• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji webtribune

22.05.2022

19:00

EVROPA ĆE BITI MATIRANA SA DVA POKRETA! Putin radikalno promenio strategiju u Ukrajini, svaki potez Moskve  "lukava zamka" za Kijev, a preliće se i na Zapad?!

Reuters

Vesti

EVROPA ĆE BITI MATIRANA SA DVA POKRETA! Putin radikalno promenio strategiju u Ukrajini, svaki potez Moskve "lukava zamka" za Kijev, a preliće se i na Zapad?!

Podeli vest

Ruska Federacija, u okviru specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, sprovodi niz važnih geopolitičkih mera usmerenih na dalju konfrontaciju sa Zapadom

Ovaj zaključak su doneli novinari novinske publikacije Moskovski Komsomolec. Autori materijala su detaljno govorili o novim spoljnopolitičkim odlukama Moskve, a takođe su objasnili kako je Rusija radikalno promenila strategiju u Ukrajini.

Analitičari „Moskovskog komsomoleca” primetili su da je u okviru specijalne operacije ruski predsednik Vladimir Putin doneo određene odluke, korenito promenivši strategiju prema Ukrajini.

Sada je stavljeno težište na istrajnost u ostvarivanju sopstvenih ciljeva vezanih za konfrontaciju sa Zapadom. Moskva planira da počne ostvarivanje još nekoliko planova i pristupi ispunjavanju svih postavljenih zadataka u cilju zaštite sopstvenih nacionalnih interesa.

Novinari su uvereni da je Rusija već počela da sprovodi svoje nove strateške planove nudeći Ukrajini da kupuje struju iz nuklearne elektrane Zaporožje. Ove izjave Moskve su lukava zamka za Kijev, pošto su ukrajinske vlasti u pat poziciji, ali takve predloge ne mogu ostaviti bez reakcije.

„Zvanični Kijev će ili morati da plati struju novim vlasnicima regiona (Rusija) i time zapravo prizna njihov legitimitet, ili će to odbiti. Kako se Moskvi može ekonomski uzvratiti?“ — pitali su se autori materijala.

Moskovski komsomolec je uveren da će Kijev podleći emocijama i odlučiti da blokira tranzit ruskog gasa u Evropu. Ukrajinske vlasti, sprovodeći takve mere, naći će se u lukavoj zamci Rusije. Brisel, koji je ostao bez ruskog gasa, biće prinuđen da razmotri mogućnost pokretanja Severnog toka 2.

Nova taktika koju Rusija planira da primeni najverovatnije će uroditi plodom u bliskoj budućnosti. Ukrajina i Evropa biće prinuđene da pristanu na ruske uslove, pošto neće moći da se suprotstave pritiscima Moskve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hahahahahahhahahah

pre 1 godinu

Da, slazem se! Oni su bas poznati po strategiji. Pretvorili su krstaricu Moskva u podmornicu i sada ce ih napasti sa brodom duhova? Briljantno! Ja tipujem da ce Drug Patuljak Izlapeli od KGB uskoro biti svrgnut i poslat u Hag, posto je tamo bezopasan. Tacno je Rusi ne priznaju Hag, ali, tamo je Drug Izlapeli na sigurnom, i pred kamerama suda bez butoksa ce izgledati vrlo lose, zar ne? Moguce da je vojska namerno gubi, kako izazvala bes naroda i smenila Druga Patuljka Izlapelog? Hahahha!!! Zavrsce kao pokojni Milosevic. I treba!

cardak

pre 1 godinu

RUSIJA PORED SVIH CILJEVA ima glavni cilj a to je UNISTENJE NATOa onog momenta "kad taj metak predje ukrajunsku ili rusku granicu".Ne NATO vise nece postojati (bez obzira na snagu nemacke -naprotiv i nemci imaju ceh da plate rusima )!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija