• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.06.2022

08:55

VAŠINGTON SE PRAVI BLESAV! Tobože brinu za svoje zarobljene u Ukrajini, a Rusi otkrili da im se zvanično NISU NI OBRATILI!

Vesti

VAŠINGTON SE PRAVI BLESAV! Tobože brinu za svoje zarobljene u Ukrajini, a Rusi otkrili da im se zvanično NISU NI OBRATILI!

Podeli vest

Ambasada Rusije u Vašingtonu nije dobila od američke strane zvaničan dopis u vezi sa američkim državljanima koji su zarobljeni u Ukrajini, rekao je ambasador Anatolij Antonov

- Ambasadi se nisu obratili - rekao je Antonov.

Prethodno je portparol Stejt departmenta Ned Prajs izjavio da su SAD tražile od Rusije informacije o zarobljenicima, ali da nisu dobili odgovor, prenosi Sputnjik.

U međuvremenu je Bela kuća saopštila da je "užasno" to što je jedan ruski zvaničnik sugerisao da bi Amerikanci zarobljeni u Ukrajini mogli dobiti smrtnu kaznu.

- Užasno je da jedan zvaničnik u Rusiji sugeriše smrtnu kaznu za američke državljane...u Ukrajini - rekao je Džon Kirbi, portparol Bele kuće.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da zarobljeni američki državljani podležu sudskim odlukama i nije isključio mogućnost da bi mogla da im bude izrečena smrtna kazna.

On je u ponedeljak, u intervjuu za američku televizijsku mrežu En-Bi-Si, rekao da su dvojica Amerikanaca, koji su zarobljeni dok su se borili na ukrajinskoj strani u ratu, bili plaćenici koji su ugrozili živote ruskih vojnika i da bi trebalo da odgovaraju za svoja dela, prenosi Glas Amerike.

Vašington je odbacio izjavu Peskova da su zarobljeni Amerikanci plaćenici i da se na njih ne odnose Ženevske konvencije.

- Očigledno je da se ne slažemo sa tim i to smo jasno preneli ruskoj vladi - rekao je neimenovani visoki zvaničnik Stejt departmenta na pitanje novinara da prokomentariše izjavu portparola Kremlja, preneo je Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija