• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.06.2022

10:33

(VIDEO) 'LEGIJA STRANACA' UŠLA U SEVERODONJECK! Počinje krvava bitka na sve ili ništa! Trenutak istine je blizu - može li Kijev da izvede kontraofanzivu...

Printskrin Youtube/Kanal 5

Vesti

(VIDEO) 'LEGIJA STRANACA' UŠLA U SEVERODONJECK! Počinje krvava bitka na sve ili ništa! Trenutak istine je blizu - može li Kijev da izvede kontraofanzivu...

Podeli vest

Grupa stranih boraca ušla je u Severodonjeck, pokušaće sa ukrajinskim snagama da vrati ovaj grad pod kontrolu Kijeva

Ruske trupe i dalje aktivno jurišaju na Severodonjeck. U toku borbi uspeli su da dođu do pola grada. Istovremeno, prema ukrajinskoj vojsci, u gradu se vodi urbani rat u kojem sada učestvuju i strani borci.

"Oružane snage pokušavaju da se konsoliduju i pripreme za kontraofanzivne operacije. Pomogle su im jedinice stranaca iz celog sveta, koji su dobrovoljno formirali posebnu specijalnu jedinicu i bore se na strani Ukrajine", javljaju dopisnici Radija Svoboda koji su uspeli da dođu do Severodonjecka. U prilogu pod naslovom "'Legija stranaca' ušla u Severodonjeck" objavili su i snimak sa lica mesta, sa akcentom na učešće stranih boraca u okršajima u ovom gradu.

Podsetimo, ukrajinske snage tvrde da su povratile oko 20 odsto grada tokom borbi sa Rusijom. Šef istočnog regiona Luganska Serhij Gajdaj kaže:

"Situacija je ranije bila teška, ruske snage držale su 70 odsto teritorije grada, a sada smo ih odbili nazad za 20 odsto."

Gajdaj je dodao da su Rusi granatirali ukrajinske pozicije satima i onda su napredovali samo da bi bili vraćeni nazad uz pomoć ukrajinskih boraca koji nisu povređeni.

"Ali ovog puta naši vojnici napreduju korak po korak, jer sa artiljerijom, avionima, minobacačima, prosto uništavaju sve pred sobom", istakao je Gajdaj.

On je rekao i kada ukrajinska vojska bude dobila dalekometno oružje ruske trupe će biti daleko od ukrajinskih položaja.

"A onda, verujte mi, ruska pešadija će moći samo da beži", dodao je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
PETAR

pre 2 godine

GOTOVI STE ..RUSIJA JE VELESILA SVETA ,A OVI STRANI BANDITI SVI CE ZAVRSITI NA RAZNJU-NAGRADA CE BITI ONIMA KOJI BUDU DEPORTOVANI U SIBIR DALEKO KA POLARNOM POLU DA SE UGREJU ,TAMAN SUNCE U DECEMBRU NAJVISE GREJE NA - 50,NO JA SAM PRISTALICA BOLJE NA RAZNJU BANDITI SE LEPO PEKU

milos

pre 2 godine

a niste objasnili citaocima da su vec dobili batine i pobegli sa mesta e informer za koga vi radite

sledeća vest

Vesti

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija