• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

15.06.2022

18:04

"ŠOLC I MAKRON IZDAJU UKRAJINU"! Zemljotres na svetskoj političkoj sceni zbog reči britanskog kolumniste!

Reuters

Vesti

"ŠOLC I MAKRON IZDAJU UKRAJINU"! Zemljotres na svetskoj političkoj sceni zbog reči britanskog kolumniste!

Podeli vest

Nemačka i Francuska izdaju Ukrajinu svojom uzdržanom politikom prema Rusiji i nespremnošću da naoružaju Oružane snage Ukrajine, piše Džejms Snel, kolumnista britanskog magazina "Spektator", prenose RIA Novosti

Kako je kolumnista primetio, šefovi obe zapadnoevropske države – Olaf Šolc i Emanuel Makron – pregovaraju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i istovremeno smanjuju sopstvene napore da podrže Kijev.

- Toliko je vremena prošlo, a Berlin još nije poslao nikakvo ozbiljno oružje ukrajinskim Oružanim snagama - podsetio je Snel.

- Nemci su pre mesec dana najavili isporuku 50 protivavionskih topova "Flakpancer Gepard" i haubica od 155 milimetara, ali oni još nisu poslati u zonu sukoba - precizirao je kolumnista.

Posmatrač citira i list "Velt", koji je iz ukrajinskih vladinih krugova dobio pristup informacijama koje pokazuju da je Berlin „namerno” smanjio izvoz municije.

- Čak su i oni koji se nalaze "unutar samozadovoljne i sebične nemačke birokratije" nazvali su to izdajom - kaže on.

Novinar je uveren da postoji opasnost od raskola u zapadnom savezu, koji bi mogao da nastane krivicom nemačke kancelarke i predsednika Francuske.

Foto: Reuters

- Ni Makron ni Šolc, što je prilično neobično, nisu "hodočastili" u Kijev. Ukrajinci su posramljeni i ljuti. Oni uviđaju da se ponovo oseća duboko ukorenjena nemačka dvosmislenost - rezimirao je Snel.

Na pozadini ruske specijalne operacije za oslobađanje Donbasa, koja je počela 24. februara, SAD i NATO saveznici nastavljaju da snabdevaju kijevski režim vojnom opremom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 1 godinu

Тај британски Снел је глуп као ноћ без месечине. Он не зна, да бој не бије свијетло оружје, већ бој бије срце у јунака. Могу они Украјини да дају, све и свашта од оружја, али слаба вајда.

Marcco

pre 1 godinu

Meni ovo pre lični na pripremu terena da Zelenski uđe u pregovore oko primirja jer je sada i "pod zapadnim pritiskom", a ne radi se o priiusku već o primirju koje će da se koristi za pregrupisavanje, obuku i dodatno naoružavanje Ukrajinske vojske... ali znaju to i Rusi.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17