• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/BBC

25.05.2022

11:02

BOMBARDUJU, OPSEDNU, ZAUZMU! PRILAZE SA SVIH STRANA! Otkrivena moćna ruska strategija kojom osvajaju Severodonjeck

AP/Tanjug

Vesti

BOMBARDUJU, OPSEDNU, ZAUZMU! PRILAZE SA SVIH STRANA! Otkrivena moćna ruska strategija kojom osvajaju Severodonjeck

Podeli vest

Džo Invud, dopisnik BBC-ja iz Kijeva, piše o ruskoj taktici u istočnoj Ukrajini. "Selo po selo, grad po grad, ruske snage prvo bombarduju, zatim opsedaju, a zatim zauzimaju ukrajinska mesta koristeći ogroman broj vojnika", napisao je on

Upravo to se trenutno dešava u Lugansku, a posebno u gradu Severodonjecku. Guverner Luganska Sergej Hajdai rekao je da Rusi prilaze sa svih strana.

Severodonjeck je poslednje veliko uporište ukrajinskih snaga na istočnoj obali važne reke, navodi dopisnik. Ali na putu ka ruskim snagama nalaze se neke od najodlučnijih i najiskusnijih jedinica ukrajinske vojske.

Linije za snabdevanje Severodonjecka su i dalje otvorene, ali je nejasno koliko će to trajati. Moglo bi biti samo pitanje vremena kada će branioci biti u potpunosti opkoljeni i neće moći da izađu, baš kao ni preostali civili u gradu, piše on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera ložač

pre 1 godinu

Vaša škola, pa vi kako ste radili po svetu isto tako, jedino što niste Vi kopneno ulazili već vaši čauši sluge je njihovi životi su bezvredni u odnosu na pljačku rudnog bogatstva i porobljavanja

A ja mislio da oslobadjaju

pre 1 godinu

A ja mislio da oslobadjaju napaceni ruski zivalj, a oni osvajaci i ubice? Razocaran sam. Kako su krenuli sitice do Haga, bez ispaljenog metka! Hahahahha!!! I to sa jedinim helihopterom, ko pok. milosevic. Jedva cekam!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija