• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B92

26.05.2022

12:31

(MAPA) AZOVSKO MORE IZGUBLJENO ZA UKRAJINU! Zaporoška i Hersonska oblast "zauvek odlaze" u Rusiju, Kijev nikada neće povrati kontrolu...

printscreen en-media.tv

Vesti

(MAPA) AZOVSKO MORE IZGUBLJENO ZA UKRAJINU! Zaporoška i Hersonska oblast "zauvek odlaze" u Rusiju, Kijev nikada neće povrati kontrolu...

Podeli vest

Član Glavnog saveta vojno-civilne administracije Zaporožja, Vladimir Rogov, kazao je danas za agenciju RIA Novosti da je Ukrajina zauvek izgubila pristup Azovskom moru, pošto se, prema njegovim rečima, Zaporoška i Hersonska oblast nikada neće vratiti pod kontrolu Kijeva

„Azovsko more je zauvek izgubljeno za Ukrajinu. Luke u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti nikada više neće biti ukrajinske. Siguran sam da će posle ponovnog ujedinjenja naših regiona sa Rusijom, Azovsko more ponovo, kao nekad, biti isključivo unutrašnje more Ruske Federacije“, rekao je Rogov.

Tokom specijalne operacije, ruska vojska je preuzela kontrolu nad Hersonskom oblasti i Azovskim delom Zaporoške oblasti na jugu Ukrajine, navodi agencija RIA Novosti.
Ukrajinski vojnici se predaju

Ambasador LNR u Moskvi Rodion Mirošnik rekao je da se u DNR i LNR predalo oko 8.000 ukrajinskih vojnika. Prema njegovim rečima, taj broj se na dnevnom nivou uvećava za nekoliko stotina.

Trenutno se oko 8.000 ukrajinskih ratnih zarobljenika nalazi u samoproglašenim Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), i taj broj raste, izjavio je danas diplomatski predstavnik LNR u Rusiji Rodion Mirošnik.

„Ima mnogo ratnih zarobljenika. Naravno da ih je više na teritoriji Donjecke Narodne Republike, ali i mi imamo dosta, i sada ih je ukupno oko 8.000“, naveo je Mirošnik.

To je mnogo, ocenio je on i naglasio da se broj zarobljenika svakodnevno povećava za nekoliko stotina, prenosi TAS S.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija