• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.06.2022

08:29

I TREĆI, POSLEDNJI, MOST SEVERODONJECKA UNIŠTEN, GRAD POTPUNO ODSEČEN! Cilj ruske vojske je sada...

Reuters

Vesti

I TREĆI, POSLEDNJI, MOST SEVERODONJECKA UNIŠTEN, GRAD POTPUNO ODSEČEN! Cilj ruske vojske je sada...

Podeli vest

Svi mostovi do ukrajinskog grada Severodonjecka su sada uništeni, kaže lokalni guverner. Pošto je grad praktično presečen od ostalih delove Ukrajine, Serhii Haidai kaže da su isporuka zaliha i evakuacija civila sada nemogući, prenosi Bi-Bi-Si

Žestoke borbe vode se u istočnom gradu, gde su ukrajinski zvaničnici rekli da je ruska artiljerija isterala njene snage iz centra. Nedeljama je osvajanje Severodonjecka bio glavni vojni cilj Rusije. 

Zauzimanje Severodonjecka i obližnjeg grada Lisičanska bi Moskvi dalo kontrolu nad celim regionom Luganjska, koji je većim delom pod kontrolom separatista koje podržava Rusija.

Sva tri mosta u Severodonjecku su uništena, objavio je Haidai na Telegramu. Oni koji su ostali u gradu bili su primorani da prežive u "izuzetno teškim uslovima", dodao je on.

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski opisao je ljudsku cenu bitke za grad kao "zastrašujuću”. Ukrajinske trupe su se, kako je rekao, borile protiv ruskih snaga za "bukvalno svaki metar“. Izveštaji pokazuju da je oko 70% grada sada pod ruskom kontrolom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija