• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.06.2022

20:33

ŠTA JE TAČNO ĐINPING PORUČIO NA SAMITU U RUSIJI?! VELIKI POTENCIJAL MOSKVE I PEKINGA! Predsednik Kine pokazao veliku moć

AP/Tanjug

Vesti

ŠTA JE TAČNO ĐINPING PORUČIO NA SAMITU U RUSIJI?! VELIKI POTENCIJAL MOSKVE I PEKINGA! Predsednik Kine pokazao veliku moć

Podeli vest

Predsednik Kine Si Đinping izjavio je danas da saradnja Kine i Rusije pokazuje dobar zamah

Si je to rekao u unapred snimljenom video obraćanju na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

- Sada se saradnja Kine i Rusije u svim oblastima razvija uzlaznom putanjom. Trgovinski promet u prvih pet meseci ove godine dostigao je 65 milijardi 800 miliona američkih dolara. Do kraja godine možemo da računamo na nove rekorde, što ukazuje na visoku otpornost na stres i unutrašnji potencijal kinesko-ruske saradnje - rekao je Si Đinping.

Putin je na istom samitu govorio o udarima na rusku ekonomiju, ističući da šabloni u politici i ekonomiji ne funkcionišu, iako zapadne zemlje pokušavaju da ih nametnu. Sjedinjene Američke Države su proglasivši pobedu u Hladnom ratu svoje interese proglasile svetim, upozorio je predsednik Rusije i dodao da je u takvim uslovima svet postao nestabilan.

- Sadašnje promene u ekonomiji i međunarodnoj politici su tektonske i revolucionarne. Kolege na Zapadu pokušavaju da se suprotstave toku istorije i misle u kategorijama prošlog veka - smatra Putin.

Zemlje "zlatne milijarde" i dalje smatraju sve ostale svojim kolonijama, drugom rasom - rekao je Putin, i upozorio na to da vladajuće elite na Zapadu žive u iluzijama i ne žele da uoče promene. Prema oceni ruskog predsednika, Zapad bez pardona nameće svoju etiku i kulturu, obuhvatajući sve oblasti, uključujući sport.

Foto: AP/Photo

Sankcije protiv Rusije Putin je ocenio kao nerazumne i nepromišljene

Njihov cilj je da na brzinu samelju rusku ekonomiju, ali to nije uspelo, ocenio je Putin, naglašavajući da ruske vlasti korak po korak normalizuju ekonomsku situaciju.

- Sama konstrukcija zapadnih sankcija bila je izgrađena na pogrešnoj tezi, a to je da ruska ekonomija nije suverena - konstatovao je Putin.

Ruski biznis i ruske vlasti su u vreme uvođenja sankcija protiv Rusije radili pribrano i složno, rekao je Putin.

- Mračne prognoze u vezi s ruskom ekonomijom, koje su se mogle čuti početkom proleća, nisu se obistinile - konstatovao je predsednik Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bg Dex 1970

pre 1 godinu

Dve najmoćnije vojne sile na ovoj planeti su prećutno poslale jasnu poruku onima koji decenijama unazad pozivaju, ucenjuju, podrivaju, huškaju, izazivaju. Poruku koja bi ukratko glasila, DOSTA!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija