• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.06.2022

19:02

BAJDEN PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU U AMERICI!

AP PHOTO

Vesti

BAJDEN PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU U AMERICI!

Podeli vest

Američki predsednik Džozef Bajden proglasio je vanrednu situaciju u zemlji zbog pretnji od nedovoljne dostupnosti kapaciteta za proizvodnju električne energije, dajući hitna ovlašćenja državnom sekretaru za trgovinu da rešava ovaj problem

Bajden je predložio da borba protiv nestašice struje bude u nadležnosti sekretarke Đine Rejmondo tako što će odobriti oslobađanje od carina na uvoz solarnih ćelija i modula iz Kambodže, Malezije, Tajlanda i Vijetnama.

Ova mera će trajati dve godine ili dok se vanredna situacija ne ukine.

Proglašenje vanredne situacije usledilo je posle Bajdenove odluke da koristi ratne zakone za podsticanje domaće proizvodnje solarnih panela i drugih izvora za proizvodnju takozvane zelene energije.

On je korišćenje ovog zakona obrazložio potrebom da se smanji upotreba nafte i gasa i smanji zavisnost SAD od snabdevanja iz „neprijateljskih“ zemalja


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 1 godinu

kaze jedna SRPSKA poslovica ko drugome kopa jamu sam u nju upadne e to je AMERIKA I ZAPAD uradili tek ce da vide svg boga

Marcco

pre 1 godinu

Samo što Đina Rejmondo ne zna gde je levo a gde desno...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija