• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/politros.com

16.06.2022

15:50

ZELENSKI HTEO DA SE PREDA, MAKRON I ŠOLC ZATO DOJURILI U KIJEV?! Evropski lideri dogovaraju i nešto krupnije! Šok tvrdnja ukrajinskog političara - u igri je ova država

Ilustracija

Vesti

ZELENSKI HTEO DA SE PREDA, MAKRON I ŠOLC ZATO DOJURILI U KIJEV?! Evropski lideri dogovaraju i nešto krupnije! Šok tvrdnja ukrajinskog političara - u igri je ova država

Podeli vest

Lideri Francuske, Nemačke i Italije dolaze u Kijev kako bi se sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim dogovorili prenos zapadnih regiona Ukrajine poljskim vlastima, tvrdi ukrajinski političar Aleksej Žuravko

Nemački kancelar Olaf Šolc, francuski predsednik Emanuel Makron i italijanski premijer Mario Dragi organizovali su posetu Kijevu kako bi sprečili Zelenskog da se preda i podelili Ukrajinu, tvrdi Žuravko, bivši narodni poslanik Vrhovne rade, navodeći da to nije sve.

Žuravko navodi da je sada za Evropu izuzetno korisno da se u Ukrajini nastavi akutna faza krize i da se zemlji nanese maksimalna šteta.

- Sve dok u zemlji vlada konfuzija, Zapad će moći da nastavi slobodno da izvozi bilo šta sa ukrajinske teritorije. Na primer, danas Evropa izvozi ukrajinsko žito kopnenim putevima i želi da to i dalje čini. Istovremeno, Kijev i Zapad tvrde da se Rusija navodno meša u izvoz žita iz Ukrajine blokiranjem ukrajinskih morskih luka. To je laž. Ukrajinske luke su blokirane zbog pomorskih mina Oružanih snaga Ukrajine - rekao je Žuravko.

Takođe, evropski lideri će tokom pregovora u Kijevu zahtevati da Volodimir Zelenski reši ranije postavljene zadatke, siguran je Žuravko. Jedan od ovih zadataka je, kako tvrdi, podela Ukrajine.

- Lideri zemalja EU će zahtevati od Zelenskog da deo ukrajinskih regiona prebaci Poljskoj, jer je to neophodno - rekao je bivši zamenik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

pa gde sad da se predas .. samo sto nisi Putina uhvatio .. za bradu ..

Milenko Mihajlovic

pre 1 godinu

Zašto Zapadne Države nemare da uniste Ukrajinu. Samo da bi ostetile Rusiju.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija