• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

10.06.2022

21:52 >> 14:08

107. DAN RATA! Granatirano 16 naselja u DNR sa 360 projektila! Vlada je usvojila uredbu o istupanju Rusije iz... (VIDEO)

Tanjug/Pixabay/fotomontaža

Vesti

107. DAN RATA! Granatirano 16 naselja u DNR sa 360 projektila! Vlada je usvojila uredbu o istupanju Rusije iz... (VIDEO)

Podeli vest

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 107. dan. U toku su borbe za strateški važan grad Slavjansk, kao i ofanziva na potezu od Popasne ka Bahmutu. SAD reagovale na smrtnu kaznu trojici stranih plaćenika u DNR. Ukrajiski izvori navode da je raketirana fabrika protvibrodskih raketa Neptun u Dnjepropetrovsku

22.00 - Granatirano 16 naselja u DNR sa 360 projektila

Narodna milicija Donjecke Narodne Republike je saopštila da je ukrajinska vojska u protekla 24 sata gađala 16 naselja u DNR sa više od 360 projektila iz višecevnih bacača raketa „Grad“ i „Uragan“, kao i iz minobacača kalibra 120 milimetara.

Poginulo je troje civila, 16 je ranjeno, 27 stambenih objekata je oštećeno i četiri objekta civilne infrastrukture.

21.50 - Granatiran Volčansk u trenutku podele humanitarne pomoći

Ukrajinske trupe otvorile su vatru na grad Volčansk koji su oslobodile ruske trupe u Harkovskoj oblasti u trenutku izdavanja humanitarne pomoći, povređena su odrasla osoba i dete, saopštilo je Ministarstvo komunikacija Luganske Narodne Republike.

21.45 - Uklonjeno 550 mina

Tokom protekla 24 sata ruski stručnjaci za eksploziv onesposobili su više od 550 eksplozivnih naprava u naseljima Donjecke i Luganske Narodne Republike, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije Mihail Mizincev.

On je dodao da je u Rusiju iz ugroženih područja Ukrajine i republika Donbasa tokom proteklog dana evakuisano više od 21.600 ljudi, među kojima je 2.900 dece.

Prema rečima Mizinceva, Rusija je od 2. marta u Ukrajinu dostavila 28.961 tonu humanitarne pomoći, koja obuhvata sredstva prve pomoći, hranu, lekove i medicinsku opremu.

21.36 - Vlada je usvojila uredbu o istupanju Rusije iz Svetske turističke federacije

 


 

 

20.20 - Zapadne zemlje ne odustaju od cilja da izravnaju front po ruskoj granici, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

On je dodao da su spremne da uđu u Belorusiju iz zapadnog dela Ukrajine.

"Zapadne zemlje još nisu odustale od cilja da izravnaju front kako bi se on protezao u pravcu: Smolensk-Pskov, Smolensk-Brjansk-Kursk i odatle do Rostova. Oni moraju da poravnaju front. A mi smo udaljeni skoro hiljadu kilometara i taj balkon se mora odseći. To je njihov cilj, oni se neće zaustaviti, ući će iz zapadnog dela Ukrajine ili još odnekud. Možda će morati da se vode borbe za zapadnu Ukrajinu da se ne odseče. Jer to je za nas nešto poput smrti, ne samo za Ukrajince. Strašne stvari se dešavaju unaokolo“, rekao je Lukašenko.

19.44 - Kijev razmenio četiri ruska zarobljenika za pet Ukrajinaca

Zvanični Kijev razmenio je danas četiri ruska zarobljenika za pet Ukrajinaca, saopštio je danas guverner ukrajinske oblasti Nikolajev Vitalij Kim.
To je 11. razmena zarobljenika sa Rusijom od početka specijalne vojne operacije Moskve u Ukrajini u februaru.
Kim je na Telegramu napisao da je jedan od oslobođenih Ukrajinaca lokalni seoski starešina, kojeg su ruske snage kdnapovale 10. marta, prenosi Rojters.

18.53 - Albanija priskače u pomoć Ukrajini?

Albanija će poslati milion evra humanitarne finansijske pomoći Vladi Ukrajine, saopšteno je danas iz albanske Vlade.

Ova pomoć, kako se navodi u saopštenju, biće pokrivena iz rezervnog fonda državnog budžeta, odobrenim za 2022. godinu, preneo je "Albenijen dejli njuz".

18.50 - Raketirana Gorlovka

Ukrajinske trupe u 17.20 (vreme se poklapa sa moskovskim vremenom) ispalile su deset raketa iz VBR Grad na grad Gorlovka u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre

 18.45 - Poginula trojica vojnika DNR

Trojica vojnika Donjecke Narodne Republike su poginula, 12 je povređeno tokom proteklog dana, saopštila je Narodna milicija DNR.

- Sa žaljenjem vas obaveštavamo da su u protekla 24 sata u borbi za nezavisnost troje branilaca Donjecke Narodne Republike poginulo u vršenju vojne dužnosti, a 12 ih je povređeno, navodi se u saopštenju Narodne milicije na svom Telegram kanalu.

18.40 - Predalo se 9 ukrajinaca, specnaz ih sproveo na sigurno

Jedinica ruskog specnaza uspela je da bez gubitaka sprovede grupu od 9 ukrajinskih vojnika do ruskih linija, koji su hteli da se predaju u reonu sela NJujork.

18.31 - Ukrajinci Rusima dali rok

Ukrajinska vojna obaveštajna administracija kaže da veruje da Rusija ima ekonomske resurse da nastavi rat sadašnjim tempom "još jednu godinu".

"Rukovodstvo Kremlja će verovatno pokušati da zamrzne rat na neko vreme kako bi ubedilo Zapad da ukine sankcije, ali će onda nastaviti agresiju", naveli su Ukrajinci u telegramu.

17.44 - Stradalo više od 7.700 civila u DNR

U Donjeckoj Narodnoj Republici od 3. do 9. juna poginula su 62 pripadnika policije i 23 civila, povređeno je 260 bezbednosnih službenika i 100 civila, pokazuju podaci kancelarije ombudsmana DNR.

- Ukupan broj poginulih tokom čitavog perioda oružane agresije Ukrajine je 7.726 ljudi, uključujući 108 dece“, navodi se na sajtu ombudsmana.

Prema rečima ombudsmana DPR Darje Morozove, protekla nedelja je postala „jedna od najtežih za republike“.

17.00 - Ukrajinske trupe u 15.50 časova (po moskovskom vremenu) ispalile su tri granate „NATO“ kalibra 155 milimetara na Vorošilovski okrug Donjecka, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

17.30 - Francuska spremna za deblokiranje

Francuska je spremna da učestvuje u operaciji deblokiranja luke Odese na jugu Ukrajine kako bi se omogućio izvoz žitarica zemljama kojima je potrebno, saopštila je danas Jelisejska palata. Kako je prenela francuska onlajn televizija BFMTV, neimenovani savetnik francuskog predsedništva izjavio je da je Francuska na raspolaganju za "operaciju koja bi omogućila pristup luci Odese na bezbedan način, odnosno pristup brodova uprkos tome što u moru ima mina".

Savetnik je dodao da Francuska želi da Ukrajina izadje kao pobednik iz sukoba sa Rusijom. "Kao što je predsednik (Francuske Emanuel Makron) imao priliku ranije da kaže, želimo pobedu Ukrajine. Želimo da se ponovo uspostavi teritorijalni integritet Ukrajine. Želimo da ovaj sukob, ovaj rat Rusije protiv Ukrajine prestane što je pre moguće", rekao je Makronov savetnik.

Rusija je uvela blokadu ukrajinskih luka u Crnom moru, posebno luke Odesa, dok ukrajinske vlasti žele da iz tih luka izvezu oko 20 miliona tona žita pohranjenih u silosima zemlje.

16.51 - Makron sledeće nedelje u Rumuniji i Moldaviji

Francuski predsednik Emanuel Makron posetiće Rumuniju i Moldaviju sledeće sedmice kako bi izrazio solidarnost Francuske sa svojim evropskim saveznicima koji su najizloženiji ratu u Ukrajini, saopšteno je danas iz Makronovog kabineta.

Makron će 14. juna posetiti francuske trupe u Rumuniji, a narednog dana će otići u Moldaviju, prenosi Rojters.

16.48 - Situacija u Ukrajini

 

 


16.28 - Fon der Lajen sa papom o Ukrajini

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen razgovarala je danas sa poglavarom Rimokatoličke crkve Franjom o naporima koji se preduzimaju radi okončanja rata u Ukrajini i ublažavanja globalne krize sa hranom.

"Stojimo uz one koji pate usled razaranja u Ukrajini. Ovaj rat mora da bude završen i mir ponovo uspostavljen u Evropi", navela je Fon der Lajen na Tviteru posle sastanka. Fon der Lajen se sastala i sa državnim sekretarom Vatikana, kardinalom Pjetrom Parolinom, i ministrom spoljnih poslova, nadbiskupom Polom Galagerom, koji se nedavno vratio iz Ukrajine.

Vatikan je saopštio da je u fokusu razgovora sa Fon der Lajen bila "zajednička posvećenost aktivnostima na okončanju rata u Ukrajini, uz posvećivanje posebne pažnje humanitarnim aspektima i posledicama nastavka sukoba u vezi sa hranom".

16.16 - Jedini način za spas - predaja

Ukrajinski militanti u fabrici Azot u severodonecku traže kontakt za pregovore, kako bi našli način da se povuku, rekao je ambasador LNR u RF.

Ukrajinskim militantima u fabrici Azot objašnjeno je da moraju da polože oružje i predaju se, drugi uslovi neće biti prihvaćeni.

16.06 - Slike iz rata

 

 

15.41 - Švajcarska uvela šesti paket sankcija Rusiji

Švajcarska, zemlja koja nije članica Evropske unije, podržala je šesti paket sankcija Rusiji i Belorusiji, uključujući i emgargo na izvoz ruske sirove nafte, saopštila je danas vlada na zvaničnom sajtu.

"Od 10. juna, Savezno veće se složilo sa odlukom da se usvoje nove sankcije EU protiv Rusije i Belorusije", navodi se u saopštenju, preneo je TAS S. Takođe, vlada je "odobrila sankcionisanje još 100 ruskih i beloruskih pojedinaca i preduzeća", dodaje se, uz napomenu da je lista identična kao EU.​

15.15 - Snage DNR napreduju ka Slavjansku

Jedinice Donjecke Narodne Republike približavaju se Slavjansku, saopštio je u Telegram kanalu štab teritorijalne odbrane DNR.

- Postoji napredak u pravcu Slavjanska - navodi se.

15.12 - Raketni napad na vojni aerodrom Dnjepar

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su raketnim udarom uništile ukrajinsku avijaciju stacioniranu na aerodromu Dnjepar, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

- Visoko precizne rakete sa vazdušnim lansiranjem na vojnom aerodromu Dnjepar uništile su avijacijsku opremu ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva . U Harkovskoj oblasti uništeni su proizvodni pogoni preduzeća za restauraciju naoružanja i vojne opreme Oružanih snaga Ukrajine, rekao je general.

14.09 - Tras: Smrtna presuda Britancima kršenje Ženevske konvencije


Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras izjavila je danas da presude protiv dvojice Britanaca osuđenih na smrt na istoku Ukrajine predstavljaju kršenje Ženevske konvencije.

"Presuda protiv njih je grubo kršenje Ženevske konvencije", navela je Tras na Tviteru posle razgovora sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrom Kulebom, preneo je Rojters.

Ona je razgovarala na temu kako da se pojačaju napori za oslobađanje ratnih zarobljenika na proruskim teritorijama u Ukrajini.

 

 

13.45 - Borba za ključni grad

Ukrajinske snage su držale svoje pozicije u intenzivnim uličnim borbama i pod danonoćnim granatiranjem u Severodonjecku, rekli su zvaničnici, a Rusija pokušava da preuzme kontrolu ovog grada, ključnog za kontrolu istočne Ukrajine, piše Rojters.

13.03 - "NATO municija"

Ruski istražitelji tvrde da su snimili kako su ukrajinski ekstremisti upotrebili NATO municiju u granatiranju stambenih naselja u centru Donjecka.

 

 

12.30 - Gradonačelnik:Granatirano skladište žita u Nikolajevu

Ruske snage pogodile su granatom skladište žita u Nikolajevu, izjavio je danas gradonačelnik tog ukrajinskog grada Oleksandar Senkevič. On je naveo da je pogođena privatna luka koja je jedna od najvećih luka za skladištenje žita u Ukrajini i da su četiri njena skladišta izgorela, a da je žito koje je bilo u njima uništeno, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Nikolajev je pod svakodnevnim granatiranjem, ruska artiljerija gađa iz svih pravaca, a ruske linije su trenutno 20-30 kilometara udaljene od grada, dodao je Senkevič. Gradonačelnik ističe da ukrajinske snage imaju dovoljno opreme da brane grad, ali ne i da mogu da napadnu neprijatelja, navodi BBC.

12.23 - Ukrajinci uvlače Ruse u uličnu borbu kako bi neutralizovali artiljerijsku nadmoć

11.45 - "Ukrajinci ostali bez granata!"

Ukrajinska artiljerija na pravcu Lisičansk, gde ruska vojska napreduje zajedno sa snagama LNR i DNR, ima nedostatak granata, rekao je za RIA Novosti artiljerac DNR.

 

 

11.27 - Najnoviji izveštaj sa fronta

Portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov saopštio je da su ruske snage u Ukrajini oborile dva ukrajinska aviona: SU-25 u Harkovskoj oblasti i MIG-29 u Dnjepropetrovskoj oblasti. Dodao je i da su u napadu visokopreciznim raketama uništeni ukrajinski avioni na vojnom aerodromu "Dnjepar".

On je, pored toga, istakao da su raketne snage i artiljerija Oružanih snaga Rusije, tokom prethodnog dana, likvidirale i preko 350 ukrajinskih ekstremista.
U saopštenju se navodi i da su u vazdušnim napadima ruske avijacije u oblasti Harkova uništeni proizvodni kapaciteti preduzeća za remont ukrajinske vojne opreme.

„Raketne snage i artiljerija uništile su 303 regiona u kojima su bile koncentrisane vojne snage i vojna oprema Oružanih snaga Ukrajine. U artiljerijskim udarima uništeno je preko 350 ekstremista, sedam jedinica oklopne tehnike, dva višecevna raketna bacača ‘Grad’, pet poljskih artiljerijskih topova i minobacača, 16 vozila specijalne namene, kao i 11 skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja, municije i goriva“, naglasio je on.

 

 

On je naveo i da je oboreno pet bespilotnih letelica u oblastima DNR i LNR.
Pored toga, ruska protivvazduhoplovna odbrana presrela je četiri rakete „Točka-U“ u LNR i Harkovskoj oblasti, kao i tri granate višecevnog bacača raketa „Uragan“ u DNR i Harkovskoj oblasti.

„Ukupno je od početka specijalne vojne operacije uništeno: 195 aviona, 130 helikoptera, 1.168 bespilotnih letelica, 336 protivvazdušnih raketnih sistema, 3.484. tenka i drugih borbenih oklopnih vozila, 499 višecevnih bacača raketa, 1843 oruđa poljske artiljerije i minobacača, kao i 3.528 jedinica specijalne vojnih vozila“, istakao je Konašenkov.

10.42 - Kadirov najavio akcije čečenskih boraca u Lisičansku

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov napisao je na svom Telegram kanalu da su borci Specijalnog puka Heroja Rusije Ahmat-Hadži Kadirova pod komandom Zamida Čalajeva oslobodili Kamiševahu od naoružanih nacionalističkih grupa i spremni su da započnu sledeću fazu ofanzivne misije.
 
"Prema rečima Zamida Čalajeva sa lica mesta, dan ranije su porazili formaciju Terorističke odbrane i Snaga za specijalne operacije Ukrajine u broju od 58 ljudi. Narednih dana naši specijalci počeće oslobađanje Lisičanska. Da bi to uradili, oni imaju sve potrebne resurse i mogućnosti. Uprkos žestokom otporu nacionalističke hunte, naši borci ne nameravaju da odstupe od svojih ciljeva. Dakle, ostaje nam samo da čekamo njihovu sledeću pobedu.
 
Zamidu Čalajevu i celom osoblju specijalnih snaga želim sjajne uspehe u daljem ofanzivnom radu! Uveren sam da ćemo u bliskoj budućnosti izvojevati sigurnu pobedu nad neprijateljem i osloboditi narod Lisičanska od nacionalističkog i banderovskog ugnjetavanja", napisao je Kadirov.

 

 

10.14 - Štab DNR: Napredujemo ka Slavjansku

tab teritorijalne odbrane DNR je saopštio da snage republike uz podršku ruske vojske napreduju ka Slavjansku, gradu od oko 100.000 stanovnika na severu republike.

09.52 - London: Borbe oko Severodonjecka, Marijupolju preti kolera

Britansko ministarstvo odbrane objavilo je danas, pozivajući se na obavštajne podatke, da se borbe oko Severodonjecka na istoku Ukrajine nastavljaju, a da je Rusija ponovo preuzela kontrolu nad većim delom grada.

Ministarstvo u objavi na svom tviter nalogu, međutim, navodi da ruske snaga nisu ostvarile veliki napredak u pokušajima da okruže šire područje Severodonjecka sa severa i juga. U saopštenju se takođe upozorava da se lučki grad Marijupolj na jugu Ukrajine suočava s rizikom od velike epidemije kolere, dok su medicinske službe po svoj prilici već blizu kolapsa.

Podseća se da je Ukrajinu pogodila velika epidemija kolere 1995. godine, a da je od tada bilo više manjih žarišta, posebno oko obale Azovskog mora, uključujući Marijupolj. Ministarstvo tvrdi da Rusija ima teškoće u obezbeđivanju osnovnih javnih službi na teritorijama pod svojom kontrolom. Navodi da je pristup bezbednoj vodi za piće neredovan, kao i da se nastavljaju velike smetnje u uslugama telefonije i interneta.

 

 

09.15 - "Gubimo na prvoj liniji"

08.50 - Liz Tras: Lažna presuda

Šefica britanske diplomatije Liz Tras će postaviti pitanje dvojice Britanaca Ajdena Eslina i Šona Pinera koje je proruski sud u okupiranoj Ukrajini osudio na smrt, kada bude kasnije danas razgovarala sa šefom ukrajinske diplomatije Dmitrom Kulebom. Tras je već tu presudu nazvala „lažnom“ i naglasila da nema „baš nikakav legitimitet“.

 

 

08.06 - Ukrajina: Istraga o nezakonitom izricanju presude u Donjecku

Ukrajinski državni javni tužilac Irina Venediktova saopštila je da je pokrenuta pretpretresna istraga o izricanju presude dvojici Britanaca i jednom Marokancu koji su se borili na strani Kijeva i zbog toga osuđeni na smrt u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

"Ukrajina je već pokrenula pretpretresnu istragu o ovoj činjenici i preduzeće sve mere da pozove na odgovornost sve umešane u te nezakonite radnje“, napisala je ona na Fejsbuku, prenosi TAS S.

Foto: Tanjug/AP


Ejden Aslin (28) iz Notingemšira, Šon Piner (48) iz Bedfordšira i marokanski državljanin Saudun Brahim koje su zarobile ruske snage u Ukrajini juče su, kao strani plaćenici, osuđeni na smrt na sudu u samoproglašenoj DNR na istoku Ukrajine.

Foto: Tanjug/AP

08.03 - Francuska i dalje spremna da šalje teško naoružanje Ukrajini

Francuska će ostati spremna da odgovori na sve potrebe Ukrajine, uključujući teško naoružanje, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron u razgovoru sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim.

Kako je saopštila Jelisejska palata, Makron se interesovao za najnovija dešavanja na terenu, kao i o potrebama Ukrajine u pogledu vojne opreme, političke i finansijske podrške i humanitarne pomoći.

Sagovornici su se dogovorili da ostanu u kontaktu, posebno kada je reč o podnošenju zahteva Ukrajine za dobijanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, o čemu će se diskutovati na samitu EU 23. i 24. juna.

07.54 - Oružane snage Ukrajine nastavljaju granatiranje Donjecka

Novinar „Panorame“ Danil Jemeljanov izveštava o granatiranju TV tornja u Donjecku od strane Oružanih snaga Ukrajine.

 

 

07.17 - Humanitarna pomoć

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruski vojnici dopremili 100 tona humanitarne pomoći civilima u oslobođenim naseljima Harkovske oblasti.

07.14 - Blinkenova reakcija na smrtu kaznu trojici plaćenika

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da je američka administracija zabrinuta zbog smrtne kazne koju je za trojicu plaćenika izrekao sud Donjecke Narodne Republike. Vašington poziva Rusku Federaciju da poštuje norme humanitarnog prava.

07.02 - Pentagon: Ukrajina nema programe biološkog i hemijskog oružja

Ukrajina nema programe biološkog, nuklearnog ili hemijskog oružja, saopštio je Pentagon. U saopštenju sa navodi i da su SAD u poslednjih 20 godina podržale 46 različitih civilnih laboratorija i zdravstvenih centara u Ukrajini u okviru mirovnih programa.

SAD su, takođe, sarađivale na poboljšanju ukrajinske biološke bezbednosti i nadzoru bolesti vezanih za zdravlje ljudi i životinja. Posao koji se često sprovodi u partnerstvu sa spoljnim organizacijama, kao što su Svetska zdravstvena organizacija (SZO) i Svetska organizacija za zdravlje životinja (OIE), rezultirao je sigurnijim i efikasnijim nadzorom i otkrivanjem bolesti, navodi se u dokumentu.

Napominje se da su ukrajinski naučnici delovali u skladu sa najboljim međunarodnim praksama i normama u objavljivanju rezultata istraživanja, u partnerstvu sa kolegama iz sveta i organizacijama, te da su svoja istraživanja učnili dostupnim i drugima.

Foto: Tanjug/AP

07.00 - Raketirana fabrika protvibrodskih raketa Neptun?

Na društvenoj mreži Telegram pojavila se vest da je izvršen raketni napad na Dnjepropetrovsku fabriku agregata, gde se proizvode elementi protivbrodskih raketa Neptun.

 


 

 

06.55 - Putin odao počast caru Petru Velikom

Ruski predsjednik Vladimir Putin odao je juče  počast caru Petru Velikom, na 350. godišnjicu njegovog rođenja, upoređujući istorijsku težnju tadašnje i današnje Rusije za povratkom ruskih zemalja.

"Petar Veliki je 21 godinu vodio Veliki severni rat. Ratovao je sa Švedskom i činilo se kao da im je nešto uzeo. Nije im uzeo ništa, vratio je ono što je bilo rusko",  rekao je Putin nakon posete izložbi posvećenoj caru. Tadašnju kampanju Petra Velikog usporedio je sa situacijom u kojoj se trenutno nalazi Rusija.

"Očigledno je i na nama da vratimo (ono što je rusko) i ojačamo zemlju. Ako pođemo od činjenice da su te vrednosti temelj našeg postojanja, sigurno ćemo uspeti da rešimo probleme koji su pred nama", rekao je Putin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroljub

pre 1 godinu

Okupatori indijanske države objavljuju da su oni samo podržali civilna biološka istraživanja. zašto su onda sav mogući materijal ( pre dolaska Rusa ekspresno sklonili pa čak se i hvalili ) odneli čak u Australiju na nepoznatu lokaciju. Ovakve izjave se ljudima odavno smučile.

Kostolomac

pre 1 godinu

Pa normalno da su ostali bez municije ali za topove 152 i 122mm sovjetskog tipa, ali jos imaju 90 000 granata za M777 haubice 155mm, preko 100 000 za poljske 155mm crab haubice, dopremljena im je i ogromna kolicina 122mm raketa za BM-21 iz izraela i ceske.... Ama niko ne govori za ukrajinsko napredovanje u Zaporozju i prema Hersonu (sada su vec na 40-45km od grada), ako osvoje Herson , Krim ce biti otsecen od kopnenog puta prema Rusiji. Napad ukrajinskih partizana u Hersonu je unistio kafic pored gradske uprave i poginula su 20 orica ruskih vojnika, napadnuta je pruga koja ide za Donbas iz Rusije i prekinuta na nekoliko mesta, ruski izjavljuju , na lokalnim vestima DNB da im treba za popravak 3-4 dana.... Ako samo slusamo Sputnjik.ru i Sputnjik.rs, ispada da su ukrajinci zombiji koje ne mozes da ubijes jer ponovo se bore i osvajaju mesta koje Sputnjik objavljuje da su unistena ili zauzeta....

cardak

pre 1 godinu

Gosn FRANCUZ zajebo si se sad nece ni prici CRNOM MORU-moras da pitas RUSE aako ih ogovaras mogu samo da greskom nesto ISPALE STO KAZE"BUUUUM"

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija