ne vode ni u kom formatu.

"Siguran sam da su vašingtonski mentori Zelenskog dali značajan doprinos tome da su pregovori, koji su počeli na zahtev Ukrajine 28. februara, na kraju ušli u stagnaciju i da se sada ne vode ni u kom formatu", napisao je Slucki na svom Telegram kanalu.

Ocenio je da Vašingtonu ne treba ni mir u Ukrajini, ni mirovni sporazum, ni uspeh u pregovorima, prenose RIA Novosti.

"Oni su objavili hibridni rat Rusiji i vode ga tuđim rukama. Stejt department ne bi trebalo da pokušava da stvara „uslove" kroz vojnu pomoć Kijevu. To je beskorisno. Svi ciljevi specijalne operacije će biti postignuti", poručio je Slucki.

07.05 - Kanada zabranila ulazak Putinu

Ministar za javnu bezbednost Kanade saopštio je da njegova zemlja zabranjuje ulazak u zemlju za oko 1.000 Rusa koji su pod sankcijama, uključujući ruskog predsednika Vladimira Putina.

07.04 - Švedska i Finska danas predaju zahteve za članstvo u NATO

Švedska i Finska danas će predati zahteve za članstvo u NATO, najavila je švedska premijerka Magdalena Anderson.

"U Švedskoj i Fnskoj smo saglasni da idemo ruku pod ruku kroz ceo proces i zajedno ćemo sutra podneti zahtev", rekla je Anderson na zajedničkoj konferenciji za novinare sa finskim predsednikom Saulijem Ninistom u Stokholmu, a prenosi Rojters.

Finski parlament odobrio je u utorak predlog da Finska zatraži prijem u NATO, saopštio je predsednik parlamenta Mati Vanhanen, dok je ministarka spoljnih poslova Švedske An Linde potpisala u utorak ujutru zahtev za prijem u NATO.

07.03 - Guverner: Ukrajinci granatirali ruski granicni prelaz Tetkino

Granični prelaz Tetkino na rusko-ukrajinskoj granici sinoć se našao na udaru minobacačkih granata, saopštio je guverner Kurske oblasti Roman Starojt, navodeći da nije bilo žrtava.

"Prelaz Tetkino u Gluškovskom okrugu Kurske oblasti bio je granatiran danas oko 20.30 časova. Projektili su ispaljeni sa ukrajinske teritorije", napisao je guverner Kurske oblasti na Telegramu, prenosi TAS S.

Ruska agencije navodi da je Ukrajina i ranije granatirala granični punkt u naselju Tetkino, i to 24. februara, 29. marta i 23. aprila, ali ni tada nije bilo ljudskih žrtava.
Ipak, granatiranje izvedeno 23. aprila dovelo je do požara u lokalnoj kancelariji ruskog nadzornog tela za poljoprivredu, dodaje TAS S.

07.00 - Karta koja pokazuje kako su raspoređene ruske trupe

 

 

07.00 - UKR: Činimo sve da spasimo preostale vojnike iz Azovstalja

Ukrajina čini "sve moguće i nemoguće" kako bi spasila preostale borce zarobljene u čeličani Azovstalj u Marijupolju, kaže zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maliar.
Maliar je rekla da Kijev zna koliko se još vojnika nalazi u čeličani, ali je naglasila da je to "osetljiva informacija".
U ponedeljak je 264-oro boraca, od kojih su mnogi teško ranjeni, evakuisano u oblasti koje su pod kontrolom proruskih snaga, prenosi Bi-Bi-Si.
Prema navodima Rojtersa, u utorak je još sedam autobusa viđeno kako napuštaju lice mesta.
Konvoj je stigao u Olenivku, selo koje drže proruske snage u Donbasu, dodaje Bi-bi-Si.
Rusko tužilaštvo saopštilo je da će ispitati sve ukrajinske vojnike u sklopu istrage o, kako navodi Moskva, "zločinama ukrajinskog režima protiv civila Donbasa".
Ukrajina želi da razmeni svoje vojnike za zarobljene ruske vojnike u sklopu sporazuma o evakuaciji koji je potvrdila Moskva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
GEDZA

pre 1 godinu

Kaže anglosaksonska propaganda , ups UKR: Činimo sve da spasimo preostale vojnike iz Azovstalja Kako bre to činite..... tako što se ljudi predaju i odlaze na ispitivanje o zločinima protiv naroda Donbasa od 2014-te, pa ona oni koji zločine nisu činili,.... odlaze u deo za razmenu a oni sa nacističkim obeležjima,... ostaju do sudske presude..... Pa takvu odluku ste mogli da donesete i 20 februara ove godine ....... zbog koje naša slovenska braća, koja se izjašnjavaju kao Ukrajinci i Rusi, ne bi doživeli ovolike patnje i neprijatnosti..... Alal vam odluka....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija