• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.06.2022

20:42

KINA LANSIRA "BOŽANSTVENU STRELU"!? Oglasio se Peking i potvrdio svoj cilj, Amerika ćuti! (Video)

printscreen

Vesti

KINA LANSIRA "BOŽANSTVENU STRELU"!? Oglasio se Peking i potvrdio svoj cilj, Amerika ćuti! (Video)

Podeli vest

Kina će u nedelju u svemir poslati letelicu u kojoj će biti tri astronauta i nosiće modul ka nezavršenoj svemirskoj stanici, gde će živeti i raditi narednih šest meseci, pošto gradnja ulazi u završnu fazu

Raketa "Long marč-2F" poznatija kao "Božanstvena strela" nosi letelicu "Šenžu-14" i krenuće sutra iz Centra za lansiranje satelita "Džiukan".

Zvaničnik kineske Agencije za svemirska istraživanja Lin Sikijang rekao je da će u letelici biti komandant misije Čen Dong uz Liju Janga i Kaj Sužea. 

"Sve pripreme za lansiranje su obavljene", naglasio je Sikijang.

"Šenžu-14" će biti treća od četiri misije sa ljudskom posadom i sedma od ukupno 11 misija koje su neophodne za okončanje gradnje svemirske stanice do kraja godine. Kina je radove na gradnji svemirske stanice sa tri modula počela u aprilu prošle godine lansiranjem "Tjanhea" prvog i najvećeg od tri modula.

Nije poznato da li su se NASA ili SAD oglasile o kineskom lansiranju rakete u svemir.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija