• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

21.06.2022

13:37

(VIDEO) UDARNO! Putin NAREDIO: S-500 AKTIVIRAN, MOĆNA ZVER ISPORUČENA VOJSCI!

Vesti

(VIDEO) UDARNO! Putin NAREDIO: S-500 AKTIVIRAN, MOĆNA ZVER ISPORUČENA VOJSCI!

Podeli vest

Najnaprednije rusko protivvazdušno i protivraketno oružje se već isporučuje vojsci, rekao je predsednik Vladimir Putin

Ruska vojska je u procesu raspoređivanja S-500, najnaprednijeg sistema protivvazdušne odbrane u zemlji,potvrdio je u utorak predsednik Vladimir Putin, tokom obraćanja diplomcima vojnih koledža u Moskvi, dok je opisao planove Rusije za postavljanje naprednih sistema naoružanja, za koje je rekao da će „odrediti borbene sposobnosti vojske i mornarice u godinama i decenijama koje dolaze“. 

Putin je naveo da raketnom sistemu dugog dometa S-500, koji je projektovan za presretanje aviona i raketa i možda ima neke protivsatelitske sposobnosti, nema premca u svetu.

S-500 Prometei je dizajnirao proizvođač oružja Almaz-Antei kao nastavak svoje porodice raketa zemlja-vazduh dugog dometa. Veruje se da ima domet od 600 km i da je sposoban da presreće ciljeve koji putuju hipersoničnim brzinama, uključujući bojeve glave interkontinentalnih balističkih projektila.

 

 

Rečeno je da je Prometej blisko integrisan sa drugim sistemima Almaz-Antej, kao što su S-400 i S-350, što će omogućiti da raspoređene baterije imaju sinergiju sa drugim elementima slojevite ruske protivvazdušne odbrane.

Šef Almaz-Anteja Jan Novikov rekao je da kompanija očekuje da će S-500 postati okosnica ruskih protivvazdušnih sposobnosti. On je još u aprilu potvrdio da je sistem ušao u serijsku proizvodnju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija